Cum se executa o gaura pentru evacuarea centralelor termice?

Găurile pentru montarea sistemului de evacuare gaze la centralele termice se execută în general prin carotare diamantată umedă, care nu produce niciun zgomot, nicio vibraţie, nu produce praf şi nici mizerie, întrucât aparatura este dorata cu un sistem special de aspiraţie. Pentru executarea unei găuri pentru centrala, în beton cu scopul instalării unei centrale termice, firma noastră va pune la dispoziţie o întreagă echipă de profesionişti.

În ceea ce priveşte execuţia găurilor pentru o centrală termică, trebuie să se ţină cont în principiu de tipul centralei, dacă este în condensaţie sau cu tiraj forţat. Astfel încât, în cazul centralelor în condensaţie, găurile trebuie să fie realizate la o înclinaţie ascendentă de 3 grade, iar în cazul celor cu tiraj forţat, înclinaţia trebuie să fie descendenta.

Însă, există şi excepţii, de exemplu în cazul centralelor cu tiraj forţat, care nu fac parte din clasa celor de ultima generaţie, acestea nu sunt chiar atât de eficiente, întrucât gazele de ardere sunt evacuate în atm la anumite temperaturi care ajung aproximativ la 110 grade, astfel încât se pierde o cantitate de energie. Însă, în cazul celor în condensaţie, gaura are o înclinaţie ascendenta aşa cum menţionăm şi în rândurile de mai sus, astfel încât apa se întoarce în centrală iar temperatura rămâne ridicată, ceea ce înseamnă că, consumul gazului este obligatoriu mai mic.

Servicii Emar Trade Construct – seriozitate şi profesionalism

Compania Emar Trade Construct oferă diverse servicii şi de asemenea, executa diferite tipuri de găuri speciale prin aerisire precum:

  • Gaura aerisire pentru centrala termică, în vederea montării kit-ului de evacuare în beton sau cărămidă. 
  • De asemenea, gaura executată în beton pentru centrala termică nu va lăsa nicio urmă de praf şi nici nu va provoca alte daune, sau vibraţii, datorită tehnologiei de ultima generaţie. 
  • În cazul găurilor prin carotare, acestea au marginea foarte bine conturată, astfel încât întreg procesul nu va afecta betonul din jurul găurii. Carotarea în beton nu produce vibraţii, astfel încât nu vor exista daune.
  • În ceea ce priveşte gaură în cărămidă pentru o centrală termică, aceasta se realizează fie prin carotare umedă diamantata, fie prin carotare diamantată uscată. 
  • Carotarea umedă nu produce praf.
  • Carotarea uscată poate produce puţin praf, însă prezintă un avantaj în special în cazul în care peretele de cărămidă este placat cu izolant termic sau perete fals tip rigips. În aceste două situaţii nu va fi afectată în niciun fel aceasta izolaţie sau placare. 

Însă, trebuie să tineri cont de următorul lucru şi anume faptul că nu se poate monta niciun suport de carotiera pe un perete fals tip rigips sau pe o izolaţie termică – indiferent de tipul acesteia- din cauza forţelor implicate în procesul de găurire, forţe care ar smulge suportul în timpul găuririi ducând la răniri serioase ale echipei de lucru şi/sau avarierea echipamentelor de carotat. Pentru aceste situaţii speciale avem alte metode cu care putem face găurile.

Gaură în BCA pentru kit-ul de evacuare al centralei termice se realizează doar prin carotare uscată, aceasta fiind şi cea mai recomandată, pentru că zidul nici nu se sparge, nici nu se crapă.

DATE DE CONTACT

Website: https://www.emartradeconstruct.ro/
Cuvinte cheie: gaura centrala, gaura evacuare gaze

Alte Articole de 596 :