conturi in euro

Cum sa alegi cea mai buna saltea de pat

Pe piata exista mai multe tipuri de saltele, adaptate oricaror preferinte si nevoi, fie ca te confrunti sau nu cu afectiuni la nivelul spatelui. Un prim pas in a determina produsul potrivit, este acela de a cunoaste tipologia pentru cele mai bune saltele de la momentul actual. Diversele modele vin cu avantaje si dezavantaje de care trebuie sa fii constient inainte de o eventuala achizitie.

Plecand de la intrebarea Cate tipuri de saltea exista in momentul de fata pe piata?, putem clasifica in urmatorul mod saltelele: saltelele cu arcuri, saltelele cu spuma, modelele hibride, din latex sau cele pneumatice. Astfel, tipul lor este determinat de constructia si materialele acesteia. Sigur ca exista si anumite modele mai rare, care nu se incadreaza in niciuna din categoriile mentionate, insa nefiind la mare cautare, ne vom concentra mai putin asupra lor.

 

Cat costa o saltea buna?

Poate fi o alta intrebare pe care orice utilizator si-ar putea pune-o la un moment dat. Ei bine, gama de preturi este extrem de vasta si include atat modele mai ieftine, cat si modele de ultima generatie cu un pret pe masura. Astfel, aceasta diversitate a preturilor poate face dificil un raspuns in acest sens, cu atat mai mult cu cat o saltea buna este definita in mod diferite de la o persoana la alta.

Grosimea saltelei este un alt factor determinant, precum si tipul, respectiv calitatea materialelor utilizate. In acest context, putem gasi saltele realizate din materiale speciale si cu proprietati variate, cum sunt cele cu proprietati de racire, fermitati reversibile, manere cusute si asa mai departe. Dar indiferent de ceea ce cauti, este important sa ai in vedere si ofertele, respectiv promotiile care se deruleaza in marile magazine online.

 

Ce tip de saltea este cel mai bun?

Am putea spune ca niciunul. De ce? Simplu! Fiindca ceea ce imi place mie, s-ar putea sa nu iti placa tie si invers. Nu exista un model sau un tip de saltea care sa fie cel mai bun pentru orice utilizator. Nu exista o generalizare in acest sens, totul depinde si variaza de nevoile fiecarui cumparatori. Daca unele persoane prefera saltelele moi, ei bine, acestea se vor orienta catre modele din spuma moale cu fermitate cat mai scazuta. Insa, daca discutam despre persoane care se confrunta cu dureri la nivelul spatelui, atunci cea mai buna saltea pentru ei va fi intotdeauna cea ortopedica sau superortopedica ce asigura un nivel de fermitate mediu sau chiar mare. Mai mult decat atat, exista cazuri in care cumparatorii se confrunta cu alergii sau au o piele sensibila. Atunci o saltea buna din punctul lor de vedere, va fi aceea care este realizate din materiale anti-alergice sau care a fost tratata cu extract de bambus, aloe vera si asa mai departe.

 

Ce trebuie sa stii despre saltele cu arcuri
Caracteristica principala a saltelelor cu arcuri se refea la constructia pe baza de spirala. Bobinele se comprima atunci cand li se aplica presiune si apoi se rastoarna imediat cand presiunea a fost indeprtata. Astfel, un arc interior permite adaptarea facila la greutatea corpului oferind un bun sprijin, dar si confort.

Arcul propriu-zis  nu este cel care ofera un confort substantial deasupra bobinelor. Orice strat de deasupra prezinta o grosime minima si influenteaza confortul resimtit. Cele mai utilizate straturi de tesaturi sunt cele din bumbac si poliester, oferind arcurilor o nota de moliciune.

Un alt avantaj al saltelor cu arcuri consta in flexibilitatea pe care acestea o aisgura, dar si prin faptul ca nu au probleme cu retentia de caldura.

Fiindca design-ul lor este mai putin robust, saltelele cu arcuri sunt disponibile, de regula, la un pret mai mic decat alte modele de saltele. Astfel, ele pot fi o alegere inspirata entry-lever printre cumparatorii cu un buget limitat.

 

Exista mai multe tipuri de saltele cu arcuri?

Sigur ca exista mai multe tipuri de saltele pe baza de arucri care se disting prin tipurile de arcuri pe care le folosesc. In timp ce performanta generala este similara, exista anumite diferente notabile in ceea ce priveste confortul, dar si nivelul de pret.

Arcurile Bonnell sunt, de regula, cele mai populare si tind sa aiba un pret rezonabil. Fiecare arc are forma de clepsidra si este atasata intr-un cadru interior alcatuit dintr-o retea de fire. Fiindca arcurile sunt strans legate intre ele, aceasta pune mai multa presiune asupra bonbinelor din jurul sau, transferand mai multa miscare.

Arcurile offset arata ca arcurile Bonnell, insa au un sistem diferit de conectare a arcurilor. In loc sa ataseze direct arcul in cadrul retelei, acestea sunt usor departate si conectate cu o bucata mica, separata, de metal. Ofera miscare independenta, iar aceste arcuri au mai multa conturare si izolatie de miscare decat cele Bonnell.

