Cum mi-am amenajat gradina cu Alei din beton amprentat?

alee-din-beton-amprentat

Aleile din curtea interioara sau cele exterioare zonei de resedinta, redau un farmec aparte zonei in care sunt amenajate. Desi sunt prima imagine a vizitatorului, acestea necesita o atentie deosebita atunci cand vine vorba de amenajarea lor.

Orice alee, indiferent de spatiul in care este amplasata necesita intretinere si este de preferat ca materialul din care este turnata sa fie cat mai rezistent pentru o lunga perioada de timp.

In momentul prezent obtiunile de constructie si amenajare a aleilor este foarte variata. Ca materiale se poate opta intre : piatra, caramida. busteni de lemn,.dale de ciment sau una dintre cele mai moderne metode beton amprentat.

Ideal este ca in momentul in care luam o decizie de a amenaja o alee interioara, materialul de constructie sa ne poata permite personaliza sa.

Orice alee personalizata reda o nota aparte curtii sau spatiului nostru.

De ce am alege betonul amprentat pentru amenajarea unei alei?

Betonul amprentat fata de celelalte materiale de constructii utilizate pana in prezent prezinta o serie de avantaje care il face sa fie din ce in ce mai cautat.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute avantaje ale betonului amprentat:

  • betonul amprentat nu este afectat de fenomenul inghet- dezghet
  • in cazul utilizarii pe timpul iernii a sarii ca agent de dezghet, betonul amprentat nu este afectat
  • se intretine foarte usor si poate fi curatat doar cu apa, nenecesitand solutii speciale pentru curatare
  • coloranti utilizati in turnarea betonului amprentat sunt rezistenta la raze Uv, ceea ce nu va duce cu timpul la pierderea nuantei
  • betonul amprentat nu se umfla si nu se deformeaza datorita agentilor termici si nu creapa datorita variatiilor de temperatura si umiditate
  • aplicarea betonului amprentat intr-un spatiu verde, impiedica aparitia vegetatiei in spatiul amenajat
  • are o perioada de executie scurta
  • permite acoperirea suprafetelor mari intr-un timp relativ scurt

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentat este un amestec de ciment cu nisip si pietris, la care se adauga fibre speciale pentru elasticitate si rezistenta cat si  aditivi de culoare. Care este pretul mp beton amprentat? Aflati de la un specialist.

Personalizarea betonului se realizeaza cu ajutorul unor matrici speciale.

Luciul superior al betonului amprentat este redat la finalul lucrarii si consta intr-un strat de rasini speciale care ii redau o rezistenta superioara fata de celelalte materiale de constructii si o atractivitate aparte.

Betonul amprentat este o inovatie in domeniul constructiilor deoarece ofera o flexibilitate aparte atunci cand vine vorba de turnarea sa. Acesta poate fi folosit in orice spatiu, indiferent ca este vorba de un spatiu orizontal sau unul vertical , putand fi realizate garduri sau chiar fatade.

Un alt mare plus al betonului amprentat este faptul ca acesta nu tine cont si nu trebuie sa indeplineasca anumite conditii cromatice. In utilizarea betonului amprentat in amenajari interioare acesta poate avea orice culoare se doreste.

Alte recomandari pentru utilizarea betonului amprentat

Deoarece betonul amprentat este un material foarte flexibil in utilizarea sa si poate fi personalizat dupa cerere acesta este ideal a fi folosit in orice spatiu care necesita amenajare.

Acesta poate fi utilizat pentru amenajarea : centrelor comerciale, parcarilor, teraselor, parcurilor de distractii, piscinelor atat inchise cat si cele in aer liber, trotuarelor, cat si in spatii inchise.

Cum poate fi personalizat betonul amprentat?

Betonul amprentat poate fi personalizat la cererea clientului avand o gama variata de modele care pot fi imitate. Cele mai utilizate forme ale betonului amprentat folosite in amenajarile exterioare sunt cele care imita: caramida, tigla, piatra naturala sau chiar lemnul. Personalizarea betonului amprentat nu se opreste la aceste cateva modele, el poate fi redat atat sub forma unor figuri geometrice cat si sub forma florare.

Unul dintre cele mai cunoscute avantaje in utilizarea betonul amprentat este faptul ca acesta poate imita si crea un spatiu incepand de la cele mai clasice si rustice modele pana la cele mai moderne si abstracte in functie de preferintele clientului.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...