Curatenia este acum mai rapida cu un robot de aspirare!

Nu cred ca aspirarea locuintei reprezinta pentru multi dintre noi o activitate care sa ne relaxeze, dimpotriva, am putea numi-o o grija in plus. Ea devine si mai accentuata in momentul in care apar copii sau chiar avem animale de companie care lasa par in toata casa. Robotul de aspirare vine in ajutorul nostru sa ne usureze munca, dar si viata, in general, fiind capabil sa actioneze independent de noi, si poate face chiar o treaba foarte buna.

Nimeni nu poate contesta utilitatea unui robot de aspirare si chiar daca ai avut rezerve pana acum in a a achizitiona un astfel de aparat de teama ca nu vei face o investitie eficienta, ei bine, este timpul sa iti schimbi parerea. Un aspirator robot bun este capabil sa aspire foarte bine casa, sa isi optimizeze activitatea si sa va scape de o grija in plus. Evident, este foarte importanta varianta de robot pentru care optati fiindca in mod cert doar cei mai buni roboti de aspirare vor avea performante superioare si rezultate impecabile.

Cand spunem performante, in cazul unui robot de aspirare ne referim la mai multe aspecte. In primul rand, trebuie sa va asigurati ca variante de robot pe care o alegeti va reusi sa faca fata cu succes suprafetelor pe care le aveti de curatat. De regula, orice robot de aspirare este capabil sa curete suprafete precum gresie, parchet, marmura, piatra etc, insa adevarata eficienta este dovedita pe suprafata mochetelor si covoarelor. Nu ne referim la covoarele cu peri lungi care s-ar putea sa puna in dificultate cam orice fel de robot, este intr-adevar un caz special, ci ne referim la covoarae normale, cel mult cu peri medii. Totodata, este posibil ca robotul sa treaca de mai multe ori pe suprafata covorului pentru a se asigura ca a fost eliminata cat mai eficient murdaria. Totodata, exista variante de roboti care dispun de mai multe moduri de realizare a traseelor: aleator, in spirala si inainte-inapoi. In plus, acesta poate  realiza si harta casei pentru a cunoaste ulterior toate zonele din locuinta, modul in care este amplasat mobilierul si zonele pe care trebuie sa le aspire.

De asemenea, este foarte important sa verificati si autonomia oferita de aparat, pentru a va asigura ca este suficient de mare incat sa nu existe riscul ca robotul sa se descarce inainte de a isi finaliza treaba. Autonomia trebuie raportata la suprafata pe care o va avea de acoperit. Daca locuiti intr-o garsoniera sau un apartament, nu trebuie neaparat sa alegeti o autonomie foarte mare. Insa, daca locuiti intr-o casa  spatioasa, atunci trebuie sa tineti cont de acest asppect.

Capacitatea de colectare, in speta, rezervorul unde este colectata murdaria este mai mica decat cea oferita de aspiratoarele clasice, insa suficienta pentru a reusi sa aspire intreaga locuinta fara a fi  nevoie sa goliti rezervorul. Capacitatea acestora poate porni de la 270 ml si poate ajunge pana la 700 de ml. Se recomanda golirea rezervorului dupa fiecare utilizare pentru a mentine performante bune la aspirare.

Filtrul HEPA este responsanbil pentru mentinerea unui aer curat in locuinta, reusind sa retina particulele de praf. Acest filtru este folosit si in cazul aspiratoarelor clasice.

Senzorii sunt cei care fac diferenta intre variantele de roboti existente pe piata. Cu cat dispune de senzori mai avansati, cu atat aparatul reuseste sa se orienteze mai bine in spatiu, sa previna interactiunea cu obstacolele ce ii ies in cale sau chiar cazaturile de la inaltime. In plus, poate prelua coordonate cat mai clare si isi poate optimiza modul de aspirare. Cele mai avansate modele beneficiaza de camere si sisteme GPS ce vor cartografia incaperile din locuinta si isi vor organiza mai bine activitatea. In acest fel, reusesc sa patrunda mai bine in toate zonele si vor face o treaba mai buna.

In ceea ce priveste functiile cu care un astfel de aparat vine la pachet, in primul rand, este important sa dispuna de functia de programare. Aceasta ofera posibiltiatea de a programa activitatea aparatului, pentru a incepe la o anumita ora si chiar in anumite zile ale saptamanii. Isi va putea face treaba fara probleme chiar si in absenta voastra de la domiciliu, singura conditie fiind aceea de a elimina obstacolele din calea sa si de a lasa usile deschise in toate camerele in care doriti sa patrunda.

De bun augur ar fi si existenta functiei de creare bariere virtuale, ce permite stabilirea unor zone in care aparatul sa nu patrunda. De asemenea, functia de incarcare automata permite aparatului sa se intoarca la statia de andocare in momentul in care baterie se descarca. Dupa ce s-a incarcat din nou, aparatul isi va relua activitatea din locul in care a ramas anterior.

Cei mai performanti roboti beneficiaza si de functia Wi-fi, astfel ca va fi foarte usor sa controlati aparatul direct de pe telefonul mobil. Il puteti porni sau programa, puteti alege programul si chiar verifica stadiul consumabilelor, indiferent daca sunteti sau nu prezenti la domiciliu.

In plus, pentru cei care sunt interesati de variantele 2 in 1, care contin si mop, trebuie sa stiti ca acestea sunt destinate exclusiv podelelor dure. Totodata, nu necesita adaugarea de substante chimice de curatare.

In final, si accesoriile sunt foarte importante, iar aici ne referim inclusiv la consumabile: perii laterale, perie principala, filtre, pungi de depozitare, statie de andocare, adaptor pentru incarcare, baterii pentru telecomanda etc. O parte din accesorii – periile si filtrele, necesita inlocuire periodica, de aceea, este foarte important sa verificati daca puteti gasi usor consumabilele pentru a le inlocui. In principiu, modelele care dispun de Wi-fi permit verificarea stadiului lor prin intermediul aplicatiei mobile. Astfel, veti sti cu exactitate cand trebuie inlocuite.

In concluzie, un robot de aspirare bun va fi intotdeauna bine-venit in orice locuinta, iar eficienta si utilitatea sa vor fi de necontestat. Nu este usor sa identifici modelele intr-adevar eficiente, de aceea, in ajutorul tau poate veni www.robotiaspirare.ro, unde vei gasi cele mai relevante informatii despre roboti, in general, dar si despre modele, in particular, pentru a va putea forma o parere cat mai obiectiva si pentru a cunoaste inca inainte de achizitie potentialul modelului de care esti interesat. Printr-o buna informare poti face alegerea corecta!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Fotoliile de masaj sunt la mare cautare de catre cumparatori, iar motivele care stau la baza deciziei de achizitionare sunt cat se poate de intemeiate.
Din pacate, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu durerile de spate care pot avea mai multe cauze dincolo de afectiunile medicale.
Descopera utilitatea pe care o au dosarele carton cu sina si ce pret mai au in era digitala, atunci cand majoritatea activitatilor s-au mutat in mediu online.
Seturile de pix si stilou Daco pot reprezenta un cadou inspirat in orice situatie, indiferent daca trebuie oferit unei persoane dragi sau sefului dvs.
Ai nevoie de servicii de calitate privind curatarea terenului sau a gradinii dvs? Nimic mai simplu! Trebuie doar sa apelezi la Spectrum Eco Construt!