Exista diferite domenii de activitate si situatii in care un container modular este alegerea optima. Fie ca ai nevoie de un vestiar pentru muncitorii de pe santier, fie ca este nevoie de asigurarea unor spatii de locuire temporara pentru santier sau pentru muncitori forestieri, fie ca ai nevoie de cabine de paza sau de amenajarea unor grupuri sanitare, pentru toate acestea si pentru multe alte scopuri se poate folosi cu o foarte mare eficienta un container modular. Oferta de containere modulare este astazi foarte diversificata si prin urmare si preturile pentru aceste structuri modulare difera in functie de anumite aspecte.
Un prim element de luat in calcul pentru costurile containerelor modulare se refera la suprafata unei astfel de structuri. Suprafata difera in functie de tipul de container si in functie de destinatia pentru care este folosit containerul respectiv. Suprafata este mai mare in cazul unui container folosit pentru dormitor comparativ cu suprafata unui container pentru cabina de paza. Un alt aspect important de amintit in privinta suprafetei containerelor modulare este cel referitor la solicitarile clientilor, acestia avand posibilitatea de a solicita o anumita suprafata pentru containerul modular.
In costul containerelor modulare regasim si dotarile standard. Astfel, pe langa structura metalica si a peretilor sandwich folositi pentru a asigura izolarea containerelor, in costul unui container modular intra usa metalica, fereastra rotobasculanta, covorul PVC pentru trafic greu, instalatia electrica standard cu un tablou general, o priza de conexiune, 4 prize standard, 1 priza pentru radiator si 2 corpuri de iluminat. Pozitionarea usii si a ferestrelor se face la cererea clientului, fara ca acest lucru se presupuna costuri suplimentare.
Daca aceste costuri amintite pana acum sunt regasite in pretul containerelor modulare, trebuie spus ca exista posibilitatea de a opta pentru dotari suplimentare, care sunt contra cost. In randul acestor dotari suplimentare care pot fi aduse unui container modular putem aminti echiparea cu aparate de climatizare sau cu convector, montarea de ferestre suplimentare, montarea de jaluzele interioare sau exterioare, realizarea compartimentarii containerului la cererea clientului, dotarea completa a grupului sanitar, montarea de usi suplimentare, dotarea interiorului cu finisaje de tipul lambriurilor sau a peretilor de gips-carton.
Tot in costurile cu containere modulare se poate regasi si transportul acestor structuri metalice la destinatia solicitata de catre client. Transportul este adesea asigurat de firmele care ofera containere de vanzare si este contra cost. Indiferent daca vorbim despre costurile containerelor cu dotari standard sau ale containerelor cu dotari suplimentare, preturile acestor structuri metalice sunt foarte avantajoase si accesibile pentru diferite tipuri de spatii si imobile.