Cum optimizam viteza de incarcare a site-ului nostru

In 2019 este foarte important sa ai un site web care sa ruleze rapid si fara probleme daca iti doresti sa ai un site bine clasat in rezultatele de cautare Google.

Astfel viteza cu care site-ul tau ruleaza determina in mod direct experienta de utilizare a oamenilor pe site-ul tau.

Stiai ca fiecare secunda in care site-ul tau asteapta sa se incarcare va determina scaderea vizitelor cu 11%?

De aceea orice site care doreste sa ocupe o pozitie de top in rezultatele de cautare Google trebuie sa aiba o performanta ridicata si viteza rapida de rulare.

Este logic ca atunci cand vrei sa cauti informatii online si cand intri pe un site web acesta sa ruleze rapid si sa nu aiba erori de cod.

Multe studii realizate de Hubspot si Statistia au aratat ca oamenii au rabdare 3 secunde pana un site sau o pagina este complet incarcata. Daca site-ul tau se incarca in mai mult de 4 secunde atunci viteza de rulare a de suferit.

Iar tot din aceeasi studii – 52% din userii care acceseaza site-uri de ecommerce au raportat ca viteza cu care un site ruleaza este foarte importanta in experienta de utilizare generala.

Astfel putem trage concluzia ca daca iti doresti un site care sa aiba o rata buna de conversie trebuie sa te asiguri ca acesta este usor de accesat si ca va incarca rapid informatia disponibila.

Mai ales ca Google a adaugat ca factor de clasare a site-urilor si viteza de rulare – ceea ce inseamna ca pozitia site-ului tau va fi determinata de viteza cu care acesta ruleaza.

Sunt destul de multi factori ce determina viteza cu care un site web va rula dar in acest articol ne vom focusa pe cei mai importanti precum:

1. Numarul de requesturi HTTP

Yahoo a dezvoltat un studiu in care spunea ca 80% din viteza de incarcare a site-ului este datorata imaginilor prea mari, scripturilor si CSS-ului.

Astfel fiecare element de pe pagina are nevoie de un request separat cand este incarcat.

Astfel cu cat ai mai multe elemente pe pagina cu atat mai multe requesturi ai.

2. Reducerea dimensiunilor fisierelor

Aici ne referim la acele fisiere de tip Javascript, CSS, HTML care trebuie sa fie la dimensiuni mici pentru a fi mai rapid de accesat.

 

Citeste restul articolului aici.

Afla cum sa imbunatatesti viteza de incarcare a site-ului tau citind articolul alaturat.

DATE DE CONTACT

Nume: flavius noja
Functie: specialist marketing
Email: flaviusmarketing@gmail.com
Telefon: 0741216736
Website: https://flaviusnoja.biz

Alte Articole de 681 :

Ghid Google Adwords Romania pentru 2020

A profita la maxim de Google AdWords înseamnă că trebuie să fim constant la curent cu strategiile optimizării campaniei. În fiecare an, companiile toarnă mii și