Ce tipuri de hidroizolatii trebuie sa montezi la constructia unei locuinte?

hidroizolatii

Atunci cand te decizi ca este cazul sa iti construiesti propria casa, trebuie sa te gandesti la absolut toate detaliile, in asa fel incat atunci cand o termini, sa te poti bucura de confort maxim, fara compromisuri. Unul dintre cele mai sensibile si mai importante puncte este cel al hidroizolatiei. Fiind un aspect care, cel putin aparent, nu se vede, hidroizolatia poate sa fie trecuta destul de des cu vederea.

Importanta sa se vede insa, in momentul in care infiltratiile de apa ajung in casa si in momentul in care se creaza mucegai sau igrasie. Acestea nu sunt doar inestetice, ci sunt un adevarat pericol pentru sanatatea omului. Astfel, atunci cand construiesti casa este bine sa o dotezi cu hidroizolatii de cea mai buna calitate, care sa reziste pe toata perioada de viata a constructiei si care sa indeparteze in totalitate problemele generate de apa.

Ce tipuri de hidroizolatii exista?

Teoretic, hidroizolatia ar trebui sa fie prezenta peste tot pe unde exista pereti exteriori. Multi constructori insa, aleg sa monteze doar hidroizolatiile fundatiilor si hidroizolatiile teraselor. Este o decizie buna si asta, deoarece apa vine, de regula fie din aer, fie din pamant. Cele doua tipuri de hidroizolatii se realizeaza in mod diferit.

Hidroizolatia fundatiei se realizeaza printr-o serie de actiuni, printre care si turnarea de pietris sub fundatie, pentru ruperea capilaritatii, dar si aplicarea unui strat de membrana bituminoasa, extrem de puternica atunci cand vine vorba despre izolarea impotriva apei.

Hidroizolatia terasei in schimb, se face cu un alt material, denumit membrana lichida poliutanica, material extrem de eficient, ce se intareste la contactul cu umezeala. Acest material se poate folosi atat la terase, cat si la alte constructii, cum ar fi parcarile exterioare.

Hidroizolatiile pentru terase pot fi realizate si cu ajutorul membranei bituminoase, care este foarte rezistenta si poate prezenta o flexibilitate foarte mare. Cel mai mult in alegerea tipului de hidroizolatie, conteaza zona in care este construita casa si, evident, preferintele clientilor.

Atunci cand te decizi sa hidroizolezi o casa este bine sa tii cont de parerile specialistilor si sa alegi o firma care poate sa faca lucrari de cea mai buna calitate.

Mai multe despre izolatia casei aici si aici.

Alte Articole de 1 :

shutterstock_628217936

Imprimante Canon inkjet VS imprimante Epson inkjet

Nu este nicio îndoială că atât Epson cât şi Canon sunt producători de imprimante de calitate. Acestea sunt brandurile de top de pe piaţa echipamentelor de birou pentru tipărirea digitală...

image1ofnoiofertedelocuridemuncaprinmynextjob

Noi oferte de locuri de muncă prin MyNextJob

Pentru a veni în ajutorul românilor care își caută locuri de muncă în țară sau în străinătate, site-ul MyNextJob listează oferte variate. Metoda de căutare și de rafinare a rezultatelor...