Cum alegem salteaua care ni se potrivește cel mai bine?

Saltea Somnart Latex4-1

Salteaua trebuie schimbata cu regularitate dacă ne dorim un somn liniștit și odihnitor, dar și ameliorarea sau chiar eliminarea durerilor de spate. La cât timp ar trebui să o schimbăm?

În jur de 8 ani pentru o saltea obișnuită, spun specialiștii. Există anumite cazuri în care salteaua își poate păstra proprietățile și dincolo de acest interval, în special în cazul celor în care producătorul specifică o durată de viață mai mare, extinzând și garanția.

În general însă, dacă nu te poți odihni bine sau salteaua prezintă denivelări și semne de uzură, este bine să te gândești la înlocuirea acesteia.

De ce tip de saltea ai nevoie?

Tipul de saltea ales va depinde de preferințele personale, dar și de modul în care preferi să te odihnești (pe spate, cu fața în jos sau pe o parte), de bugetul de care dispui și de recomandarea medicului.

Alege o saltea cu spumă memory dacă îți dorești un confort deosebit în timpul somnlui, și acea senzație de „scufundare în saltea” pe care aceasta ți-o oferă. Acest tip de saltea oferă o senzație superioară de confort, dar și susține foarte bine coloana, eliminând punctele de presiune.

Dacă preferi un material natural, completat de o stare de confort deosebită și de un efect de răcoare, o saltea cu latex ar putea fi cea mai buna alegere pentru tine. Acest tip de saltea este în general mai scumpă, dar și calitatea oferită este una foarte bună.

Salteaua cu arcuri este o altă saltea foarte populară și utilizată. Există numeroase variante ale acesteia pe piață, iar ultimele modele au fost proiectate pentru a reduce la minim deranjul provocat partenerului în timpul somnului.

Saltelele din poliuretan, variantele ferme, ortopedice, alese în general la recomandarea medicului sau de către persoane care preferă să se odihnească pe o suprafață tare.

Saltelele combinatesunt soluții pe care le-au găsit specialiștii pentru a maximiza beneficiile și minimiza punctele slabe ale fiecărui tip de saltea în parte. Avem, în acest sens, combinații de latex și memoryfoam, sau saltele ortopedice cu un strat de memory deasupra… discută cu producătorul de saltele, pentru că va fi cu siguranță în măsură să îți recomande cea mai bună variantă pentru tine.

Care este poziția în care preferi să dormi?

Pe spate, cu fața în jos sau pe o parte, fiecare dintre noi avem o poziție preferată de somn. Dacă dormi pe spate, vei avea nevoie de o saltea fermă, care să îți ofere susținerea de care ai nevoie.

Atunci când dormi pe o parte, ideal este să folosești o saltea medie ca fermitate, care să se plieze pe forma corpului – memoryfoam ar putea fi varianta ideala pentru tine.

Dacă preferi să dormi cu fața în jos, vei exercita o presiune mai mare asupra toracelui, și implicit vei avea nevoie de o saltea care să elimine punctele de presiune din diverse zone ale corpului. O saltea moale nu va susține corect coloana vertebrală, provocând dureri de spate.

Care este bugetul de care dispui?

Alegerile noastre sunt deseori determinate de bugetul de care dispunem – acest lucru se va întâmpla și cu salteaua pe care o vei folosi.

Fiind însă un produs pe care îl vei utiliza mult timp din momentul cumpărării, este bine să analizezi cu atenție ceea ce-ți dorești – iar dacă există probleme de sănătate – precum alergiile sau durerile de spate – să optezi pentru un produs adecvat.

Poți cere inclusiv sfatul vânzătorului – direct sau telefonic, daca vei achiziționa salteaua online. Acesta îți va recomanda salteaua potrivită situației tale, iar tu vei putea alege varianta care se încadrează cel mai bine în bugetul de care dispui.

Sperăm că mini-ghidul nostru îți va fi de folos în alegerea celei mai bune saltele pentru tine și familia ta.

Alte Articole de 1 :

shutterstock_628217936

Imprimante Canon inkjet VS imprimante Epson inkjet

Nu este nicio îndoială că atât Epson cât şi Canon sunt producători de imprimante de calitate. Acestea sunt brandurile de top de pe piaţa echipamentelor de birou pentru tipărirea digitală...

image1ofnoiofertedelocuridemuncaprinmynextjob

Noi oferte de locuri de muncă prin MyNextJob

Pentru a veni în ajutorul românilor care își caută locuri de muncă în țară sau în străinătate, site-ul MyNextJob listează oferte variate. Metoda de căutare și de rafinare a rezultatelor...