Comunicarea vizuală este practica utilizării elementelor vizuale pentru a comunica informații sau idei. Tipurile de comunicare vizuală includ GIF-uri animate, capturi de ecran, videoclipuri, diagrame circulare, infografice și prezentări de diapozitive, palete de culori proprii, fotografii specifice, ilustrații suggestive, logo-uri, etichete și multe altele. Transmiterea mesajului dvs. într-un mod clar și concis poate fi dificilă doar cu cuvinte, de aceea, încorporând elemente vizuale, puteți economisi timp în transmiterea mesajului corect și evitați confuzia.
Nu există domeniu care să nu aplice principiile comunicării vizuale, pentru că toate se doresc cât mai aproape de publicul țintă și corect percepute. Un exemplu de domeniu în care puterea imaginii și a elementelor vizuale face clar diferența este cel al jocurilor și cazinourilor online. Utilizatorii pot evalua la prima vedere dintre numeroasele oferte casino disponibile pe piață cea care li se potrivește cel mai bine. Pentru industria cazinourilor, elementele grafice și imaginile vibrante sunt foarte importante în a atrage privirea, a crea atmosfera și a sugera întreaga paletă de jocuri disponibile, toate cu cât mai puține click-uri din partea jucătorilor.
A fi capabil să-ți comunici mesajul în mod clar este important, indiferent unde lucrezi. Și includerea elementelor vizuale în e-mailurile sau prezentările dvs. poate schimba modul în care se comunică. O parte importantă a furnizării unei experiențe consistente cu elementele vizuale este brandingul. Pe lângă un logo, multe organizații au definit culorile mărcii care ar trebui folosite în toate activitățile de marketing. Siglele, culorile, fontul, grafica, pictogramele și imaginile, combinate cu vocea și tonul companiei dvs., vă fac marca recunoscută.
Utilizarea comunicării vizuale consecvente este o modalitate excelentă de a profita de capitalul propriu al mărcii dvs. atunci când vă lansați pe o nouă piață. Indiferent dacă organizația dvs. are cinci oameni sau cinci sute de oameni, dacă este un start-up sau dacă are o istorie lungă, asigurați-vă că toată lumea folosește aceleași elemente definite de marcă este o modalitate excelentă de a începe recunoașterea organizației dvs. și de a construi cunoașterea mărcii.
Dintr-o perspectivă științifică, s-a descoperit că utilizarea elementelor vizuale relevante ajută publicul să-și amintească informațiile mai eficient. Dintre toate informațiile transmise creierului, 90% sunt vizuale. Și așa cum am discutat mai devreme, imaginile sunt procesate de 60.000 de ori mai repede decât textul. Indiferent dacă comunicarea planificată este internă sau externă și indiferent de subiect sau strategie, reținerea este întotdeauna ceva de urmărit la clienții pe care îi doriți.
Elementele vizuale păstrează lucrurile proaspete și interesante. Dovezile indică în mod covârșitor aceeași concluzie – utilizarea comunicării vizuale este crucială pentru un plan general de comunicare strategică. Încorporarea imaginilor și a videoclipurilor în mesaje are avantaje atât pentru expeditor, cât și pentru destinatar. Crearea de imagini nu este exclusivă pentru cei cu pregătire formală în design grafic sau cu acces la instrumente scumpe, de ultimă generație. Capturile de ecran simple sunt un exemplu excelent de modalitate ușoară de a vă crea propria imagine în timp ce transmiteți un mesaj într-un mod semnificativ.
În concluzie, este relativ bine stabilit că imaginile vizuale au o influență asupra eficacității de publicitate și de evaluarea a produselor care sunt promovate. Imaginile vizuale sunt folosite pentru a atrage atenția, pentru a stimula curiozitatea, pentru a ilustra caracteristicile produsului și beneficiile sale, creând și dezvoltând o personalitate pentru un produs, asociand produsul cu anumite simboluri și stiluri de viață, și pentru a stabili identitatea unui brand în mintea publicului țintă. Imaginile vizuale oferă informații concrete despre produse sau servicii și elementele vizuale simbolice joacă un rol indirect în a conecta imaginile produselor sau serviciilor cu semnificațiile cărora le sunt atribuite în mod corespunzător.