Cum se poate inlocui garantia in rent a car?

Veti vedea in acest articol cum veti putea inlocui garantia auto in sistemul de rent a car. De asemeni, veti sti cum sa inchiriati o masina, fara sa se mai retine sume colosale pe cardul de credit ( garantie ).

Deci, sa nu mai pierdem timpul si sa aflam informatiile necesare pentru a putea inlocui garantia auto…

Cum inlocuim garantia auto in sistemul de rent a car?

Inainte de a vedea cum se poate inlocui garantia auto, haideti sa intelegem in primul rand ce inseamna aceasta.

Ce inseamna garantia auto in serviciul de inchirieri masini?

Garantia auto este prima forma prin care se inchiriaza un autovehicul. Ea a fost introdusa de companiile de rent a car, pentru ca cei care apeleaza la serviciile respective sa:

  • Nu produca daune asupra masinii ( in cazul in care se produc daune de catre clienti, va fi retinuta garantia )
  • Aduca autovehiculul curat si cu aceeasi cantitate de combustibil ca atunci a fost primit
  • Nu incalce politicile semnate de comun acord din contractul de rent a car

Deci, pentru a intelege mai pe scurt: Garantia auto este o forma pentru a taxa clientii, in momentul in care sunt incalcate politicile firmei de rent.

Cat de mare poate fi garantia auto?

In mare parte depinde de politica firmei. Noi va vom da mai departe un procent normal al garantiei auto. Spunem NORMAL, pentru ca acest procent este practicat de cele mai multe dintre companiile de inchirieri masini.

Procentul de garantie auto este situat intre 4 si 10 la suta din valoarea masinii. Deci, daca masina va avea pretul real de 10000 de euro, atunci garantia auto va fi intre 400 si 1000 de euro.

Bun! AM INTELES CE ESTE GARANTIA AUTO. Si totusi, cum se poate ocoli aceasta, atunci cand vreau sa inchiriez o masina.

Cum se inlocuieste garantia auto in serviciul de rent a car: Sfaturi Practice!

Pe piata de inchirieri auto sunt doua forme de a inlocui garantia auto. Una dintre ele este asigurarea totala si cealalta este asigurarea partiala. Fiecare dintre ele vine cu anumite parti bune si cu cateva dezavantaje. Ceea ce au in comun ambele asigurari este faptul ca se calculeaza pe ziua de inchiriere. De asemeni, spre deosebire de garantia auto, asigurarile zilnice nu se vor returna. Ele raman ca si plata in sistemul de inchiriere.

Vom descrie in randurile ce urmeaza, ambele variante de inchirieri auto.

Cum se comporta asigurarea totala pe piata de inchirieri auto?

Asigurarea totala inlocuieste in 100% garantia auto. In momentul in care optati pentru aceasta varianta de inchiriere, nu vi se mai retine nici un leu din garantie. Desigur, pretul ei acesteia nu este stabil si nu se aplica acelasi tarif la fiecare companie in parte. Veti vedea in randurile de mai jos un mic exemplu, in care vom incerca sa definim totodata termenul de asigurare totala.

Un exemplu de asigurare totala in sistemul de inchirieri masini

Sa spunem ca dumneavoastra veti inchiria un auto ca Dacia Logan. Masina este din 2018, iar garantia auto ce s-ar putea retine va fi de 450 de euro. Desigur, asigurarea totala va fi de 19 euro pe ziua de inchiriere. La un numar de 10 zile inchiriate, pretul cumulat pentru asigurarea totala va fi de 190 de euro.

Dupa cum se vede in exemplul alaturat, faptul ca ati inlocuit garantia auto, cu asigurarea totala… Va salvat de 240 de euro.

Cum se comporta asigurarea partiala in sistemul de inchirieri masini?

Asigurarea partiala este practic jumatate din valoarea asigurarii totale. Daca asigurarea totala pentru Logan a fost de 19 euro pe ziua de rent,… Asigurarea partiala va avea valoarea de 10 euro pe ziua de inchiriere. Singura problema vis a vis de acest tip de asigurare zilnica este ca se va adauga o parte din garantia auto. Deci, pentru exemplul de mai sus, veti avea asigurarea partiala care va fi de 10 euro pe zi. Iar, la aceasta se va adauga jumatate din garantia auto, care este de 245 de euro.

Desigur, in cazul asigurarii partiale, cei 245 de euro, reprezentand garantia auto,… Vor fi returnati la sfarsitul inchirierii in momentul in care este predata masina. Daca masina este predata fara nici o dauna, atunci garantia va fi returnata clientului.

Dezavantaje ale asigurarilor zilnice pe piata de rent a car

Dupa cum ati vazut din exemplul alaturat, nu exista un serviciu care sa favorizeze in totalitate clientul. Desigur, serviciul de rent a car fara garantie presupune anumite dezavantaje. Daca in cazul garantiei aceasta era returnata la sfarsitul inchirierii,… Ei bine, asigurarile zilnice sunt considerate ca o plata catre firma de rent a car. Marele lor avantaj este ca: Sunt foarte mici comparativ cu garantia auto. Ele sunt ideale, atunci cand se inchiriaza o masina pentru 4, pana la 6 zile. In acest fel, nu veti ajunge la costuri foarte mari.

Deocamdata cam atat despre acest articol. Speram sa va fi fost de ajutor informatiile oferite!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de liviu serdin:

Veti vedea de aceasta data cum se poate construi o baza de date cu traducatori. Informatiile din acest articol sunt destinate birourilor de traduceri, ce...
Aveti un birou de traduceri si doriti mai mult de la el? In acest articol, vom afla cum se poate creste cifra de afaceri a agentiei dumneavoastra de traduceri.
Vom vedea de aceasta data o platforma de rent a car pentru persoane fizice. Aceasta ofera posibilitatea persoanelor fizice de a obtine un venit suplimentar.
Istoria autovehiculului Opel Astra pe piata de rent a car din Romania si care au fost avantajele si beneficiile inchirierii ei in orasul Bucuresti.
Aici veti vedea care sunt mai exact tarifele medii pentru domeniul de traduceri. Tarifele pentru limbile obisnuite, dar si pentru cele mai putin cunoscute!