Cum să alegi cea mai potrivită pilotă pentru iarnă

07 Cum să alegi cea mai potrivită pilotă pentru iarnă

Te-ai gândi vreodată cum să alegi cea mai potrivită pilotă pentru iarna și care trebuie să fie caracteristicile după care să te ghidezi? Continuă să citești acest ghid de cumparaturi pentru a afla cele mai importante informații de care ai nevoie pentru a face o alege potrivită atunci când vrei să cumperi o pilotă pentru tine și familia ta!

Alegerea unei pilote potrivite de iarna care să fie de bună calitate nu este un lucru ușor. Însă, dacă urmărești sfaturie noastre vei putea alege o pilotă care să îți ofere confortul dorit. Atunci când te decizi să optezi pentru o pilotă de iarnă înseamnă că este sesizată o nevoie de o pilotă în funcție de fiecare anotimp în parte. Pilotele de iarna sunt create cu o densitate mai mare, 400-500 g/mp, în funcție de cât de friguroase sunt iernile, spre deosebire de cele potrivite pentru vară care au o densitate mult mai mică, spre exemplu 200 g/mp.

Faptul că alegi să utilizezi o pilotă corespunzătoare anotimpului vei primi o protecție conform temperaturii de afară și a indicelui de căldură. De asemenea, este foarte important să eviți situații neplăcute precum: transpirație în exces în timpul somnului, blocarea fluxului de aer, nopți nedromite, încingerea materialelor si corpului, sau posibile dureri de spate și de gât.

O pilotă de calitate înaltă, îți va satisface nevoile si îți va oferi confortul de care ai nevoie pentru un somn linistit și odihnitor, mai ales după o zi aglomerată și obositoare. În continuare îți vom prezenta câteva aspect esențiale care au puterea de a influența calitatea unei pilote.

Materialul exterior al pilotei

Materialul pilotei este unul dintre cele mai importante aspecte. Dacă este ales un material potrivit, acest lucru poate facilita circulația aerului prin pilotă, împiedicand, astfel, supraîncalzirea corpului pe timpul somnului. Ținând cont de acest aspect nu vei transpira excesiv peste noapte.

Există două tipuri de materiale exterioare:

Materiale naturale – cele mai bune și recomandate materiale exterioare pentru pilote sunt cele naturale. Acestea sunt blânde cu pielea, nu există risc de alergii, permit o bună aerisire a pilotei și nu vor încinge corpul. De exemplu, cel mai practic material natural este bumbacul, însă sunt disponibile și alte materiale naturale precum bambusul sau lâna.

Materiale sintetice – cele mai populare sunt microfibra și poliesterul. Singurul avantaj al acestor materiale este că au un preț redus. Însă nu sunt oferite beneficiile si confortul materialelor naturale.

De asemenea, pe lângă calitatea materialului exterior, mai este foarte importantă si utilizarea unei lenjerii de pat tot din materiale naturale (bumbac, mătase etc), pentru un somn odihnitor, fără transpirații excesive pe parcursul nopții.

Conținutul pilotei de iarnă

În funcție de preferințele fiecărei persoane, există posibilitatea de a opta între umpluturi naturale sau sintetice.

Umplutura naturală – de exemplu pene și puf de gâsca, lână, bambus. Recomandarea noastră este să alegi o pilota formată din pene și puf de gâscă, mai ales că acestea sunt tratate special împotriva alergiilor, dar și a microbilor.

Umplutura sintetică – de exemplu poliester (microfibră, nanofibră), bilușe siliconice etc. Pilotele de iarnă umplute cu materiale sintetice sunt avantajose dacă ne referim la prețurile scăzute.

Sursă: spalno-belyo.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Din 2009, de la apariția primei criptomonede până în prezent, piață crypto este plină de proiecte atractive care te împing în a face o investiție. Articolele au ca titlu sau...
Pentru un somn odihnitor și relaxant este foarte important amenajarea dormitorului și felul în care elementele se regăsesc și se completează. Astfel, unul dintre aspectele esențiale pentru oameni este lenjeria...
Apariția unui nou membru în familia ta este, fără îndoială, un motiv de bucurie. Totodată, vorbim despre o etapă care va aduce o mulțime de schimbări în viața ta, inclusiv...
Cine nu iubește o înghețată bună, mai ales atunci când e vară și cald? Înghețata nu este doar preferata copiilor, ci și a multora dintre adulți. Înghețata este o plăcere...
Te-ai gândi vreodată cum să alegi cea mai potrivită pilotă pentru iarna și care trebuie să fie caracteristicile după care să te ghidezi? Continuă să citești acest ghid de cumparaturi...