Cum iti poti schimba viata daca inveti limba engleza

Cum-iti-poti-schimba-viata-daca-inveti-limba-engleza

Stim cu totii ca exista milioane de vorbitori de limba engleza pe tot globul. Dar ce face ca engleza sa fie o limba importanta, nu doar una comuna? Merita oare sa iti dedici timpul, efortul si energia pentru invatarea limbii engleze? Sa luam in considerare modul in care limba engleza iti afecteaza viata. Vrei mai multe oportunitati academice sau de cariera? Vrei sa poti comunica cu oameni din intreaga lume, mai ales cand pleci in vacanta? Este simplu: invata engleza!

Engleza este o limba importanta pentru toate tipurile de scopuri profesionale si personale. Indiferent daca esti la inceput de drum sau ai nevoie de o motivatie pentru a continua, intelegerea importantei limbii engleze te va ajuta sa vorbesti fluent si sa iti schimbi viata complet.

De ce a devenit limba engleza atat de importanta?

Engleza este una dintre cele mai utilizate limbi din lume. Chiar si in afara tarilor precum S.U.A. si Marea Britanie, multi oameni pot vorbi si intelege limba engleza. Si daca includem persoanele care vorbesc engleza ca a doua limba, aproximativ un miliard de oameni din intreaga lume vorbesc limba engleza! In plus, 67 de tari au limba engleza ca limba oficiala, si exista 27 de tari care au limba engleza ca limba oficiala secundara.

De ce asta? Totul are legatura cu istoria, iar cheia este Imperiul Britanic. De-a lungul secolelor, Imperiul Britanic s-a extins si a condus multe tari. In multe cazuri, britanicii au fortat oamenii pe care i-au condus sa vorbeasca engleza, iar unele dintre aceste tari inca vorbesc limba engleza, chiar daca nu este limba lor principala.

Engleza deschide noi oportunitati de cariera

In primul rand, invatarea limbii engleze te poate ajuta sa urmaresti si sa obtii mai multe oportunitati de cariera. In prezent, piata muncii este globala – multe companii au nevoie de angajati care pot comunica cu parteneri si clienti din intreaga lume. Asta inseamna gasirea angajatilor care vorbesc limba engleza. Pentru un astfel de job, angajatorii iti vor cere sa sustii un interviu in engleza.

Prin invatarea limbii engleze, poti deveni traducator, profesor, sau profesionist de marketing in limba engleza pentru o companie globala. Indiferent de ce cariera decizi sa urmezi, invatarea limbii engleze este o abilitate valoroasa. Te va ajuta sa devii un angajat mai bun, mai cautat.

Engleza este limba de top a Internetului

Limba engleza este cea mai utilizata limba online, fiind folosita de aproape 1 miliard de utilizatori. Daca poti sa intelegi si sa citesti limba engleza, vei putea accesa mai multe resurse online. Poti citi articole de stiri online. Poti lasa comentarii in limba engleza. Poti participa la o discutie pe un forum. Posibilitatile sunt nesfarsite!

Evident, acest lucru este util daca folosesti internetul pentru a naviga si a te distra. Dar multi oameni si intreprinderi trebuie, de asemenea, sa desfasoare activitati de cercetare, sa comercializeze sau sa comunice si sa dezvolte conexiuni online. In acest caz, limba engleza este cruciala pentru succes.

Email-ul este, de asemenea, acum un mod foarte comun de a vorbi cu oameni din intreaga lume. E-mailul este calea principala pentru multe companii de a comunica cu clientii sau cu alte companii. Abilitatea de a scrie e-mailuri in limba engleza este un alt atu important pentru angajatori.

Fie ca este vorba de distractie sau de munca, daca poti intelege limba engleza, vei putea sa comunici cu mai multi utilizatori, sau sa folosesti mai multe materiale.

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Top 5 cele mai frumoase locuri din Romania

Sute de mii de straini vin anual sa viziteze Romania, dar, de asemenea, si multi romani pleaca anual in vacanta in alte tari. Din pacate, multi nu cunoastem cu adevarat...

Stastici privind prețurile imobiliarelor în anul 2019

Anul trecut, 2018, a fost un an cu variații ale prețurilor imobiliarelor, acestea majorându-se cu aproximativ 20-25%. În schimb, în acest an, 2019, specialiștii susțin faptul că prețurile vor rămâne...