Intervision Trading este o companie care, cu numai 8 angajati, a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 46 milioane de lei, inregistrand in ultimii ani o crestere medie anuala de 30%, cu mult peste cresterea pietei estimata la 10-15%, identificandu-se ca nume cu AKAI Romania.
AKAI Romania isi bazeaza o mare parte din procesele operationale pe aplicatii online si comunicari digitale, inclusiv tranzactii online, transferuri si schimburi de documente electronice. Tehnologia actuala permite ca globalizarea la nivel de retea de parteneri, furnizori si clienti sa se realizeze cu usurinta si costuri reduse, dar impune un nivel de securitate superior.
“La sfarsitul anului 2018 am trecut printr-o experienta care – pana nu ti se intampla – ai crede ca este doar o poveste de marketing. Unul dintre furnizorii din China ne-a trimis un e-mail prin care ne solicita sa facem plata intr-un alt cont decat cel uzual, motivand un audit. E-mailul era trimis de pe contul persoanei responsabile de plati, incluzand toata corespondenta anterioara cu reprezentantul Akai Romania. La nici o luna dupa acest incident, un client Akai din Ungaria a primit un e-mail de la unul din membrii echipei din Romania in care i se solicita – in mod similar – sa faca plata in alt cont decat cel utilizat in mod obisnuit. In mod evident, eram subiectul unui atac cibernetic. Schimbarea parolelor nu a fost suficienta pentru a impiedica accesul hackerilor. Se impunea o solutie solida de securitate IT, care nu doar sa remedieze situatia punctual, ci sa previna pe viitor astfel de incidente,” marturiseste Dorin Ciobanu, Director Intervision Trading. “Faptul ca, la scurt timp dupa incidentul cu platile, compania a fost afectata pentru o perioada de cateva luni si de atacuri de tip ransomware, ne-a facut sa bugetam imediat o solutie de securitate”.
Astfel, a inceput cautarea unei solutii fiabile, potrivite specificului activitatilor si proceselor AKAI Romania. In ansamblu, solutia cautata trebuia sa asigure securitatea comunicarilor electronice si a datelor din infrastructura, sa aiba capacitatea de a identifica rapid orice eventuale incalcari ale politicilor de securitate si de a contracara eficient orice tentativa la adresa securitatii cibernetice. Deopotriva, solutia trebuia sa fie usor de instalat, de integrat in infrastructura existenta si – nu in ultimul rand – usor de gestionat.
Solutia Fortinet recomandata pentru AKAI Romania a constant intr-un mix Fortigate 100E, FortiAP 221E si FortiSwitch 108. Astfel, in prezent, echipa AKAI Romania beneficiaza de o solutie firewall de noua generatie, cu management unificat si inspectie completa a traficului criptat SSL si performanta superioara de inspectie SSL, protectie antiSPAM si antivirus.
“Ideea era sa putem preveni eventualele atacuri cibernetice asupra endpoint-urilor si totodata sa asiguram conectivitate wireless securizata. In plus, solutia beneficiaza de o implicare redusa a resursei umane, datorita administrarii usoare prin integrarea cu inteligenta Fortinet Security Fabric,” declara Bogdan Sarbu, Business Development Manager – Fortinet, Veracomp.
Solutia Fortinet a fost implementata in infrastructura AKAI Romania in mai putin de o zi.
Veracomp este Master Distributor Fortinet în Romania din 2011, iar din 2018 a devenit Centru de Training Autorizat Fortinet, detinand la nivel national cel mai performant centru de testare si cea mai avansata echipa de specialisti Fortinet la nivel de distribuitor.