De ce ai nevoie de functia de backup pe un serviciu de gazduire web ieftina?

gazduire-web-ieftina_1280x853

Daca esti in cautarea unei solutii de gazduire web ieftina, cel mai probabil o sa alegi varianta “shared hosting”. Totusi, inainte de a face acest lucru, este indicat sa cauti un plan de hosting care sa dispuna de functia de backup automat. Chiar daca nu ai un proiect mare, o asemenea caracteristica este esentiala pe termen lung. Iata in ce consta aceasta!

Ce inseamna backup?

Backup-ul este un serviciu ce poate preveni pierderea datelor unui website. Acesta este necesar in orice pachet de hosting; existenta unei copii de rezerva te asigura ca nu vei pierde toata munca depusa in cazul unei probleme tehnice sau pentru ca ai apasat din greseala o tasta. In aceeasi ordine de idei, trebuie sa verifici daca procesul de backup pus la dispozitie este automat si are loc zilnic sau la un interval orar predefinit. Astfel, tu nu mai trebuie sa investesti in alte programe sau sa faci totul manual.

In schimb, serverul scaneaza toate fisierele existente si asigura o copie constanta a acestora. Costurile pentru acest beneficiu variaza in functie de numarul de zile la care doresti sa aiba loc si spatiul disponibil pe serverul de gazduire web ieftina. In general, backup-ul se face la fiecare 24 de ore. In felul acesta, clientii dispun de o perioada suficient de mare pentru a gasi o copie de rezerva dintr-un moment in care totul functiona perfect.

Cand ai nevoie de backup?

Backup-ul este necesar atunci cand faci o modificare in fisierele de baza. Spre exemplu, daca utilizezi WordPress, adaugarea unui cod la sursa temei poate uneori sa nu mearga conform asteptarilor. In acest caz, se va bloca intregul acces la website. Pentru a nu pierde din vizitatori si clienti, este important sa restaurezi versiunea veche a continutului cat mai rapid posibil.

Acelasi lucru e valabil si in cazul atacurilor cibernetice. Mediul online nu este intotdeauna unul sigur si exista multe persoane care incearca sa gaseasca vulnerabilitati la serviciile de gazduire web ieftina. Scopul este cel de a modifica paginile in scopuri personale. Aceste schimbari iti afecteaza reputatia intr-un mod negativ si te pot elimina imediat din motoarele de cautare. Chiar daca creezi manual copii ale fisierelor, calculatorul tau poate lua un virus in orice moment si trebuie sa poti trece cu brio si peste acest scenariu.

Cat de avantajos este backup-ul creat de furnizorul de hosting?

Companiile de hosting serioase ofera acest serviciu in mod gratuit la orice pachet de gazduire web ieftina. Astfel, nu mai trebuie sa accesezi de fiecare data baza de date din panoul de control sau sa te conectezi cu un File Manager. In schimb, platforma se ocupa de backup zilnic si restaurarea va avea loc cu un simplu click. Sunt salvate chiar si versiunile anterioare ale anumitor fisiere stocate pe SSD, insa poti renunta la acestea de buna voie inainte de a porni procesul.

Cat de importante sunt copiile de rezerva?

Indiferent ce fel de website vrei sa construiesti, va interveni un moment in care vei avea nevoie de backup. Din fericire, exista firme de gazduire web ieftina ofera acest beneficiu tuturor clientilor. Alege un furnizor de incredere si poti beneficia de acest avantaj in mod gratuit!

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...