conturi in euro

Cum sa iti creezi o rutina corecta de ingrijire a tenului

Un ten luminos si sanatos nu este doar o chestiune de ADN, ci tine de obieciurile tale zilnice, care au un impact mult mai mare. Ingrijirea pielii este o alegere personala, iar utilizarea produselor trebuie realizata in concordanta cu nevoile acesteia.

Sfaturi de ingrijire a pielii inainte de inceperea unei rutine

Curatare – Spalarea tenului.

Hidratare – Aplicarea cremei sau a altor produse hidratante.

Protectie – Utilizarea protectiei SPF pe parcursul zilei.

Scopul oricarei rutine de ingrijire a pielii este acela de a regla tenului astfel incat sa arate bine, sa rezolve eventuale probleme si sa ofere un apect general placut.

Pe masura ce inaintam in varsta, nevoile pielii se schimba si la fel si rutina de ingrijre are nevoie de adaptare. Insa, cum toate au un inceput, incepe prin a urma acesti trei pasi si acorda timpul produselor sa isi faca efectul. Nimic nu are efect peste noapte si niciun producator sau specialist nu pretinde acest lucru. Consecventa este intotdeauna cheia!

Curatarea tenului este pasul de baza cu care incepem orice rutina, fie dimineata, fie seara. Avand in vedere ca pielea intra in contact zilnic cu poluanti, murdarie si praf, este imperios necesar sa o curatam, iar ideal ar fi de doua ori pe zi – dimineata si seara.

Este important sa gasesti produsul de curatare perfect pentru tenul tau. Formula potrivita va curata pielea fara sa afecteze bariera naturala a pielii. In general, pentru un ten gras si chiar problematic este excelent un produs de curatare tip spuma. Pentru un ten uscat, cu roseata sau eczeme, ideal ar fi o crema sau o lotiune de curatare. Pentru pielea sensibila este ideal un produs de curatare tip ulei, iar pentru tenul matur un balsam de curatare. Celelalte tipuri de piele pot rezona excelent cu apa micelara care trebuie, bineinteles, clatita.

Ce inseamna de fapt un produs non comedogenic?

Acest termen apare frecvent pe etichetele produselor si este folosit de expertii in ingrijirea pielii, dar nu este intotdeauna definit intr-un limbaj simplu si clar. Iata o explicatie rapida: daca un produs pretinde a fi non-comedogenic inseamna ca nu ar trebui sa infunde porii sau sa declanseze acnee – fie prin ocluziunea pielii, blocarea glandelor sau iritarea foliculului de par. Afirmatia nu este reglementata de F.D.A., totusi, si multe companii isi fac propriile teste interne pentru a determina daca un produs ar trebui sa fie considerat comedogen sau nu. (Unele ingrediente comune cunoscute comedogenice sunt uleiul de cocos si untul de cacao.) De obicei, cu cat un produs are mai putine ingrediente, cu atat este mai usor sa se determine daca va provoca reactii.

Aplicarea serumurilor

Mai simplu spus, serurile sunt aliate puternice ale pielii. Incluzand doze concentrate de ingrediente active, aceste elixiruri pot atenua o serie de probleme, de la pete intunecate la riduri. Desi exista „optiuni nelimitate” pentru ingrediente, exista o serie de ingrediente foarte populare si compatibile cu diferite tipuri de piele:

Acid hialuronic pentru a sigila hidratarea si pentru a intari functia de bariera (stratul superior al pielii) prevenind pierderea umiditatii.

Vitamina C pentru a ajuta la luminarea pielii terne si la reducerea petelor intunecate cu utilizarea continua.

Retinol, vitamina B3, peptide pentru a stimula producerea de colagen si elastina, proteine din organism care ajuta la prevenirea liniilor si lasarea pielii.

Nniacinamida pentru a calma roseata si iritatia prin scaderea inflamatiei si amelioreaza acneea cu efectele sale antimicrobiene.

Hidratarea

Functia de baza a cremelor este de a hidrata si a oferi senzatia de piele catifelata. De asemenea, aceasta functie poate fi completata de uleiuri protectoare gasite in mod natural si alte componnete din piele, precum ceramidele. Crema hidratanta este recomandata a fi utilizata pe tot parcursul anului si orice tip de ten are nevoie de hidratare.

Diferenta este facuta de textura produsului pe care o alegem in functie de tipul tenului si nevoile acestuia. De pilda, pentru tenul gras se recomanda crema tip gel, pentru tenul normal sau mixt crema tip lotiune, pentru tenul uscat crema onctuoasa, iar pentur pielea inflamata sau sensibila, crema tip balsam.

Diferenta dintre crema de zi si cea de noapte

Cremele pe care le aplicati dimineata includ ingrediente care va protejeaza pielea impotriva factorilor nocivi de mediu, continand mai mult antioxidanti, eventual si factor de protectie impotriva radiatiilor UV.

Pe de alta parte, cremele de noapte, se concentreaza pe reparare si regenerare, putand contine printre ingrediente retinolul care accelereaza regenerarea celulara. Aceste creme completeaza, deopotriva, nivelul de umiditate avand o textura mai bogata.

Exista rutina fara crema de ochi? Sigur ca da! Insa, daca aveti probleme specifice precum hiperpigmentare, uscaciune sau umflarea zonei ochilor, atunci ar fi bine sa folositi o crema adaptata nevoilor. Pielea din jurul ochilor este destul de subtire si delicata si este foarte important sa o ingrijim cu atentie.

Protectie solara

Toti expertii in domeniu sunt de acord in unanimitate asupra unui lucru: crema cu protectie solara este, fara indoiala, cel mai important produs de ingrijire a pielii. Utilizarea zilnica si consecventa a protectiei solare previne aparitia ridurilor fine, a imperfectiunilor texturale si a modificarilor aspectului porilor in timp. In plus, crema cu protectie solara previne dezvoltarea anumitor tipuri de cancer de piele.

Cu siguranta nu este usor sa alegi cele mai bune produse de ingrijire a tenului cu atat mai mult cu cat piata abunda de variante de toate felurile. Insa, inainte de a face orice achizitie este datoria fiecareia sa se informeze. Un loc excelent in care poti afla o multime de informatii utile despre produse si nu numai este www.reviewcosmetice.ro, dedicat domeniului de beauty si a produselor existente pe piata.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica necesita o abordare atenta si produse adecvate, ceea ce poate fi o provocare pentru multe dintre noi.
Curățarea terenurilor de vegetație și arbusti poate fi o sarcină dificilă și laborioasă, mai ales atunci când terenul este acoperit de vegetație densă sau arbusti înrădăcinați adânc.
În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului înconjurător, industria ambalajelor a fost nevoită să găsească soluții mai sustenabile pentru a reduce impactul deșeurilor asupra planetei.
ntr-o lume a afacerilor în continuă evoluție, imaginea brandului și modul în care acesta este perceput de către clienți joacă un rol esențial în succesul oricărei companii.
Într-o lume în continuă schimbare, preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător a devenit din ce în ce mai importantă.