Cum ne afecteaza iluminatul cu becuri led viata zilnica?

Diferente dintre iluminatul cu becuri led vs becuri normale

Pentru inceput, tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult, iar oamenii prefera aceste becuri led deoarece sunt mai eficiente, sigure si economice. Acestea vor ajunge sa inlocuiasca tot mai mult becurile incandescente (clasice), pe cele cu halogen sau pe cele compact-fluorescente.

Principalele avantaje

Cele mai importante avantaje pe care le au aceste becuri led sunt caracterizate de intensitatea maxima a luminii atinsa instantaneu, fara un timp de incalzire. Acest tip de lumina este placuta ochiului, nu este obositoare, iar bucurile nu se supraincalzesc si nici nu contin mercur. In acest mod consumul de energie este redus intr-un mod considerabil.

Tehnologia de care se bucura multe becuri led este considerata avansata datorita eficientei energetice (reduce consumul energetic cu pana 80%) si datorita faptului ca aduce numeroase avantaje in locuinta:

Exista o gama variata ale culorilor luminii. Culoarea luminii descrie cum influenteaza lumina becului culorile pe care le percepem ochiul uman. In acest fel, exista o scara de la 0% – 100% care arata cat de fidela este lumina data de bec in comparatie cu unitatea de referinta. Astfel, unitatea de referinta acceptata unanim este lumina zilei. Ca sa intelegeti la ce aspect trebuie sa fiti atenti inainte de a achizitiona becuri led, trebuie sa stiti ca becurile cu culoare luminii intre 85 – 90 sunt considerate bune, cele cu peste 90 sunt considerate excelente si pot fi folosite in industrii sau joburi unde calitatea culorii este cruciala (studio de design, tipografie etc).

Aspectul luminii poate fi reglat. Noile modele de bucuri led aduc cu sine o functionalitate relativ noua, respectiv optiunea care permite setarea si ajustarea libera sau in trepte a culorii luminii emise. Astfel, poti alege intre o lumina alba calda sau neutra, deoarece aceste becuri led iti permit si alegerea unor culori diferite de alb pentru a crea ambientul dorit.

Durata de viata este cu mult mai mare decat in cazul becurilor incandescente (clasice) sau cu halogen, acestea putand fi inlocuite mai rar si reprezentand o investitie pe termen lung.

Datorita diversitatii mari, acestea se gasesc sub diferite forme si tipuride fasung asemanatoare cu becurile incandescente, ceea ce inseamna ca poti inlocui unu la unu becurile si nu este nevoie sa schimbi corpurile de iluminat din casa.

Achizitioneaza online la un pret redus

Electric-concept iti pune la dispozitie o gama larga si variata de becuri led, toate concepute si ajustate in asa fel incat sa scapi de durerile de cap sau de ochi. Intra pe magazinul nostru online: https://electric-concept.ro/Becuri-Led si alege modelul preferat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de suitsadvertising:

Un curs DPO (data protection officer) ajuta la formarea profesionala a persoanelor ce isi doresc sa devina responsabili cu protectia datelor.
Polistirenul extrudat poate fi achizitionat de la Mesteru Manole, partenerul tau de incredere in constructii!
Un colier tennis cu diamante este un colier special care contne diamante mici care sunt legate intre ele, fiind conectate prin intermediul unui lant subtire.
Medicina muncii reprezinta o specialitate ce indeplineste rolul de protejare a sanatatii angajatilor la locul de munca.
Tabla zincata este un material de constructii utilizat in realizarea de acoperisuri sau alte proiecte.