Ce sunt ochelarii de protectie pentru calculator ?

Ochelarii pentru protectie calculator sunt niste produse benefice pentru orice persoana care este expusa zilnic luminii albastre emisa de orice tip de ecran digital. Acesta lumina albastra este prezenta peste tot, chiar si in mod natural de la soare, dar si la dispozitivele cu ecrane digitale precum: calculatorul, monitorul, tableta, telefonul sau televizorul.

Ce este lumina albastra ?

Lumina albastra este partea de lumina din spectrul natural care afecteaza in mod direct ochii. Exista numeroase afectiuni pe care persoanele le resimt atunci cand sunt expuse luminii albastre fara protectie. Mai exact, se pot resimtii senzatii de durere de cap, de slaba focalizare si de oboseala oculara. Pe termen lung aceste afectiuni se pot agrava si pot duce la probleme de vedere grave.

Ochelarii de protectie pentru calculator

Ochelarii pentru protectie calculator reusesc sa blocheze o parte destul de mare din lumina albastra emisa de dispozitivele cu ecran digital. Lentilele acestor modele de ochelari de calculator au un strat antireflex pe fiecare parte al lentilei si astfel pot bloca o cantitate de la 30 la 60-70% din lumina albastra, in functie de producator.

In Romania, centrele de optica medicala par putin depasite de acest domeniu in care intalnim ochelari de protectie pentru calculator. Chiar si asa, in piata si-au facut loc numeroase companii specializate in acest domeniul al protectiei impotriva luminii albastre.

Ochelari de protectie pentru calculator de calitate superioara

Gunnar este brandul cel mai apreciat din Romania, dar si la nivel international, specializat doar in producerea de ochelari pentru protectie calculator. Cea mai cumparata lentila Gunnar este cea Ambra, o lentila capabila sa blocheze aproximativ 65% din lumina albastra, o cantitate mai mult decat suficienta, eliminarea totala a culorii albastre din spectrul de vedere ar putea afecta complet modul de vizualizare.

Acesta lentila Ambra mai are si un mic “twist”. Mai exact, are o dioptrie de +0.2, un aspect patentat de Gunnar la nivel international, care nu afecteaza in niciun fel vederea (exista la baza numeroase cercetari efectuate de marile Universitatii din SUA), dar care ofera utilizatorilor un focus mai clar cand lucreaza la laptop sau calculator.

Mai mult decat atat, culoarea de galben sau Ambra, asa cum este denumita de cei de la Gunnar, sporeste contrastul si astfel experienta de lucru va fi una mult mai relaxata.

Privind la modul general acesti ochelari de protectie pentru calculator de la Gunnar, observam faptul ca sunt foarte usori, cantaresc intre 25 si 31 grame, ceea ce ii face foarte usor de purtat, chiar si de persoanele care considera purtarea ochelarilor un disconfort.

Preturile sunt unele mai multe decat decente, astfel, o pereche de ochelari protectie calculator are un pret care porneste de la 290 RON si ajunge la un maxim de 440 RON. Diferentele de pret sunt date de design si de modelul ramei, lentila este aceeasi, iar protectia la fel de eficienta.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: ochelari pentru protectie calculator, ochelari de calculator, ochelari protectie calculator, ochelari gaming, gunnar, ochelari gunnar

Alte Articole de 691 :