Arcurile continue, dupa cum sugereaza si numele, presupune ca toate arcurile si zabrelele sunt individuale, dintr-o singura bucata de sarma. Performanta lor este destul de aseamatoare cu cea a arcurilor Bonnell.

Arcurile Pocket vizeaza o abordare diferita referitoare la construirea miezului de sprijin al arcului inteiror.. Fiecare arc este acoperit cu material textil, iar carcasele din material textil sunt cusute impreuna.In acest mod, arcurile nu sunt atasate direct, avand o mai buna capacitate de miscare si comprimare, fara a afecta arcurile din jur. Acestea mai sunt cunoscute si ca arcuri individuale.

In plus, cand vine vorba despre saltelele cu arcuri mai trebuie sa tii cont si de numarul arcurilor salteleo, grosimea arcurilor, inaltimea stratului spiralat si cea totala a saltelei, calitatea otelului, respectiv materialele din straturile de deasupra arcurilor. Varianta optima este aceea ca arcurile folosite sa fie de inalta calitate, iar deasupra sa dispuna de straturi moi si confortabile din bumbac ce ofera un bun suport, izolare la miscare si durabilitate buna in timp.

 

Ce trebuie sa stii despre saltelele cu spuma
Fara indoiala, saltelele cu spuma sunt printre cele mai populare variante de pe piata. Din cazul lor, fiecare strat este realizat din spuma, latex sau tesatura; nu exista arcuri in structura lor.

Miezul de sustinere al saltelei cu spuma este realizat, aproape intotdeauna, din strat gros de polispuma. Aceasta asigura un suport mai ferm si dens decat alte variante putand fi folosite cu succes pentru a obtine un bun confort saltelei.

Sistemul de confort al acesteia poate include unul sau mai multe straturi de spuma cu memorie, polispuma, latex sau alte tesaturi. Un sistem amplu permite saltelei din spuma sa ofere niveluri mai mari de reducere a preisunii, izolarea miscarii si reducerea zgomotului. Mai mult decat atat, saltelele din spuma au o durabilitate mai mare, peste medie.

 

Exista mai multe tipuri de saltele din spuma?
Desigur, si de aceasta data avem o varietate de modele. Putem spune ca exista multe variante de saltele din spuma intrucat exista sute de moduri prin care straturile interioare ale acesteia pot fi aranjate.

De pilda, in cazul saltelelor cu spuma cu memorie, aceasta este utilizata ca material principal in sistemul de confort. Pentru majoritatea celorlalte modele din spuma, nu exista un termen specific utilizat pentru diferitele metode de constructie si stratificare.

Posibilitatea de a realiza cu atentie straturile interioare ale unei saltele din spuma vizeaza un potential de variatie semnificativ intre modelele din aceasta gama. Orice material specific poate fi formulat in asa fel incat sa poata oferi un nivel de fermitate mai moale sau mai dur. Este important sa analizati in detaliu structura saltelei si materialele folosite si sa le descoperiti proprietatile.

Un model aparte care a atras atentia se refera la saltele din spuma inuzate cu gel care incorporeaza un gel in material ce are rolul de a reduce acumularea de caldura. Si aici discutia este ampla, fiindca efectul poate depinde de tipul de gel, design-ul saltelei, dar si preferintele utilizatorului.

 

Ce trebuie sa stii despre saltelele hibrid
Saltelele hibrid prezinta miez de sustinere realizat din arcuri peste care este aplicat un sisem de confort substantial. In cazul majoritatii modelelor, mizerul arcurului este construit din arcuri cu buzunar. Acestea imbunatatesc izolarea la miscare a saltelei oferind un bun suport pe margini. Retin putina caldura, oferind un confort termic optim.

Sistemul de confort al unei saltele hibrid poate fi realizat cu numeroase straturi si combinatii de materiale. Pot fi folosite spuma cu memorie, polispuma, latexul si tesaturile textile.

Sistemul de confort cu care salteaua hibrid este prevazuta are un impact decisiv asupra performantelor produsului. In timp ce orice saltea hibrid prezinta anumite caracteristici standard, confortul saltelei este imbunatatit semnificativ.

 

Exista mai multe tipuri de saltele hibrid?
Si de aceasta data intalnim mai multe modele de saltele, insa toate au doua elemente comune: miezul de sustinere realizat din arcuri interioare si sistemul de confort. Insa, sistemul de confort poate varia foarte mult, in acest sens existand o ampla diversitate.

Saltelele pot include in straturile de confort aceleasi materiale ca cele din spuma, insa exista si variante ce pot include micro-arcuri. De regula, in compozitia acestora saltele se foloseste mai mult de un material pentru a obtine un confort catmai bun, dar si pentru a preveni dispersia miscarilor partenerului. In plus, puteti gasi saltele hibride cu o gama variata de niveluri de fermitate, in functie de preferinte si nevoi.

