Cum decurge procesul de incinerare?

incinerare

Decesul este o parte cat se poate de naturala a vietii si a reprezentat o importanta preocupare pentru oameni, inca din cele mai vechi timpuri. Desi atunci cand vine vorba despre servicii funerare sector 2 sau oricare alt oras, majoritatea oamenilor se gandesc la inmormantare, aceasta nu este singura optiune pe care o au urmasii decedatilor la dispozitie.

De-a lungul timpului au existat o multime de variante: parasirea decedatilor pe stanci inalte, pentru a fi mancati de vulturi, imbalsamarea lor si construirea unor piramide sau incinerarea. Dupa inmormantare, incinerarea este cea mai populara optiune in cadrul firmelor de pompe funebre si in cadrul oamenilor.

Ce este incinerarea si de ce este din ce in ce mai populara?

Conform celor de la serviciifunerare.ro, incinerarea nu este atat de populara in Romania, insa incepe sa castige increderea unui numar din ce in ce mai mare de oameni.

Spre deosebire de inhumarea clasica, incinerarea prezinta o serie de avantaje:

  • Este mai ieftina;
  • Este rapida;
  • Cenusa obtinuta in urma arderii corpului neinsufletit se poate imprastia in locurile preferate de omul trecut in nefiinta;
  • Este o solutie prin care se poate economisi spatiu. Problema locurilor de veci este una din ce in ce mai serioasa, iar incinerarea o poate rezolva.

Cum decurge procesul de incinerare?

Dupa indeplinirea tuturor ritualurilor si ceremoniilor religioase si dupa ce au fost eliberate toate documentele si autorizatiile necesare, corpul neinsufletit este pus intr-un cosciug din lemn sau din carton special conceput pentru intregul proces.

In general, ritualurile, documentele si chiar gasirea celei mai bune variante de incinerare pot fi duse la bun sfarsit de o firma de servicii funerare.

Inainte de procesul de incinerare, familia defunctului trebuie sa completeze un document sau sa comunice firmei daca acesta are proteze, stimulatoare cardiace sau dispozitive mecanice si radioactive.

Acestea trebuie sa fie indepartate, pentru a se elimina riscul de explozie.

Dupa ce toate bijuteriile si accesoriile au fost eliminate, corpul se introduce in camera de incinerare si este ars la o temperatura de 1000 de grade Celsius. Cuptorul este incalzit cu gaze naturale sau cu propan.

In general, intregul proces de ardere dureaza pana la 2 ore, timp in care toate tesuturile moi sunt evaporate si oxidate. Fragmentele osoase ramase sunt cele care dupa ce au fost indepartate toate urmele de implanturi si de corpuri straine, sunt transformate in cenusa printr-un aparat numit crematoriu.

Aceasta cenusa este cea care este returnata familiei, intr-o urna ce poate fi pastrata sau imprastiata intr-o zona pe care persoana trecuta in nefiinta o indragea. Urna poate sa fie si pastrata de catre familie, in functie de preferintele acesteia.

Incinerarea este o optiune care are o multime de avantaje, insa nu este recomandata sau sustinuta intotdeauna de Biserica Ortodoxa. Totusi, din ce in ce mai multi oameni aleg sa opteze pentru aceasta forma de indepartare a ramasitelor lumesti, multumita avantajelor pe care le ofera.

In Romania, numarul crematoriilor este in crestere, iar acest lucru inseamna ca popularitatea acestei variante creste.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...