Cum alegi corect camerele de supraveghere IP?

camera-supraveghere

Camerele de supraveghere IP sunt, de fapt, camerele care ofera posibilitatea transmiterii imaginilor pe internet in timp real. Acestea sunt folosite foarte des de catre parintii care vor sa isi monitorizeze copilul sau bona acestuia, dar si de catre angajatorii care doresc sa isi tina sub control angajatii.

Avantajele unei camere de supraveghere IP sunt evidente:

• Poti sa te conectezi la o astfel de camera de oriunde;
  • Poti folosi orice tip de dispozitiv;
  • Nu ai nevoie de mai mult de o conexiune la internet.

Alegerea camerei perfecte poate sa fie, insa, o adevarata provocare, in conditiile in care ai de ales intre camere IP cu fir sau fara fir si intre camere destinate interiorului sau exteriorului. Sunt multe elemente, asadar, care pot contribui la decizia pe care o iei.

Designul

Camerele IP arata, de regula, la fel ca si cele traditionale, insa designul poate sa varieze in functie de cerinte. Pentru supravegherea bonnei sau a unei persoane care lucreaza in casa, exista camere ascunse, de dimensiuni foarte mici. Mule dintre ele pot fi ascunse in tablouri sau diverse piese de decor, ceea ce le face aproape nedetectabile.

Flexibilitatea si controlul

Poti opta pentru camere de supraveghere fixe sau pentru camere PTZ. PTZ vine de la Pan Tilt Zoom si se refera la capacitatea camerei de a fi controlata direct de pe telefon sau de pe PC. Mai exact, o camera PTZ se poate misca de la stanga la dreapta sau de sus in jos si poate sa focalizeze cu usurinta chiar si atunci cand cel care o controleaza se afla la mii de km distanta.

poza-site-skut-1

Modul de functionare

Este un alt element care conteaza. Unele camere de supraveghere IP transmit imaginile direct catre un monitor sau catre un DVR, in timp ce altele trimit continutul filmat catre un cloud. Ceea ce este cert, este ca o astfel de camera se poate conecta la internet cu usurinta si ofera o flexibilitate foarte mare.  Mai multe informatii despre montarea si functionarea unui astfel de sistem puteti citii si pe

Detectia la miscare

O functie foarte interesanta pe care orice camera de supraveghere IP ar trebui sa o aiba este detectia la miscare. Multumita acestei functii, se pot filma doar acele momente in care exista miscare si in felul acesta se pot evita diverse probleme date de ocuparea unui spatiu prea mare pe HDD>

Conectivitate

Nu in ultimul rand, conteaza conectivitatea. Camerele IP se pot conecta prin retele prin cablu, prin retele wireless sau prin retele celulare. Cele mai flexibile sunt, evident, retelele wi-fi.

Salvează

Alte Articole de 1 :

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...