Chuck Schumer cere demiterea lui Donald Trump

Chuck a acuzat ca Donald Trump a instigat protestatarii sa patrunda cu forta in sediul Congresului. Descopera mai multe detalii despre stirile externe .

Descopera mai multe despre ce inseamna aceasta demitere

„Cel mai rapid şi eficient mod – poate fi aplicat astăzi – de înlăturare din funcţie a preşedintelui ar fi ca vicepreşedintele să invoce imediat Amendamentul 25” a adaugat Chuck Schumer.

„Dacă vicepreşedintele sau alţi membri ai Cabinetului refuză să intervină, trebuie convocat Congresul pentru inculparea preşedintelui în vederea demiterii”, a subliniat Chuck Schumer, unul dintre liderii Partidului Democrat.

Amendamentul constitutional 25 ar putea fi activat doar prin votul majoritatii membrilor Cabinetului prezidential in cazul in care presedintele nu isi mai poate exercita atributiile din diferite motive, asa cum ar fi din cauze medicale sau alta natura. In acest timp vicepresedintele SUA va deveni presedinte pentru scurt timp.

Foarte multi politicieni din Partidul Democrat au solicitat ca presedintele Donal Trump sa fie demis dupa violentele din Congres. Demiterea lui Donald Trump este solicitata de foarte multi membri democrati ai Camerei Reprezentantilor dar si de senatorul Ed Markey dar si de guvernatorul statului Illinois, Jay R. Pritzker.

„În pofida tentativei conspiraţioniste de înlăturare a sistemului nostru democratic, noi, membrii Congresului, ne vom îndeplini obligaţia de a asigura că voinţa poporului şi integritatea democraţiei sunt susţinute. Dar următoarele zile şi săptămâni rămân periculoase. Donald Trump este un trădător al ţării şi al Constituţiei. Trebuie înlăturat din funcţie şi oprit să mai pericliteze ţara şi poporul”, a declarat Katherine Clark.

In cursul zilei de joi, Congresul SUA a validat victoria politicianului democrat Joseph Biden.  Dupa toate aceste acte de violenta care au fost comise de simpatizantii lui Donald Trump la Capitoliu, acesta a spus ca va permite transferul puterii pe data de 20 ianuarie. „Deşi sunt în dezacord total cu rezultatul scrutinului prezidenţial, iar datele îmi confirmă poziţia, totuşi va exista o tranziţie ordonată a puterii pe 20 ianuarie. Eu am spus mereu că vom continua lupta pentru a ne asigura că sunt numărate voturile exprimate legal. Deşi acesta este sfârşitul celui mai impresionant prim mandat prezidenţial din istorie, este doar începutul luptei noastre de a face America din nouă măreaţă!”, a transmis Donald Trump.

Alte Articole de 900 :