Cele mai eficiente suplimente nutritive pentru creșterea masei musculare

Oamenii sănătoși au fost mereu asociați cu putere, frumusețe, rezistență. Dacă ești printre persoanele care vor să fie descrise astfel, probabil deja ți-ai făcut un program regulat de exerciții, te hrănești corespunzător, și sala este locul tău preferat. Atunci când sportul devine însă ceva mai mult pentru tine, când ești pregătit să îl iei în serios sau să faci performanță, obiectivul tău va fi creșterea masei musculare. Perseverența și disciplina reprezintă cheia spre atingerea obiectivului tău, dar ajutoare precum suplimentele nutritive se pot dovedi de un real folos. Iată cum le poți alege pe cele mai eficiente.

Înainte de a consuma suplimente nutritive:

Niciun supliment nu va face minuni pentru tine dacă tu nu îți faci partea. Așadar iată ce obiceiuri trebuie să îți formezi:

  • Consumă un surplus de calorii zilnic
  • Antrenează-te continuu în mod progresiv – mușchii vor fi stimulați să se dezvolte, doar atunci când îi provoci să facă mai mult efort decât a fost nevoie în trecut.
  • Fă-ți timp pentru a te odihni și recupera complet – după efort, mușchii au nevoie de reparare, de recuperare, iar tu trebuie să le dai timpul necesar pentru a vedea rezultate.

Pentru a putea identifica suplimentele nutritive pentru creșterea masei musculare care să fie eficiente și în urma cărora să vezi relativ rapid rezultate, trebuie să urmărești ingredientele cheie pe care acestea trebuie să le conțină. Trei dintre cele mai importante sunt:

Proteina

Proteina este un element cheie din orice produs care are scopul de oferi suport nutritiv. Motivul este lesne de înțeles. Mușchii sunt făcuți din proteine, așadar, faptul că vei consuma proteină, va duce la creșterea acestora.

Proteina are capacitatea nu doar de a hrăni mușchii ci și de a repara și de a ajuta în procesul de recuperare a acestora. De fiecare dată când faci un efort mai mare, țesutul muscular este deteriorat, motiv pentru care este indicat să consumi suplimente nutritive proteice, după antrenament, tocmai pentru a încuraja procesul de recuperare musculară.

De cele mai multe ori este vorba despre proteina din zer. Aceasta este absorbită mai bine decât proteina din alte surse, și poate contribui la creșterea apetitului.

BCAA – aminoacizi cu lanț ramificat

Dacă deja ai aruncat un ochi pe piața suplimentelor nutritive, probabil că ai văzut pe ambalajul multor produse, sau în lista de ingrediente cu care produsul se laudă, acronimul „BCAA”. Cu siguranță te-ai întrebat ce este BCAA. Ei bine, BCAA se referă la aminoacizi cu lanț ramificat, cuprinzând cei trei aminoacizi esențiali: leucină, izoleucină și valină.

Beneficiile acestora asupra musculaturii nu pot fi negate. Contribuie la o mai mare rezistență în timpul antrenamentelor, diminuând în același timp durerea musculară, inhibă nivelul de cortizon (hormon care deteriorează mușchii) și crește masa musculară, fără a încuraja acumularea de grăsimi corporale.

Menționăm acest supliment după proteină, deoarece îl regăsești mai mereu în concentratele proteice din zer. Beneficiile acestor două substanțe combinate constau în accelerarea dezvoltării musculaturii, deoarece sporesc nivelul de energie și de forță. Practic, atât timp cât respecți dozajele recomandate, nu ai cum să dai greș cu așa ceva.

Creatina

Creatina este o substanță care se regăsește în mod natural în mușchii noștri, și este responsabilă pentru toate mișcările pe care reușim să le facem, fiind sursa principală de energie celulară. Ca supliment nutritiv pentru creșterea masei musculare este utilizată încă din secolul trecut, și mulți experți consideră că este cel mai important supliment pe care ar trebui să îl consume un sportiv.

Cea mai eficientă formă este cea de creatină monohidrată, fiind capabilă să ajute la creșterea masei musculare, creșterea rezistenței musculare,  reduce febra și inflamarea musculară, și îmbunătățește circulația sanguină în timpul antrenamentelor.

Beta-Alanină

Beta-Alanina este, de asemena, o substanță ce se regăsește în corp, și este un aminoacid neesențial. Este introdus în corp prin alimente care sunt bogate în proteină. Are rolul de a crește nivelul de Carnozină, un aminoacid ce luptă împotriva ionilor de hidrogen ce se formează în timpul exercițiului.

Iată de ce, Beta-Alanina este un supliment care se recomandă a fi luat înainte de începerea antrenamentului. Ionii de hidrogen sporesc aciditatea mușchilor în timpul exercițiilor, ceea ce se traduce în senzație arzătoare, durere și oboseală. Prin consumarea acestui supliment însă, aciditatea musculaturii este inhibată, ceea ce înseamnă că te vei putea antrena pentru mai mult timp, fără a fi obosit.

Suplimente tip Pre-Workout

Pe lângă Beta-Alanină, există și alte suplimente nutritive pentru fitness, care au scopul de a energiza. Majoritatea produselor de acest tip conțin și oxid nitric (NO).

Cum te ajută oxidul nitric să ai mai multă energie înainte și în timpul antrenamentului? Pentru ca mușchii să nu obosească, aceștia trebuie să fie bine oxigenați, au nevoie de nutrienți, hormoni și apă. Toate acestea sunt livrate mușchilor prin sânge, iar aici intervine oxidul nitric. Acesta dilată vasele sanguine, încurajând o circulație mai rapidă și mai abundentă de sânge în mușchi. Primind tot ce au nevoie într-un ritm ideal, mușchii tăi îți vor permite să îi dezvolți, modelându-ți corpul așa cum dorești.

 

Concluzie

Așadar, înainte să începi să consumi suplimente nutritive după ureche, este necesar să te informezi bine. Știi acum ce să urmărești, de ce și cum funcționează fiecare. Îți rămâne doar să dai tot ce ai mai bun și vei obține un corp demn de admirat.

DATE DE CONTACT

Nume: Zsolt Szabo
Functie: Manager
Email: zsolt.szabo@shopo.ro
Telefon: 0734889411
Website: https://www.yamamotonutrition.ro/
Cuvinte cheie: suplimente nutritive, cresterea masei musculare, masa musculara, proteine, BCAA

Alte Articole de 771 :