Cele mai importante suplimente pentru culturisti

suplimente nutritive

Suplimentele sunt foarte des utilizate de practicantii culturismului, iar acestia cauta de fiecare data cele mai bune produse care sa contribuie la rezultate finale optime. Indiferent ca este vorba despre suplimente pentru culturism cu formula naturala sau artificiala, este recomandat ca fiecare persoana interesata sa tina cont de cele patru categorii principale de astfel de produse. Specialistii de la fitandhealthy.ro explica nevoia de a se administra suplimente si modul in care fiecare categorie actioneaza asupra organismului.

Vitamine si minerale

Vitaminele si mineralele sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului. Ele sustin organismul atat la nivel fizic cat si psihic. Dintii, oasele si pielea, musculatura si celulele nervoase, toate au nevoie de suplimente.

Suplimentele au rolul de a actiona in transmiterea tuturor impulsurilor nervoase. Consumul de vitamine si minerale in cantitati optime ajuta la secretia de hormoni, la asimilarea nutrientilor, la digestie si la toate procesele care au loc in organism. La antrenamentele intense si atunci cand este depus efort constant, corpul foloseste mai multe minerale si vitamine in toate procesele de recuperare si reconstructie, altfel vor aparea carente.

Suplimentele care contin vitamine si minerale ajuta la acoperirea tuturor lipsurilor. Corpul caruia i se ofera tot ceea ce are nevoie pentru a functiona corect si pentru a se bucura de energie, va beneficia si de un plus de sanatate.

Creatina

Creatina este cea care influenteaza buna functionare a musculaturii. Datorita faptului ca atrage apa, creatina creste nivelul de ATP, ceea ce determina o mai buna contractie a musculaturii. Este foarte important ca sportivul sa bea foarte multa apa, deoarece doar sa asa se va evita retentia de apa specifica consumului de creatina.

Este recomandat sa fie administrata in cantitati de maxim 5 grame pe zi, pentru a se obtine rezultate pozitive. Cu ajutorul creatinei creste cantitate de efort pe care musculatura o poate suporta si astfel sportivul va putea ridica mai multe greutati sau chiar va putea sa repete mai des antrenamentele.

Acizi grasi Omega 3

Corpul uman va avea nevoie de grasimi, astfel incat sa ramana puternic si sanatos. Sunt mai multe tipuri de grasimi care se sintetizeaza in corp in mod diferit. Unele grasimi, precum sunt cele trans nu sunt benefice pentru organism. Este important ca grasimile nesaturate aduc organismului beneficii considerabile si contribuie la o mai buna sanatate a inimii, la reglarea colesterolului si la reglarea trigliceridelor, imbunatatesc aspectul pielii sau al parului si contribuie la o buna secretie a hormonilor.

Cresterea ratei metabolice este foarte importanta si ajuta la sustinerea cresterii muschilor.

Proteina din zer

Proteinele sunt suplimente nutritive foarte importante, de care corpul are nevoie pentru construirea masei musculare. Pentru a merge la sala si pentru antrenamente este important sa fie marita masa musculara, motiv pentru care sportivii consuma mai multe proteine.

Avantajul proteinelor din zer consta in faptul ca reprezinta unele dintre cele mai bune surse disponibile. Prin faptul ca se digera instant si contin toti aminoacizii de care corpul are nevoie, se vor absorbi rapid in sange si vor ajunge exact in locul in care este cea mai mare nevoie de ele, contribuind la buna construire a musculaturii sanatoase.

Toate aceste patru grupe de suplimente nutritive sunt absolut necesare pentru sportivii care practica activitati precum culturismul, deoarece contribuie optim la construirea masei musculare.

Alte Articole de 1 :

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...

telefoane cu memorie mare

Top 4 modele de telefoane cu memorie mare

Tinand cont de numarul mare de situatii in care este necesar sa fie salvate informatii in telefon, trebuie sa fie imortalizate anumite evenimente in format video sau in format foto...