Uscatorul de rufe a devenit un aparat electrocasnic indispensabil in secolul nostru, iar acest lucru se datoreaza mai multor motive. Insa, cu toate acestea pot exista persoane reticente sau care nu sunt complet lamurite despre cum ar trebui sa foloseasca un astfel de aparat.
Daca pentru unele persoane intinsul hainelor ude pe sarma sau pe suport este o relaxare in sezonul cald, ei bine, pe vreme ploioasa sau rece, lucrurile de schimba. Procesul de uscare poate deveni anevoios, iar hainele pot avea de suferit din cauza expunerii prelungite a umiditatii in tesatura. Astfel, cea mai buna solutie pentru a combate aceasta problema este achizitionarea de cel mai bun uscator de rufe electric care va scapa instant de griji.
Inainte de a adauga orice fel de haine in tamburul uscatorului, este esential sa verificati etichetele de ingrijire de pe imbracaminte astfel incat sa va asigurati ca acestea pot fi uscate in aparat. In caz contrar, riscati sa deteriorati ireversibil hainele. Simbolul de uscare a hainelor in uscator este reprezentat de un patrat cu un cerc in interior. Pe de alta parte, simbolul de a nu usca in uscator este acelasi, dar cu un X in centrul cercului.
Ce puteti si ce nu puteti usca la uscatorul de rufe?
Toate articolele ce beneficiaza de simbolul uscare in uscator pot fi uscate in siguranta in aparat. Hainele care au simbolul a nu se usca in uscator, cel mai bine ar fi sa evitati si sa le uscati in aer liber.
Puloverele din lana, hainele din matase si sutienele pot avea adesea simbolul de a nu le usca in uscator, caci se pot deteriora sau materialul poate fi slabit.
De asemenea, matasea prezinta riscul de a se micsora la temperaturi ridicate, in timp ce lana se poate plia, afectand aspectul tesaturii. Sutienele se pot contracta, facandu-le inconfortabile in momentul utilizarii sau chiar isi pot pierde forma.
Astfel, este important sa tineti cont de aceste recomandari pentru ca aparatul sa functioneze in parametrii optimi, iar articolele introduse sa nu aiba de suferit.
Cum folosim corect uscatorul de rufe?
In primul rand, asigurati-va ca hainele au fost stoarse foarte bine anterior. Nu este recomandat ca in momentul in care le adaugati in uscator apa sa curga din ele, caci uscatorului i-ar putea lua foarte mult timp sa isi faca treaba. Apa in exces trebuie eliminata in orice caz inainte de a le introduce in uscator.
Incarcati uscatorul cu rufe care pot fi uscate in siugranta si alegeti setarea potrivita pentru uscarea lor. Cele mai noi modele ofera o gama variata de programe si functii in raport cu tipul materialelor, ceea ce face ca hainele sa fie tratate corespunzator.
Aveti posibilitatea de a selecta si durata dorita de uscare, iar inainte de a scoate hainele din aparat trebuie sa va asigurati ca sunt perfect uscate. Totodata, trebuie sa stiti ca in timpul uscarii, hainele vor fi curatate inclusiv de scame, aparatul facandu-le mai moi si mai placute la atingere. Astfel, aceste scame sunt colectate intr-un filtru special, pe care ba trebui sa il curatati regulat. In cazul in care omiteti sa curatati filtrul, acesta se poate bloca, ceea ce duce la o durata mai mare de uscare, cresterea riscului de supraincalzire si, evident, deteriorarea aparatului.
Pe de alta parte, chiar daca vi se pare tentant, evitati insa supra aglomerarea aparatului. Fiecare program din grila impune o cantitate maxima introdusa de haine. Trebuie respectata valoarea fiecarui program pentru ca aparatul sa isi poata face treaba eficient. In caz contrar, tamburul este suprasolicitat, aparatul va inregistra un consum energetic mai mare, iar in final, riscul ca hainele sa nu fie uscate corespunzator este foarte mare.
De asemenea, o alta recomandare pentru o functionare optima este aceea de a nu usca in aparat cearceafuri mari, prosoape sau huse de plapuma impreuna cu articole mici, precum ar fi sosetele. Miscarea de rotire a aparatului ar putea incurca hainele intre ele, sosetele sau alte articole mici ar putea intra in interiorul huselor si cearceafurile, iar rezultatul va fi ca niciuna dintre acestea nu vor fi uscate eficient.
In cazul in care achizitionati un uscator de rufe cu condensare, trebuie sa stiti ca acesta va elimina caldura rezultata in timpul procesului de uscare in camera. Chiar daca aceasta nu contine si umezeala, totusi v-ar putea crea disconfort, motiv pentru care asigurati-va ca incaperea unde il veti amplasa poate fi aerisita ori de cate ori este nevoie.
Pentru mai multe informatii utile despre cum sa alegeti cel mai bun uscator de rufe, dar si review-uri individuale de produse puteti gasi pe www.uscatoarerufe.ro. Aici puteti afla o multime de informatii utile care va vor conduce catre o alegere corecta, potrivita pentru nevoile voastre. O buna informare va poate garanta o achizitie reusita pe termen lung!