Comunicate de presă începere proiecte

ecomunicat

Indiferent de afacerea pe care o deţii, la un moment dat ai ceva de promovat şi împărtăşit publicului larg, iar un comunicat de presa te va ajuta enorm.

Dacă te-ai gândit că afacerea ta este prea mică pentru un comunicat de presă şi că numai firmele mari ar trebui să apeleze la comunicate de presă când încep un proiect nou, să ştii că te înşeli! Astfel, comunicatele de presă pentru începerea unui proiect, anunţarea uni serviciu nou sau lansarea unui produs nou este metoda ideală pentru a-ţi informa publicul nisat cu costuri minime de publicitate.

În cazul în care comunicatul tău de presă despre începerea unui proiect IMM sau granturi este de actualitate şi bine redactat, afacerea ta va înregistra o creştere vizibilă.

Ce este un comunicat de presă

Comunicatul de presă este o declaraţie oficială care oferă informaţii ziarelor, revistelor, canalelor de ştiri TV sau posturilor de radio. În prezent, însă, datorită internetului, această declaraţie oficială nu se limitează numai la presă, putând ajunge şi pe reţelele sociale.

Cum ar trebui să fie un comunicat de presă

Comunicatul de presă trebuie să fie de actualitate pentru publicul canalului folosit pentru publicare. Începerea unui proiect, informaţii importante despre afacerea ta, lansarea unui serviciu sau a unui noi produs – trebuie să fie interesante şi pentru public sau pentru sursa media care te va publica. Prin urmare, este esenţial ca redactarea comunicatului de presă să fie realizată în mod obiectiv, să nu depăşească 400 de cuvinte şi să conţină detalii demne de preluat în presă.

Totodată, ar trebui să furnizeze informaţiile în mod succint şi eficient pentru a putea fi preluate ca ştiri în media.

Comunicatul de presă – începere proiect IMM

Comunicatele de presă sunt valoroase pentru întreprinderile de orice dimensiune şi esenţiale pentru începerea unui proiect IMM. Acestea sunt extrem de rentabile pentru că facilitează preluarea ştirii de către canalele de încredere credibile şi vor fi mai valoroase decât reclamele plătite.

Avantajele unui comunicat de presă

Comunicatele de presă despre începerea unui proiect IMM apărut în presa gratuită are câteva avantaje:

  • Construieşte şi întăreşte credibilitatea şi autoritatea afacerii;
  • Atrage atenţia clienţilor;
  • Creşte şansă de a stabili relaţii cu mass-media;
  • Construieşte relevanţa socială;
  • Creşte traficul pe site-ul tău şi, prin urmare, vânzările.

Reguli pentru a avea succes cu un comunicat de presă

Succesul comunicatului de presă se bazează pe cât de bine este redactat, relevanţa informaţiilor, povestea pe care o spune, etc. Prin urmare, informaţiile din comunicatul de presa ar trebui să fie demne de o ştire care să ajungă în publicaţiile de ştiri distribuite la nivel naţional sau chiar internaţional.

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...