Centrale termice pentru a schimba vechiul sistem de încălzire

house-1836070_1280

Identificarea de soluții cât mai eficiente energetic și cu costuri de exploatare cât mai reduse, este o preocupare pentru orice proprietar actual de casă sau apartament. Oricare ar fi varianta aleasă, independența energetică față de un sistem centralizat sau de sistemele de termoficare învechite, este cea mai bună alegere pentru a obține confortul dorit la un preț mai bun și controlabil.

Acesta este și motivul pentru care ne-am gândit ca în acest capitol să vorbim despre centrale termice pentru a schimba vechiul sistem de încălzire. Opțiunile aflate la dispoziția clienților actuali sunt variate, cu costuri diferențiate în funcție de producători, modele și opțiunile oferite și cu performanțe termice și de consum îmbunătățite mereu.

Și, chiar dacă achiziția unei centrale termice nu este deloc ieftină, beneficiile aduse proprietarilor individuali sau celor de imobile sunt incomparabil mai bune decât cele ale sistemului clasic de termoficare.

Iată care sunt principalele tipuri de centrale ce pot fi utilizate pentru a schimba vechiul sistem de încălzire:

1. Centrale termice pe gaz

Cele mai populare și mai des achiziționate tipuri de centrale, deși prețul la gaze naturale nu este deloc unul stabil și mic, sunt centralele termice pe gaz sau GPL. Ele pot fi clasice sau cu condensare. Cele cu condens sunt considerate mai economice și eficiente, întrucât reduc cu procente semnificative consumul de gaz utilizat pentru producerea apei calde menajere și a apei ce circulă prin calorifere.

Dacă luăm în calcul și faptul că au printre cele mai bune costuri de achiziție, nu miră pe nimeni ca sunt cele mai cumpărate.

Două recomandări e centrale termice pe gaz de la Ariston

Noua centrală Ariston Clas One Plus WIFI 24 KW este alegerea potrivită pentru încălzirea casei sau a afacerii tale. Făcută de compania italiană Ariston, această centrală consumă mai puțin gaz, ceea ce te ajută să economisești. În plus, oferă apă caldă instant, deci nu trebuie să aștepți. E potrivită pentru case de dimensiuni medii, dar totul depinde de cât de bine este izolată casa.

Centrala este ușor de folosit și are un design compact, astfel încât să poată fi montată pe perete. Cu un randament de 94%, face treabă bună și este eficientă. În plus, are și wifi, deci poți să o controlezi de pe telefon printr-o aplicație. Garanția poate ajunge până la 5 ani, și poți să o comanzi online pe QuickShop.ro

Centrala termică Ariston CARES S 30 kW este ultimul model introdus de Ariston, oferind fiabilitate și eficiență îmbunătățite. Acesta este un echipament de top pentru cei care caută o soluție durabilă și economică atât pentru apă caldă, cât și pentru încălzirea locuinței.

În comparație cu modelele anterioare, Ariston CARES S de 30 kW  consumă mai puțin datorită tehnologiei sale în condensare și unei rate de modulare de 1:5. Printre noutățile centralei se numără un schimbător de căldură din inox, o interfață actualizată cu butoane din silicon și un manometru frontal, ventilatorul cu modulație îmbunătățită și un senzor special pentru protecția schimbătorului.

2. Centrale termice electrice

În cazul în care racordarea la rețeaua de gaze este prea costisitoare sau se dorește altă variantă de centrală pentru a elibera de dependența de sistemul de încălzire centralizat, o bună alegere este reprezentată de centrală termică electrică.  Ea oferă aceeași eficiență ca și centralele termice pe gaze și în plus este și mai puțin poluantă. Dacă este asociată și cu sisteme de panouri fotovoltaice sau alte tipuri de sisteme de producere energie din surse regenerabile și proprii, cu atât mai bine pentru costurile de exploatare.

3. Centrale termice pe combustibil solid

Întrucât rețeaua de gaze și stațiile de GPL nu sunt accesibile peste tot, un alt tip de centrale termice, la fel de populare, mai ales în zonele unde există acces mai facil la  lemnele, peleții sau alte mixuri lemnoase, sunt cele ce funcționează pe bază de combustibili solizi, prcum lemn, peleți, brichete, tocătură lemnoasă.

Costul de achiziție este ceva mai mare și cele mai multe dintre ele au nevoie de un spațiu tehnic dedicat. Ele sunt recomandate pentru case de dimensiuni mai mici  sau mai mari  și acolo unde fumul degajat nu ridică probleme.

Pentru a putea lua o decizie corectă și a beneficia de recomandări avizate, cel mai bine este să apelați la specialiști. Aceștia vă pot oferi toate detaliile necesare pentru achiziția celui mai potrivit tip de centrală termică și chiar un proiect cu tot ce este necesar, inclusiv cu avize și toate documentele necesare, pentru a fi în legalitate.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Prin clarificarea conceptelor cheie, cum ar fi procedura de împărțire a mâinilor, strategiile de dublare a pariurilor și modalitățile de asigurare a mâinilor, această abordare ajută la îmbunătățirea înțelegerii și...
Fie că o alegi pentru living, dormitor sau dressing, canapeaua este un element esențial în procesul de amenajare. Contribuie, în primul rând, la crearea unei atmosfere confortabile, iar mai apoi...
În contextul în care interesul pentru apartamente de vacanță închiriate în regim hotelier este în creștere evidentă pe litoralul românesc, oferte de cazare precum cele propuse de AIFEN, AMARIS și...
În peisajul jocurilor video, există unele titluri care au rezistat testului timpului și au continuat să ofere distracție și provocare generațiilor de jucători. Printre acestea se numără Tetris, un joc...
Descriere: Încearcă să te uiți la 1WinWins: Descoperiți ghidul suprem pentru a face alegeri de pariuri informate în Moldova cu 1Win. De la înțelegerea importanței cotelor mari, acoperirea unei game...