Cuva inox: la ce folosește și cum o poți alege?

cuvainox_lacefolosestesicumopotialege

Cuva inox este un accesoriu pe care îl putem vedea în bucătăriile restaurantelor sau hotelurilor. De ce este atât de indispensabilă cuva inox? Vom vedea în cele ce urmează.

Care este utilitatea unei cuve inox?

Pe lângă un spalator inox, indispensabil în industria Horeca, cuva inox este o ustensilă indispensabilă pentru gătirea și păstrarea mâncării. Este compatibilă cu toate echipamentele pentru gătit, servit sau păstrat mâncarea și reprezintă alegerea ideală pentru firmele de catering, restaurante self service sau fast food. Cuvele din inox se pot găsi în mărimi și modele diferite pe piață.

Cum alegem cuva potrivită?

Există diferite tipuri de cuve, uneori este destul de complicat să o alegem pe cea potrivită. Haideți să vedem care sunt principalele tipuri existente pe piață și specificațiile fiecăreia în parte.

Cuva din inox este cea mai populară dintre toate. Permite încălzirea și răcirea unui preparat. Datoriră materialului din care este compusă, rezistă foarte bine la umiditate, la apă dar și la acizii conținuți de unele alimente. Cuva inox nu se poate sparge și nu necesită întreținere specială. Este materialul ideal.

Cuva din policarbonat este foarte rezistentă la șocuri, chiar și atunci când este confruntată la temperaturi extreme. Poate rezista până la -100 de grade și +100 de grade Celsius. Are un atu în plus față de primul model menționat, este transparentă.

Cuva din polipropilenă este transparentă, ne permite să ne dăm rapid seama de conținutul ei. Rezistă la temperaturi de până la -30 de grade și +75 de grade Celsius. Este ideală pentru a încălzi micul-dejun în micro-unde sau pentru a pune în ea legume sau carne la congelat.

Care sunt avantajele oferite de cuva din inox?

Cuva din inox permite facilitarea stocării alimentelor, preparatelor. În plus, acestea sunt conservate cu mai mare ușurință, indiferent de temperatura necesară. Permite și facilitarea transportului datorită faptului că este ușoară și beneficiază de forme standardizate. Este în egală măsură deosebit de rezistentă, nu necesită niciun fel de întreținere în afară de spălat. Este foarte adaptabilă și transportabilă oriunde este nevoie de ea.

Cuva din inox nu ocupă mult spațiu, este un accesoriu de bucătărie profesional și indispensabil totodată.

Recipientele de tipul cuva inox, masa inox, bazin sau alte modele realizate din inox sunt ideale atunci când vine vorba de stocarea în condiții de maximă igientă, motiv pentru care sunt atât de apreciate și folosite în industria Horeca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Formarea la distanță reprezintă astăzi una dintre cele mai frecvente modalități de învățare, mai ales în contextul actual al pandemiei, când este recomandată distanțarea socială. Avantajele acestei modalități de formare...
Implantul dentar este cea mai simplă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi sau a celor ce nu mai pot fi recuperaţi. Acesta este durabil, eficient preluând funcțiile dintelui normal şi,...
Există multe reguli nescrise pe care părinții ar trebui să le urmeze în creșterea și educarea unui copil. Desigur, aceste reguli sunt strict individuale, în funcție de temperamentul, dezvoltarea și...
Dacă folosiți în mod curent oja permanentă și dacă întâmplător doriți să o înlăturați, nu este nevoie întotdeauna să faceți o programare la un cabinet de manichiură și pedichiură. Cu...
Toamna este sezonul pregătirii murăturilor şi a curățeniei. Multe gospodine pun pe primul plan pregătirea cămării cu preparate pentru iarnă. Înainte de a începe organizarea acesteia se impune eliberarea spațiului...