Indiferent daca doriti sa cereti cuiva sa se intalneasca cu dvs. pentru un interviu informativ sau pur si simplu doriti sa aflati mai multe despre compania cuiva, exista o multime de motive pentru care este posibil sa trebuiasca sa trimiteti un e-mail de solicitare de intalnire. Propunerea unei intalniri cu o persoana ocupata, indiferent daca este sau nu straina, poate fi o provocare. Acestea fiind spuse, daca alegeti sa scrieti o cerere de intalnire citeste in continuare pentru a afla principalele caracteristici pe care trebuie sa le contina.
Iata pasii de baza pe care ii puteti face pentru a scrie un e-mail de solicitare de intalnire eficient:
1. Prezinta-te
Ca regula generala, este intotdeauna o idee buna sa va incepeti e-mailul prezentandu-va. Acestea fiind spuse, daca incepeti cu o introducere depinde in cele din urma de cunoasterea persoanei. Daca persoana cu care solicitati o intalnire este asociata, ar trebui sa includeti un scurt memento despre cum ii cunoasteti si unde v-ati intalnit. Daca solicitati o intalnire cu un strain, ar trebui sa ii anuntati cum le-ati primit numele si daca v-a fost trimis de cineva.
2. Explicati scopul intalnirii
Apoi, includeti o declaratie politicoasa, dar directa, de ce doriti sa va intalniti. De exemplu, doriti sa aflati mai multe despre compania pentru care lucreaza sau sa intrebati daca anticipeaza vreun loc de munca in viitor? Poate doriti chiar sfaturi despre portofoliul dvs. incercati sa fiti convingatori oferind motive reciproc avantajoase pentru a dori o intalnire. E-mailul dvs. de solicitare a intalnirii ar trebui sa arate ca puteti oferi valoare, atragandu-i in acelasi timp cu mici detalii tehnice si cunostinte despre salariu minim in 2021 si de ce meritati un salariu net peste medie in Romania.
3. Research
Ar trebui sa cercetati intotdeauna persoana inainte de a va trimite e-mailul. intelegand contextul si pozitia lor actuala, puteti crea un e-mail mai convingator. Puteti invata chiar si mici informatii despre interesele lor care ii pot incuraja sa spuna da cererii dvs. De exemplu, daca cititi pe profilul lor de pe retelele de socializare ca le plac burgerii, atunci puteti sugera intotdeauna intalnirea la un restaurant local. Acest lucru ar putea fi mai atragator pentru ei decat simpla intalnire la cafeneaua locala.
4. Descrieti-va abilitatile si experienta
Explicati pe scurt abilitatile si experienta dvs. in legatura cu industria in care se afla persoana. Acest lucru va poate ajuta sa va inteleaga experienta inainte de intalnire, permitandu-le ocazia sa se gandeasca la modul in care v-ar putea ajuta in avans. Pentru a mentine aceasta sectiune scurta, va recomandam sa va atasati CV-ul, astfel incat sa poata intelege mai bine experienta dvs. daca doresc acest lucru.
5. Fii flexibil
Propuneti o data, o ora si o locatie pentru intalnire, dar, de asemenea, fiti flexibili. Poate doriti chiar sa sugerati un interval de timp in care sunteti disponibil, astfel incat cealalta parte sa va poata sugera timpul care functioneaza cel mai bine pentru ei. Puteti oferi, de asemenea, cateva ore si locatii diferite din care pot alege.
6. Solicitati un raspuns
Este important sa solicitati intotdeauna destinatarului sa confirme primirea cererii dvs. si sa confirme o intalnire sau sa propuneti o noua ora si locatie.
Sfaturi pentru cresterea raspunsurilor la un e-mail de solicitare de intalnire
Tine-ti scrisoarea scurta. Retineti ca persoana pe care o trimiteti prin e-mail este probabil ocupata. Pastrand scrisoarea scurta, veti creste probabilitatea ca acestia sa va citeasca scrisoarea pana la capat si sa raspunda.
Folositi un limbaj profesional. Amintiti-va ca, desi trimiteti un e-mail, este totusi o forma de comunicare de afaceri. Limbajul pe care il utilizati ar trebui sa fie politicos si profesionist.
Urmare. Amintiti-va ca persoana careia ii trimiteti un e-mail de solicitare de intalnire este probabil ocupata, deci este posibil sa nu primiti raspunsuri imediat de la ea. Daca nu mai auziti in termen de o saptamana, trimiteti un e-mail: follow-up. De asemenea, puteti specifica o ora in e-mail pentru a le contacta pentru a configura intalnirea. Daca este cazul, asteptati sa-i contactati sau sa luati legatura cu cineva din biroul lor in acel moment.
Corectat. Cititi intotdeauna scrisoarea cu atentie inainte de a o trimite. Verificati de doua ori pentru a va asigura ca ati scris corect toate numele.