Clinica Stomatologica ProDent Clinic

cabinet-stomatologic-prodent-clinic

Tratamentele dentare sunt mult mai simple, mai eficiente si mai rapide in ziua de azi daca se apeleaza la o clinica stomatologica in Bucuresti precum ProDent Clinic, unde medicii sunt bine pregatiti si dispun de cele mai noi aparate pentru a asigura pacientilor conditii optime. Astfel, una dintre cele mai comune interventii este extractia dentara, care presupune indepartarea unui dinte, din diferite motive, de cele mai multe ori din cauza ca acesta a fost cariat in proportii ridicate si nu mai poate fi restaurat.

Fara batai de cap

Procedura este foarte simpla si se pune in aplicare in doar cateva minute, totul fiind efectuat sub efectul anesteziei, pentru ca pacientii sa nu se confrunte cu dureri sau disconfort. Interventia este evitata de multi pacienti din cauza fricii, insa nu este dureroasa si reprezinta una dintre cele mai comune si mai simple proceduri ale stomatologiei.

Cand este nevoie de extractia dentara?

Se impune necesitatea extractiei unui dinte in mai multe conditii, precum atunci cand acestia nu mai pot fi restaurati, fiind fie cariati, sparti sau fracturati, iar acestea din urma apar de cele mai multe ori in urma unor accidente. De asemenea, uneori, tratarea unui dinte poate fi costisitoare si implica proceduri complicate, fara a exista o garantie a viabilitatii pe termen lung, motiv pentru care cea mai potrivita optiune poate ramane extractia acestora. Si cei afectati de parodontoza, de cele mai multe ori, nu mai pot fi salvati, astfel ca trebuie indepartati, la fel si cei aflati in pozitii necorespunzatoare, ce nu permit efectuarea corecta a igienii orale, fie provoaca un grad ridicat de disconfort pacientilor. O alta situatie este aceea in care este necesara extractia dentara pentru ca mai apoi sa fie urmat un tratament ortodontic.

Evitarea extractiilor dentare

Totusi, aceasta procedura este aleasa ca o ultima solutie, iar pana atunci sunt incercate mai multe solutii viabile de salvare, intrucat un dinte lipsa atrage mai multe probleme si este absolut necesara inlocuirea acestuia. Dupa extractia unui dinte, cei din apropiere au tendinta de a migra in incercarea de a acoperi spatiul lasat liber, fapt care va atrage diferite alte probleme. Asadar, dintii lipsa pot fi inlocuiti cu lucrari protetice, coroane sau punti dentare, insa de cele mai multe ori se recomanda implanturile dentare, intrucat acestea sunt mult mai eficiente si ajuta la redarea functiilor initiale si chiar daca costurile implicate sunt mai ridicate, pe termen lung pacientii vor sesiza avantajele de care beneficiaza.

Alte Articole de 1 :

shutterstock_628217936

Imprimante Canon inkjet VS imprimante Epson inkjet

Nu este nicio îndoială că atât Epson cât şi Canon sunt producători de imprimante de calitate. Acestea sunt brandurile de top de pe piaţa echipamentelor de birou pentru tipărirea digitală...

image1ofnoiofertedelocuridemuncaprinmynextjob

Noi oferte de locuri de muncă prin MyNextJob

Pentru a veni în ajutorul românilor care își caută locuri de muncă în țară sau în străinătate, site-ul MyNextJob listează oferte variate. Metoda de căutare și de rafinare a rezultatelor...