Cum alegi un cabinet ginecologic potrivit

Mersul la ginecolog este o activitate amanata de majoritatea fetelor si femeilor. Spre deosebire de alte specialitati unde evitam sa mergem din frica de a afla un anumit diagnostic, la ginecolog este complet diferit, aici pacientele amana vizita din rusine sau din cauza unor experiente neplacute avute anterior.

Ceea ce fac toate pacientele inainte de acest consult este sa se intereseze, iar de multe ori aud zvonuri sau pareri cum ca ar fi o experienta neplacuta, ca medicul ar fi fost nepriceput, ca ar fi durut si multe alte probleme, insa aceastea se intampla cand medicul nu este specialist si cand pacienta nu este relaxata.

Cum sa faci vizita la medicul ginecolog mai placuta?

In primul rand trebuie sa gasesti un cabinet ginecologic bun. Iti recomand sa optezi pentru clinici de ginecologie deoarece sunt mult mai curate, iar medicii au experienta in domeniu. Pentru ca efectuarea controlului sa nu fie neplacuta trebuie sa alegi un medic in care stii ca poti avea incredere. Intereseaza-te de istoricul acestuia, citeste parerile altor pacienti, cauta-I poza, in functie de acesti factori poti sa iti alegi medicul ginecolog.

Conteaza foarte mult sa fii relaxata, mai ales in timpul controlului. Inainte de programare, iti recomand sa intrebi o asistenta despre ceea ce trebuie sa faci inainte. Spre exemplu, nu trebuie sa realizezi dusuri intravaginale si nici sa folosesti sapunuri dure, totodata, contactul sexual nu este recomandat cu cel putin 48 de ore inainte de control, toate acestea pot afecta rezultatele testelor, de asemenea, iti recomand sa porti haine de care te poti dezbraca usor si pe care le poti imbraca repede.

Medicul ginecolog iti va raspunde la toate intrebarile pe care le ai, de aceea iti recomand ca inainte de consult sa realizezi o lista cu intrebari si nelamuriri pe care sa I le adresezi.

Ce se intampla la un control ginecologic?

Daca este prima data cand vei face un control ginecologic trebuie sa stii ce te asteapta. Programarea incepe printr-o conversatie in care medicul iti adreseaza anumite intrebari precum: varsta, durata menstruatiei, daca ai un ciclu menstrual regulat sau neregulat, daca ai in familie anumite cazuri medicale, daca ai avut primul contact sexual si altele. Dupa ce isi noteaza aceste informatii va urma controlul ginecologic propriu zis.

Te vei aseza pe scaunul special in pozitie ginecologica, iar medicul, in prima faza va palpa zona pelviana, ulterior se va folosi de instrumente pentru a observa interiorul colului. Dupa terminarea acestor proceduri va trebui sa recolte secretie pentru examenul secretiei, acesta aratand existenta anumitor bacterii.

Daca pacienta si-a inceput viata sexuala, trebuie efectuat testul Babes Papanicolau, acesta depisteaza cancerul de col uterin si trebuie realizat anual. Va recomand sa nu anulati realizarea acestei analize deoarece va puteti pune in pericol viata. Testul PAP se realizeaza de la inceperea vietii sexuale pana la varsta de 30 de ani anual, iar daca dupa implinirea acestei varste rezultatele au fost bune, se va realiza o data la 3 ani.

Controlul ginecologic nu este atat de neplacut precum se aude, conteaza foarte mult medicul pe care il alegeti, dar si starea dumneavoastra. Trebuie sa fiti relaxata si sa va simtiti confortabil. Alegeti un doctor specialist in ginecologie in care simtiti ca puteti avea incredere si pe care sa il puteti contacta oricand. Inainte de consult pregatiti o lista cu intrebari pentru ca medicul dumneavoastra sa va raspunda la toate intrebarile pe care le aveti.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: control ginecologic

Alte Articole de 571 :