Ce tipuri de hidroizolatii trebuie sa montezi la constructia unei locuinte?

hidroizolatii

Atunci cand te decizi ca este cazul sa iti construiesti propria casa, trebuie sa te gandesti la absolut toate detaliile, in asa fel incat atunci cand o termini, sa te poti bucura de confort maxim, fara compromisuri. Unul dintre cele mai sensibile si mai importante puncte este cel al hidroizolatiei. Fiind un aspect care, cel putin aparent, nu se vede, hidroizolatia poate sa fie trecuta destul de des cu vederea.

Importanta sa se vede insa, in momentul in care infiltratiile de apa ajung in casa si in momentul in care se creaza mucegai sau igrasie. Acestea nu sunt doar inestetice, ci sunt un adevarat pericol pentru sanatatea omului. Astfel, atunci cand construiesti casa este bine sa o dotezi cu hidroizolatii de cea mai buna calitate, care sa reziste pe toata perioada de viata a constructiei si care sa indeparteze in totalitate problemele generate de apa.

Ce tipuri de hidroizolatii exista?

Teoretic, hidroizolatia ar trebui sa fie prezenta peste tot pe unde exista pereti exteriori. Multi constructori insa, aleg sa monteze doar hidroizolatiile fundatiilor si hidroizolatiile teraselor. Este o decizie buna si asta, deoarece apa vine, de regula fie din aer, fie din pamant. Cele doua tipuri de hidroizolatii se realizeaza in mod diferit.

Hidroizolatia fundatiei se realizeaza printr-o serie de actiuni, printre care si turnarea de pietris sub fundatie, pentru ruperea capilaritatii, dar si aplicarea unui strat de membrana bituminoasa, extrem de puternica atunci cand vine vorba despre izolarea impotriva apei.

Hidroizolatia terasei in schimb, se face cu un alt material, denumit membrana lichida poliutanica, material extrem de eficient, ce se intareste la contactul cu umezeala. Acest material se poate folosi atat la terase, cat si la alte constructii, cum ar fi parcarile exterioare.

Hidroizolatiile pentru terase pot fi realizate si cu ajutorul membranei bituminoase, care este foarte rezistenta si poate prezenta o flexibilitate foarte mare. Cel mai mult in alegerea tipului de hidroizolatie, conteaza zona in care este construita casa si, evident, preferintele clientilor.

Atunci cand te decizi sa hidroizolezi o casa este bine sa tii cont de parerile specialistilor si sa alegi o firma care poate sa faca lucrari de cea mai buna calitate.

Mai multe despre izolatia casei aici si aici.

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Top 5 cele mai frumoase locuri din Romania

Sute de mii de straini vin anual sa viziteze Romania, dar, de asemenea, si multi romani pleaca anual in vacanta in alte tari. Din pacate, multi nu cunoastem cu adevarat...

10450

Stastici privind prețurile imobiliarelor în anul 2019

Anul trecut, 2018, a fost un an cu variații ale prețurilor imobiliarelor, acestea majorându-se cu aproximativ 20-25%. În schimb, în acest an, 2019, specialiștii susțin faptul că prețurile vor rămâne...

Modalitati-creative-de-a-impacheta-cadouri

Modalitati creative de a impacheta cadouri

Cu siguranta in fiecare an trebuie sa participi la evenimente, zile de nastere, si sa oferi cadouri de sarbatori. In loc sa oferi un cadou simplu, intr-un ambalaj clasic, de...