Consumabile pentru imprimanta laserjet – tonere

shutterstock_1484779127

Chiar dacă puţin dau importanţă consumabilelor pentru imprimanta la început, pe parcurs încep să caute soluții pentru a beneficia de calitate excepțională, randament şi costuri mai mici.

Pentru că sunt componente care afectează starea de funcţionare şi durabilitatea imprimantelor este esenţial să li se acorde mai multă atenţie. În cazul imprimantelor  cu cerneală care folosesc cartuş LC985, HP 305, HP 338 ori brother BT 6000, lucrurile sunt destul de simple. Utilizatorii ştiu că acestea trebuie înlocuite fie cu variantele originale recomandate de producător, fie cu variantele compatibile mai economice. Trebuie precizat că alternativele compatibile nu afectează calitatea printului şi nici randamentul de lucru, însă pot reduce considerabil costurile.

În cazul celor cu laser care necesită toner pentru a funcţiona, lucrurile sunt puţin neclare pentru mulţi consumatori. În rândurile următoare vom descoperi ce este un toner, ce culoare are dar şi alte detalii.

Ce este un toner?

Tonerul este în esenţă o pulbere sintetică obţinută din răşină sintetică, pigmenţi de culoare, oxid metalic şi cantităţi infime de ceară şi silicon. Acestea din urmă conferă aspectul ușor lucios şi sporesc durabilitatea printului. Compoziţia ingredientelor de bază diferă de la un tip la altul, însă valorile nu variază foarte tare. Particulele sunt foarte mici, de aceea par că acţionează asemeni lichidului.

Ce culoare are tonerul?

Cele mai des întâlnite şi mai accesibile  imprimante laserjet folosesc toner negru, cum este şi cazul lui Q2612A, un toner negru compatibil cu o varietate mare de imprimante HP din categoriile home and office, economice. Însă sunt o serie de imprimante, din gama profi care combina  CMYK – Cyan/Magenta/Yellow/Key plate  adică albastru/roşu/galben/negru.

Alte detalii:

  • Pentru avea siguranța că se achiziţionează tonerul potrivit pentru imprimanta este indicat să se citească cu atenţia codurile specifice. Este important de precizat că pot fi utilizate variantele originale însă şi soluţiile compatibile. Calitatea de prinţ între cele două nu este semnificativă, însă diferența cea mai mare poate fi remarcată în costuri. Atât tonerele compatibile cât şi cele originale permit realizarea unui număr mare de copii.
  • Cei ce doresc să beneficieze de avantajele imprimantei laser jet nu trebuie să păstreze foarte mult timp tonerul, chiar dacă nu este folosit frecvent. Odată cu trecerea timpului acesta îşi poate pierde din proprietăţi.
  • Un alt detaliu pe care mulţi utilizatori îl ignoră ține de modul în care este depozitat după după ce nu mai este funcţional. Specialiştii atrag atenţia că tonerul nu trebuie aruncat la întâmplare şi recomandă livrarea acestuia către centrele de reciclare sau magazinele specializate, care sunt prevăzute cu astfel de sisteme.

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...

sfaturi-redactare-cv

5 sfaturi de redactare a CV-ului

In aceasta era digitala, regulile pentru redactarea CV-ului s-au schimbat. Desi multe despre CV pot parea la fel, exista lucruri pe care tu, in cautarea unui loc de munca, trebuie...