Cum să îți menții silueta după o dietă

Neplăcute, pline de reguli și restricții, dietele sunt metode de slăbire la care apelăm din nevoie și nicidecum de plăcere. Chiar dacă ne-am dat seama că nu arătăm așa cum am dori, nu prea luăm măsuri fiindcă este neplăcut să te tot abții și să calculezi fiecare masă. Ne amăgim că mai merge și așa și că vom lua măsuri serioase în viitor.

De obicei, luăm decizia de ține dietă atunci când suntem constrânși de împrejurări, când este vorba de o petrecere, de o plecare în vacanță etc. Ne dăm seama că mai avem puțin timp la dispoziție și începem o dietă drastică, care să ne ajute să dăm jos multe kilograme într-un timp cât mai scurt.

Chiar dacă reușim să arătăm cum ne doream, evenimentul respectiv trece și revenim, pe nesimțite, la obișnuințele noastre. Iar kilogramele pe care le-am dat jos își fac din nou apariția. Este un situație nedorită, însoțită de sentimente neplăcute. Prin articolele site-ului RevistaVedete.ro dorim să vă ajutăm să obțineți imaginea ideală și stilul de viață dorit. Tocmai din acest motiv, îți oferim în acest articol câteva sfaturi pentru a-ți menține silueta perfectă după dietă, pentru un plus de frumusețe și sănătate.

Pe măsură ce efectele dietei dispar, aspectul neplăcut ne poate afecta psihicul și apare sentimentul că suntem iar „necorespunzătoare”. De asemenea, există și efecte negative asupra sănătății generate de bruscarea corpului în acest fel. Din fericire, silueta câștigată prin dietă poate fi menținută și după încheierea acesteia, cu puțină atenție și grijă către stilul de viață și prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase. Iată de ce trebuie să ținem cont:

Nu îți pune standarde prea greu de atins
Este posibil să îți placă cum arată cine știe ce vedetă, însă tu, cu constituția ta, să nu ajungi așa decât printr-un efort prea mare. Nu vei putea să îl faci în permanență. Ține minte că trebuie să alegi ceva cu care să te simți confortabilă, cu care să trăiești ușor.

Fii flexibilă
Dacă te gândești că nu ai voie să faci un anumit lucru, vei deveni nefericită și un pic obsedată de el, mai ales dacă este vorba de ceva ce îți place. Nu îți interzice lucruri, ci doar impune-ți o moderație în consum. Dacă ai trecut peste moderație, la un moment dat contrabalansează cu altceva, cum ar fi mai mult sport.

Învață să mănânci sănătos
Foarte pe larg, o alimentație sănătoasă înseamnă să reduci din grăsimi, să consumi multe fructe și legume, să ai mese regulate și să nu mănânci între mese. Bineînțeles va trebui să eviți pe cât posibil fast-food-urile și porțiile imense.

Fii activă
Nu trebuie să faci o anumită formă de mișcare, ci o poți căuta/alege pe cea care ți se potrivește – plimbări, ieșiri la munte cu prietenii, mersul la sală, inotul, tenisul etc. Orice fel de activitate fizică este benefică și-ți protejează sănătatea și frumusețea. Este important ca activitatea fizică aleasă să-ți placă și să-ți ofere relaxare. Aceste momente nu trebuie să fie considerate o corvoadă. Când vei găsi ce îți face plăcere îl vei repeta fără probleme.

Acceptă ajutor
Cei din jur te pot ajuta. Prietenii sau membrii familiei pot ajusta programul după noile tale obiceiuri, te pot susține și încuraja. Este indicat ca și tu să monitorizezi performanțele cântărindu-te, asta te va face să te simți bine sau să îți dai seama dacă mai trebuie ajustat programul. Nu te lăsa influențată de stres pentru a te reîntoarce la vechile obiceiuri! Asta nu va rezolva problemele, ci îți va adăuga una în plus.

După cum se vede, nu sunt lucruri foarte greu de făcut, care pot fi cu ușurință introduse în viața noastră. Iar câștigul asupra frumuseții și sanatatii noastre va face să merite să avem câteva momente în care acordăm atenție stilului nostru de viață.

DATE DE CONTACT

Nume: Bela V.
Website: https://www.revistavedete.ro/

Alte Articole de 473 :