Cum sa pregatesti mobilierul pentru mutare

Indiferent daca angajezi o firma de mutari specializata sau te ocupi singur de mutare, pregatirea mobilierului poate fi un lucru stresant. Piesele mari de mobilier cum ar fi canapelele, paturi, dressinguri, masa festiva de  12 persoane, sunt indubitabil cele ma complicate obiecte de impachetat. Nici sa nu te gandesti ca le poti infolia si ambala la fel de repede si usor cum ai procedat cu tablorurile si cartile din biblioteca. Indiferent de situatie, protejarea mobilierului si transportul acestuia in conditii de siguranta maxime nu ar trebui sa fie un lucru imposibil. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fii pregatit si organizat.

Recomandat este ca inainte de a te apuca de lucru sa te asiguri ca ai o trusa cu scule potrivite pentru dezasamblare si materiale suficiente pentru ambalare. Folia stretch este esentiala in astfel de operatiuni. Folia cu bule de aer protejeaza mult mai bine dar costa cel putin dublu. Daca mobilierul este unul valoros, investitia in materiale de buna calitate este necesara. Pentru cateva sute de lei poti deteriora un mobilier in stil baroc, iar restaurarea acestuia te va costa de cateva ori mai mult.

Alcatuieste o lista cu ce vrei sa impachetezi si sa muti.  In functie de acesta poti estima ce cantitate necasara de materiale pentru ambalat ai nevoie.  Aceste materiale la randul lor sunt de mai multe tipuri. Recomandat este sa nu cumperi  produse ieftine. Nu uita  sulul de carton folosit pentru a proteja marginile si colturile mobilierului, scotch transparent sau colorat, cuttere si markere de diferite culori. In camion trebuie sa folosesti paturi speciale pentru mobila sau alte materiale textile pentru a preveni evetualele zgarieturi.

Cel mai bine este sa ceri consultanta unor profesionisti. In functie de mobilierul pe care-l ai de ambalat si transportat ei te vor indruma spre ce tip de materiale sa te orientezi si mai ales cum sa le utilizezi.

Curata toate obiectele pe care planuiesti sa le muti. Sterge praful si orice alte solutii de pe suprafata acestora. Nu este recomandat sa le impachetezi murdare si sa le transporti in aceasta stare la noua adresa.

Incearca sa elimini cat mai multe componente ale pieselor de mobilier pe care doresti sa o muti, astfel vor fi mai usoar de carat si manipulat. Goliti sertarele, rafturile si orice umeras sau haina din interiorul acestora. Imbracamintea trebuie asezata in saci de plastic iar umerasele se pot transporta pe un suport special.

Unele picioare ale meselor sau canapelelor se pot inlatura cu usurinta. Verifica manualul de instructiuni pentru fiecare corp de mobila si vezi ce recomandari sunt scrise in dreptul sectiunii “sfaturi pentru mutare”. Posibil sa gasesti solutii ingenioase ce iti vor usura munca.

Daca te-ai apucat sa dezasamblezi mobilierul ai mare grija unde pui suruburile si piesele mici. Ideal ar fi sa ai cutii sau pungi speciale pe care sa le numerotezi/notezi cu numele obiectului de care apartin: masa living, dulap dormitor, canapea mare, etc. Unii prefera sa lipeasca punga sau cutia de mobilier. Este alegerea fiecaruia.

Acopera podeaua camionului cu materiale textile pentru a nu deteriora partea inferioara a mobilierului. Fixeaza obiectele folosind chingi si corzi pentru o mai mare siguranta.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: mutare mobila

Alte Articole de 1 :

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...