Conditii inchiriere auto – care sunt cele mai comune conditii impuse de firmele de rent a cat?

Fiecare firma de rent a car are o serie de conditii inchiriere auto plasate vizibil pe site si in contractul de inchiriere pentru ca lucrurile sa fie foarte clare inca de la bun inceput. Vom explica si noi cele mai comune astfel de conditii inchiriere auto pe care le vei gasi pe cele mai multe site-uri de rent a car.

In primul rand conditia necesara pentru a putea conduce o masina in Romania este sa ai varsta de minim 18 ani. Cele mai multe companii rent a car cer ca soferul sa aiba 25 de ani impliniti in momentul in care inchiriaza masina si sa aiba un permis de conducere valabil si corespunzator categoriei solicitate cu o vechime de cel putin un an.

Este adevarat ca sunt si firme de inchirieri auto care au in acest sens conditii mai maleabile si sunt mai permisive insa cele mai multe nu fac acest lucru. De obicei in gama de conditii inchiriere auto se observa o maleabilitate in ceea ce priveste varsta. Soferul oricum trebuie sa fie major iar categoria de vehicule se respecta cu stictete.

In cazul unui furt, va trebui sa anunti in maxim 4 ore din momentul in care ai aflat ca vehiculul inchiriat a disparut si va trebui sa dai declaratii cu privire la furt la autoritatile competente. Trebuie sa transmiti biroului de inchiriere acest eveniment. Daca si cheia sau documentele dispar o data cu masina trebuie sa specifici asta autoritatilor competente pentru a se mentiona in reclamatia depusa.

O categorie speciala de conditii inchiriere auto sunt costurile de inchiriere. Tariful de baza cuprinde o suma zilnica sau pe km care se va calcula in functie de tarifele existente.

Pretul acesta include asigurarea pentru raspundere civila, asistenta tehnica non stop care implica depanarea sau transportarea vehiculului in cazuri de forta majora si chiar oferirea unui vehicul de inlocuire daca cel inchiriat este imobilizat din cauza unui accident, a unei defectiuni tehnice sau a altor situatii similare. Asistenta nu se include si pentru cazul in care pierzi cheile de la masina sau inchizi cheile in interior, ti se descarca bateria din neglijenta, alimentezi gresit sau deteriorezi anvelopele.

Desigur aici exista mai multe variatii in lista de conditii inchiriere auto in functie de compania de la care inchiriezi. Sunt firme care au costuri mai mari sau mai mici, care au mai multe servicii incluse sau mai putine si totul depinde de tine in ceea ce priveste decizia de inchiriere.

Pentru a afla mai multe despre tarife de inchiriere si conditii puteti accesa acest site unde gasesti si alte informatii valoroase despre serviciile de inchirieri auto.

DATE DE CONTACT

Nume: Aurelian Rotaru
Functie: General Manager
Email: contact@expert-inchirieriauto.ro
Telefon: 0722422599
Website: https://www.expert-inchirieriauto.ro/
Cuvinte cheie: conditii inchiriere auto, inchirieri auto, inchirieri auto

Alte Articole de 457 :