Mereu există în bucătăria noastră produse în cantitate mică pe care nu știm cum să le folosim. Pentru a organiza cel mai bine astfel de produse putem opta pentru prepararea unor rețele practice, în așa fel încât să nu aruncăm nimic. Avem mai jos 3 idei ingenioase de a utiliza alimentele rămase în cel mai productiv mod.
Un desert rapid și delicios
Dacă în urma inspecției produselor din frigider constatăm că unele dintre ele, precum câteva ouă și jumătate de litru de lapte, urmează să expire, putem opta pentru o delicioasă reteta crema de zahar ars.Această rețetă este foarte simplu de făcut. Primul pas implică ouăle care se bat cu un praf de sare, zahăr și vanilie.
Ulterior se va adăuga 1 litru de lapte și se va mai bate pentru aproximativ 1 minut. Într-o cratiță care distribuie căldura foarte eficient spre interior se pun aproximativ 200 grame de zahăr. Cu grija se răsucește cratița astfel încât zahărul să rămână atât pe fundul ei cât și pe pereți și se lasă deoparte pentru a se răci. Ultimul pas este de a turna întreaga cantitate în cratița cu zahărul caramelizat și introducerea la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. După ce se răcește, crema se poate servi.
O supă sănătoasă gata imediat
O altă alternativă pentru ingredientele rămase în frigider este supa crema de legume. Aceasta se gătește foarte rapid și ușor.Legumele pot fi diverse, nu există reguli stricte privind cantitatea, așa că o putem prepara fără griji fix cu acelea care ne-au rămas. Acestea se vor fierbe alături de condimentele preferate, urmând a fi apoi pasate. Pentru o textură mai cremoasă se poate adăuga și o lingură de unt. Pentru consum, se recomandă asocierea cu acele crutoane care pot fi făcute din pâine la cuptor.
Tocăniță de legume ca la mama acasă
Tot cu ajutorul legumelor se mai poate găti o delicioasă tocăniță, așa cum preparau mamele și bunicile noastre pe vremuri. Se pun 50 ml de ulei într-un vas, urmând să se adauge usturoiul, prazul, morcovii și roșiile, iar după 3 minute cartofii și ardeii, toate tăiate potrivit. Rețeta permite orice ajustări doriți, dacă nu aveți o legumă, o puteți înlocui. Facem apoi un amestec de apă și bulion și turnăm în cratiță până când se acoperă legumele și le lăsăm să fiarbă în continuare. Pentru ultima etapă folosim cuptorul la 180 de grade pentru încă 10 minute.
În concluzie, dacă avem alimente rămase prin frigider sau prin cămară, putem să ne pregătim o masă completă cu ajutorul lor, de la supă, la fel principal și chiar la desert. Astfel, sperăm să vă fie de folos recomandările noastre și să le puneți în practică cât mai curând.