 

Tot ce trebuie sa stii despre saltelele din latex
Saltelele din latex sunt realizate din totalitate din acest material, atat miezul de sustinere, cat si sistemul de confort sunt fabricate din latex de diverse tipuri.

De regula, miezul de sustinere este fabricat din latex mai dens si ferm pentru a oferi stabilitate si sustinere, in timp ce sistemul de confort utilizeaza de regula latex mai moale si flexibil care se poate mula pe formele corpului.

Latexul are capacitatea de a se adapta foarte bine, de a reduce presiunea si de a asigura o buna pozitie coloanei vertebrale. De asemenea, prezinta si o buna capacitate de a isi reveni la forma initiala odata ce te-ai ridica de pe saltea. In plus, latexul ofera rezistenta buna impotriva acumularii de caldura. Dintre materialele pentru saltele, latexul este una dintre cele mai durabile optiuni.

Pe de alta parte, in cazul latextului, miscarea s-ar putea propaga mai mult catre partener. Acest lucru ar putea fi un dezavantaj pentru persoanele deosebit de sensibile.

 

Exista mai multe tipuri de saltele din latex?
Exista mai multe variante de saltele din latex care se diferentiaza in functie de tipul latexului pe care il folosesc. Cel mai adesea, latexul va fi denumit fie natural, ie sintetic.

Latexul natural este produs dintr-o materie prima de culoare alb laptos derivata din arborii de cauciuc. Seva este amestecata cu agenti de intarire care perit sa fie transformat intr-un produs final cu o forma si o senzatie specifica. Doua procese sunt folosite pentru a crea latexul natural: Procesul Dunlop si procesul Talalay.

Procesul Dunlop presupune preluarea sevei, spumarea si turnarea intr-o matrita. Se coace la o temperatura ridicata pentru a ii pastra forma. In timpul procesului, unele sedimente se deplaseaza spre fund, astfel ca latexul Dunlop tinde sa fie mai dens si mai ferm pe o parte.

Procesul Talalay incepe in acelasi mod, transformand seva intr-o spuma si adaugand-o intr-o matrita. Este sigilat in vid si inghetat rapidinainte de a fi copt, limitand fluxul de sedimente. Astfel, acest latex prezinta o textura mai consistenta si este de obicei mai usor si mai aerisit.

In plus, latexul poate fi produs si utilizand substante chimice pe baza de petrol. Acesta este cunoscut sub denumirea de latex sintetic, cunoscut mai formal – cauciuc stinren-butadien SBR. Nu se gaseste la fel de des in saltele, fiindca are performante mai slabe si durabilitate redusa.

 

Alte tipuri de saltele de dormit
Pe langa principalele tipuri de saltele anterior mentionate, mai exista cateva categorii, ce-i drept, mai rar intalnite. Printre acestea se numara:

Saltelele cu aer – in crearea miezului este utilizat aer, oferind o buna flexibilitate. Aerul este introdus cu o pompa intr-o camera facand posibila schimbarea senzatiei saltelei in orice moment.
Saltelele Pillow Top – au un dsign specific in care un strat de material este plasat intr-un compartiment care se afla deasupra saltelei, fiind apoi cusut pe partea superioara a patului.
Saltelele organice – sunt realizate din materiale care indeplinesc anumite standarde de productie naturala, de cele mai multe ori, fiind realizate din latex.
Saltelele cu apa – miezul prezinta tuburi umplute cu apa, iar apa se misca impreuna cu corpul creand o senzatie de plutire.
Saltelele penumatice – sunt destinate pentru uz temporar, fiind prevazute cu o carcasa din vinil ce formeaza o camera de aer ce poate f fi umflata sau dezumflata cu pompa incoporata sau cu pompa externa.

Daca deja ti-ai lamurit orice fel de neclaritati pe care le aveai referitoare la tipologia saltelelor si ce presupune fiecare tip, atunci poti trece la pasul urmatorul si poti descoperi detalii importante despre saltelele de care esti interesat, precum si topul celor mai bune saltele 2022. Poti face acest lucru accesand oricand www.parerisaltele.ro, unde poti gasi review-uri individuale de produse sau poti consulta topul actualizat.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica necesita o abordare atenta si produse adecvate, ceea ce poate fi o provocare pentru multe dintre noi.
Curățarea terenurilor de vegetație și arbusti poate fi o sarcină dificilă și laborioasă, mai ales atunci când terenul este acoperit de vegetație densă sau arbusti înrădăcinați adânc.
În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului înconjurător, industria ambalajelor a fost nevoită să găsească soluții mai sustenabile pentru a reduce impactul deșeurilor asupra planetei.
ntr-o lume a afacerilor în continuă evoluție, imaginea brandului și modul în care acesta este perceput de către clienți joacă un rol esențial în succesul oricărei companii.
Într-o lume în continuă schimbare, preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător a devenit din ce în ce mai importantă.