Cum completez corect formularul de beneficiar real

Legea nr. 108/2020 vine și cu o alte modificări importante, dintre care:

  1. Societățile compuse exclusiv din asociați persoane fizice nu mai au obligația de a depune declarația privind beneficiarul real, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari reali. În cazul acestor persoane, în lipsa depunerii declarației privind beneficiarul real, Oficiul Național al Registrului Comerțului va completa din oficiu Registrul beneficiarilor reali ai societăților pe baza documentelor care însoțesc cererea de înmatriculare sau pe baza evidențelor deținute în cazul societăților deja înmatriculate.
  2. Entitățile raportoare determinate de Legea nr. 129/2019 (avocați, auditori, experți contabili, anumiți comercianți ce încheie tranzacții în numerar de cel puțin 10.000 EUR) trebuie să obțină informații suplimentare despre partenerul de afaceri, în sensul de a obține o dovadă a înregistrării beneficiarilor reali sau informații din registrele centrale ale beneficiarilor reali ori de câte ori încep o nouă relație de afaceri cu persoane care sunt supuse obligației înregistrării informațiilor privind beneficiarul real.
  3. Obținerea de informații privitoare la beneficiarul real din registrele beneficiarilor reali poate fi obținută de către orice persoană, fără să demonstreze un interes legitim.
  4. Societățile care vând bunuri și încheie tranzacții în numerar de cel puțin 10.000 de euro trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu îndeplinirea obligațiilor prevăzute în Legea nr. 129/2019.
  5. Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor poate să investigheze tranzacții suspecte de spălarea banilor și din oficiu.
  6. Furnizorii de servicii legate de criptomonede sunt obligați să identifice tranzacțiile suspecte și să le raporteze autorităților.
  7. Declarația privind beneficiarul real se va putea depune de acum și de la distanță, prin poștă sau curier ori online cu semnătură electronică.

Cu toate acestea, Legea 108/2020 nu a venit cu modificări în ceea ce privește obligațiile de raportare a beneficiarului real pentru asociații și fundații. Astfel, ONG-urile trebuie să depună anul declarația privind beneficiarul real, chiar dacă sunt constituite exclusiv din persoane fizice.

În cazul asociațiilor se menționează că beneficiarul real este categoria de persoane fizice ori, după caz, persoanele fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite, iar în cazul fundațiilor categoria de persoane fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite.

Sursă: Legea 108/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanțării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 588 din data de 6 iulie 2020.

 

 

Informatiile juridice va sunt oferite de avocatii afiliati https://avocatzamfirescu.ro/

DATE DE CONTACT

Nume: Coltuc si asociatii sai
Functie: Director firma
Email: contact@coltucsiasociatii.ro
Telefon: 0745150894
Website: www.coltuc.ro
Cuvinte cheie: coltuc,formular,beneficiar real,firma,cum,cat,de ce,cat,unde,depunere,coltuc si asociatii,consultanta

Alte Articole de 621 :

Masca transparentă reutilizabilă

Masca transparentă MASCA CU STIL este soluția ideală pentru diferite activități în care comunicarea față în față este importantă. Zâmbiți din nou!

mascacustil.ro Vinde masti transparente

MASCACUSTIL.RO este singurul site din Romania care vinde masti transparente .Vezi si masca pentru copii Masca transparenta poate fi cumparata online cu 19,9 lei