Cum se trateaza Paradontoza ?

Printre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta populatia Romaniei se numara problemele dentare. O mare parte dintre cetatenii acestei tari nu sunt educati cu privire la sanatatea orala si ajung sa se confrunte cu diverse afectiuni.

Din cauza faptului ca multor persoane, majoritatea din zona rurala, nu li s-au adus la cunostinta efectele produse de neingrijirea dintilor, acestia au de suferit. Studiile arata ca unul din cinci romani nu se spala pe dinti. Este foarte gresita neglijarea igienei orale. Pe langa faptul ca dintii vor capata un aspect inestetic, neingrijirea cavitatii bucale provoaca mirosuri neplacute, iar neglijarea igienei orale poate duce la probleme mult mai grave, precum pierderea dintilor.

Neperierea dintilor duce la complicatii, una din cele mai grave afectiuni este paradontoza. Paradontoza este o afectiune a gingiilor, ce consta in retragerea acestora si desprinderea lor de pe dinti ce provoaca caderea acestora.

Faza incipienta a paradontozei o reprezinta depunerea de tartru pe dinti, care mai apoi se va transforma in  placa bacteriana. Tratamentul pentru indepartarea acesteia consta in eliminarea acestuia de catre medicul dentist. Daca tratrumul si placa bacteriana nu sunt indepartate in timp, acestea vor inflama gingiile. Din cauza bacteriilor, gingiile vor incerca sa se apere, de aceea se vor retrage si vor fi foarte sensibile.

Nu neglijati ingrijirea orala pentru ca paradontoza este o afectiune tacuta, puteti observa simptomele din cauza aspectului inestetic, dar nu veti simti durere decat in fazele avansate.

Pentru tratarea acestei afectiuni, numai medicul stomatolog poate sa iti recomande tratamentul optim. In fazele avansate se poate ajunge la metode chirurgicale, iar in cazul in care ati pierdut vreun dinte, este necesar un implant sau o reconstructie.

Numai medicul dentist poate determina cauzele si sa puna un diagnostic corect. La un control stomatologic, specialistul va incerca sa identifice factorii care au contribuit la simptomele dumneavoastra, cum ar fi fumatul, neingrijirea corespunzatoare, periatul agresiv. Va arunca un ochi sa observe daca sunt depuneri de tartru sau placa bacteriana si vor verifica daca sunt prezente mici sangerari. Va masura adancimea spatiului dintre dinti si gingie pentru a determina cat de avansata este afectiunea.

In cazul in care afectiunea este intr-o stare avansata, medicul stomatolog va recomanda pentru paradontoza tratament chirurgical.

Consultati cel putin o data pe an medicul stomatolog pentru a preveni eventualele probleme ce pot aparea din cauza unei igiene necorespunzatoare. In cazul in care sunteti parinte, educati-va copilul sa isi ingrijeasca dintii astfel incat sa nu apara complicatii la maturitate. O cauza ce determina stricarea dintilor este reprezentata de consumul excesiv de zahar si de alimente colorate. Acestea ataca dintii, iar din cauza faptului ca majoritatea alimentelor si sucurilor gasite in magazinele din Romania contin un procent foarte mare de zahar si coloranti, copiii sunt mult mai predispusi la afectiuni ale cavitatii orale.

Invatati-va copiii sa isi perieze dintii de cel putin doua ori pe zi, sa foloseasca ata dentara si sa evite consumul excesiv de zahar si alimente ce contin coloranti

Interventiile stomatologice pot fi foarte costisitoare si de aceea este foarte important sa va ingrijiti dintii din timp si sa consultati un medic stomatolog pentru a va putea indruma in a avea o igiena orala corespunzatoare.

In Romania un mare procent de persoane nu se spala pe dinti si un procent la fel de mare nu au fost nici macar o data intr-un cabinet stomatologic. Este foarte important sa faceti acest lucru pentru ca puteti evita probleme ce pot aparea din cauza unei igiene precare. Vizita la un medic stomatolog trebuie sa faca parte din prioritatile dumneavoastra. Afectiunile dentare sau gingivale sunt foarte comune deoarece nu stim sa le protejam cum trebuie.

Un dinte cariat sau un inceput de paradontoza, netrate pot progresa si pot provoca durere sau complicatii. Interventiile in cazurile avansate ale paradontozei sunt mult mai costisitoare. De ce sa aruncati bani deoarece nu va protejati cum trebuie, cand ati putea vizita mai des un medic stomatolog si sa faceti niste economii.

Numai un medic specialist poate recomanda pentru paradontoza un tratament corect.

Nu mai evitati vizita la un cabinet dentar. Pe langa probleme grave ce pot aparea, afectiunile dentare pot provoca mirosuri neplacute ce va vor afecta viata sociala sau pot crea un aspect neplacut al zambetului. Nimic nu este mai placut decat momentele amuzante si fericite in care zambiti cu gura pana la urechi. Din cauza paradontozei, zambetul dumneavoastra va fi afectat si nu veti mai putea sa va aratati dantura perfecta.

Din cauza ca este o afectiune nedureroasa, foarte multe persoane merg la medicul stomatolog doar din cauza ca dintii au un aspect inestetic. In cazurile acestea afla ca au un inceput de paradontoza, cand gingiile s-au retras si ofera dintelui un aspect mai lung si neplacut din cauza depunerilor de tartrum si placa bacteriana. Consultati din timp un medic dentist pentru a evita aceste probleme si a va indruma in a va ingriji dantura intr-un mod corespunzator.

Un medic stomatolog poate recomanda pentru paradontoza si tratament naturist. Va poate sfatui sa beti anumite ceaiuri sau sa va periati dintii intr-un anumit fel incat sa readuceti gingiile in pozitia corespunzatoare. In fazele incipiente, precum in cazul gingivitei, tratamentele naturiste au efect si pot sa refaca gingia si sa o intareasca.

Paradontoza se poate mosteni, deci in cazul in care unul dintre parinti sau amandoi au paradontoza, sunt sanse enorme ca si copilul sa dezvolte aceasta afectiune.

Constultati un medic stomatolog si afalti cum sa va ingrijiti cavitatea orala in asa fel incat sa nu aveti probleme pe viitor. Iar in cazul in care aveti gingivita, acesta va va curata dintii si ii va ajuta sa aiba aspectul placut pe care l-au avut odata.

Este foarte importanta igiena orala corecta, pentru sanatatea dumneavoastra si pentru a ii oferi zambetului dumenavoastra un aspect placut. Zambiti cu incredere, avand o dantura sanatoasa.

 

Alte Articole de 571 :