Dare In Plata Finalizata Cu Succes

In vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, in masura in care sunt indeplinite cumulativ conditiile de admisibilitate ale Legii nr. 77/2016, se poate uzita procedura de dare in plata.

Pentru a demara procedura de dare in plata, consumatorul/debitorul obligatiei de plata notifica creditorul (in speta, banca) cu privire la intentia sa de a-i transmite dreptul de proprietate asupra imobilului ipotecat.

Transmiterea notificarii nu obliga banca sa accepte actul de dare in plata, banca avand dreptul de a contesta notificarea de dare in plata.

Pentru ca banca sa fie de acord cu preluarea in plata a imobilului, astfel incat procedura sa se finalizeze cu succes intr-un termen scurt, este indicat sa apelati la serviciile unui avocat specializat. Acesta va analiza conditiile de admisibilitate ale cererii cu ocazia formularii notificarii, astfel incat banca sa nu poata respinge invitatia la negociere.

Recent, un justitiabil ne-a solicitat asistenta juridica pentru demararea procedurii de dare in plata, supunandu-te atentiei faptul ca anterior a incercat sa dea in plata mai multe imobile, fiecare incercare soldandu-se cu nereusita.

Intrucat ne-am dorit sa ne ajutam clientul sa aiba sarbatori linistite, am notificat banca cu privire la intentia clientului de a transmite propritetatea bunurilor pentru stingerea litigiului dintre parti, sens in care am invitat reprezentantul bancii la negocieri.

Un raspuns afirmativ din partea reprezentantului bancii nu a intarzit sa ne fie comunicat, astfel ca, ulterior purtarii negocierilor, actul de dare in plata a fost semnat, clientului nostru fiindu-i stinsa obligatia de plata asumata prin contractul de credit la data de 15.12.2020.

Nume: Dobrescu Bogdan
Functie: Avocat
Email: office@avocatdobrescu.ro
Telefon: 0766883875