Cum iti creezi un buget

buget

Crearea unui buget este o modalitate excepțională de a rămâne cu bani în buzunar la sfârșitul lunii, ba chiar de a pune câțiva bani deoparte. În ciuda faptului că sună ca un imitator, bugetul nu înseamnă să te abții de la cumpărături sau ieșitul în oraș. Ci odată ce l-ai întocmit vei ști de câți bani dispui înainte de a ieși în oraș. Iar dacă trebuie să faci o investiție majoră, care te va costa mai mult decât îți permiți, poți opta pentru un împrumut. Este important să știi că există site-uri pentru compararea împrumuturilor unde poți vedea care este cel mai bun pentru nevoie tale.

Pentru a-ți construi un buget trebuie să știi înainte câți bani câștigi pe lună din toate sursele și câți bani îți ies din gospodărie. Dacă ai rate, poți opta pentru plata automată a acestora ca să scapi de grija lor. Atunci când plătești ratele trebuie să iei în considerare și costurile suplimentare care vin cu acestea, cum ar fi întreținerea de cont și alte mici comisioane. Chiria și facturile sunt alte plăți pe care trebuie să le faci lunar, prin urmare trebuie neapărat să se afle la cheltuieli în fiecare lună.

Ar fi indicat să îți stabilești o sumă exactă pentru coșul de cumpărături lunar și apoi pentru cel săptămânal. Din suma de bani care îți mai rămâne este indicat să scazi coșul lunar de cumpărături care include produsele cosmetice, detergenți și alte produse consumabile dar care nu sunt mâncare. Nu poți renunța la igienă dacă îți construiești un buget și nici la abonamentul de autobuz. Dar este important să ții cont de costul acestora.

Coșul de cumpărături săptămânal face referire la hrană. De altfel, este indicat să cumperi carnea și alte alimente o dată pe săptămână și nu pe lună. Mâncarea nu o poți ține foarte mult în frigider. Uneori expiră iar de cele mai multe ori are un gust ciudat. Nici legumele și fructele nu sunt foarte rezistente. În funcție de suma rămasă, îți poți stabili acest coș care ar trebi să conțină cel puțin alimentele esențiale pentru un trai sănătos. Încă un motiv pentru care este indicat să faci cumpărături o dată pe săptămână și nu în fiecare zi, este că o vizită zilnică la magazinul de la colț aduce o serie de cumpărături neașteptate, pentru simplul fapt că arată bine.

Să trăiești după un buget nu înseamnă să nu îți cumperi lucruri noi. Atunci când se schimbă sezonul este chiar indicat să faci investiții în garderobă. Însă atunci când vei face astfel de cumpărături, va trebui să le bugetezi, fie din economiile pe care le-ai făcut fie să te împrumuți și apoi să eșalonezi acea sumă de bani pe mai multe luni.

Listele sunt foarte importante atunci când îi construiești bugetul. În primă instanță va trebui să îți scazi toate cheltuielile din suma de bani care îți intră în gospodărie. Iar pentru cumpărături acestea sunt sfinte. Nu numai că nu vei mai uita să cumperi ceva esențial, dar vei putea controla câți bai lași la casă dacă urmezi lista.

Foarte mulți oameni optează pentru crearea unui buget deoarece în final, acesta duce la economisirea unor bani. Astfel, fie că vrei să faci o investiție majoră sau să aduni bani pentru zile ploioase, bugetarea venitului este foarte importantă.

Alte Articole de 1 :

suplimente nutritive

Cele mai importante suplimente pentru culturisti

Suplimentele sunt foarte des utilizate de practicantii culturismului, iar acestia cauta de fiecare data cele mai bune produse care sa contribuie la rezultate finale optime. Indiferent ca este vorba despre...

pantofi dama

Alege cea mai calitativa incaltaminte dama

Incaltamintea trebuie sa fie intotdeauna aleasa cu grija. Aceasta poate fi un aliat de nadejde sau sa iti compromita sanatatea mai mult decat iti poti dai seama. Daca vrei sa...

hb-ecomunicate

Top 5 obiective turistice pentru straini

Strainii sunt din ce in ce mai interesati sa viziteze Romania si sa ii afle istoria, motiv pentru care, anual, mii de persoane din alte tari vin in tara noastra...

mt-ecomunicate

Hai cu trenul la mare

Imediat ce soarele a inceput sa fie mai puternic si temperaturile mai ridicate, oamenii au inceput sa plece spre litoral ca sa faca plaja, sa inoate in mare si sa...