De ce o firma care asigura transport funerar poate fi cea mai buna solutie in cazurile de repatriere persoane decedate

funeral-1572863_1920

Accidentele cu final tragic pot avea loc oricand, din pacate. Multi romani decid sa isi petreaca concediul in strainatate atrasi de posibilitatea de a se bucura de servicii impecabile. Altii pleaca sa munceasca in afara granitelor tarii, atrasi de mirajul unui salariu mai bun. Niciunul dintre acestia nu pot si nici nu incearca sa prevada ceea ce e mai rau. Cu toate acestea, “raul” se poate intampla in forma cea mai tragica – decesul.

Decesul poate surveni in strainatate fie din cauza unui accident de munca, unui accident rutier, a unei afectiunic cardiace, din cauza unei afectiuni pe termen lung pentru care romanii merg sa se trateze in clinicile din strainatate sau din alte cauze care tin de cu totul alti factori.

Indiferent de cauza care a dus la deces, evenimentul este un soc pentru cei ramasi in tara devastati emotional si neputand sa rezolve problemele necesare in astfel de situatii care implica foarte multe documente de completat si obtinerea multor aprobari.

In acest context, rudele, prietenii, cei apropiati in general, apeleaza la firmele de pompe funebre pentru a incepe demersurile de repatriere a persoanelor decedate.

Ce implica repatrierea persoanelor decedate in afara granitelor?

Statisticile spun ca anual in strainatate mor peste 2500 de persoane. In momentul in care romanii mor in strainatate, durerea foarte mare este insotita si de necesitatea completarii actelor, de demersurile care pot sa dureze foarte mult, dar si de stresul personal care este foarte mare. Repatrierea se poate face nu numai in prezenta unui membru al familiei, dar cu siguranta este necesara contactarea si contractarea unei companii specializate in servicii funerare.

O astfel de companie se va ocupa de toate documentele necesare repatrierii, de transportul persoanelor decedate in acord cu prevederile legale din tara in care s-a produs decesul, precum si de inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara in care a survenit decesul. In alta ordine de idei, o companie de pompe funebre se va ocupa si de inregistrarea decesului la Ambasada si Consulatul Romaniei din tara respective, pentru eliberarea certificatului de deces romanesc si a pasaportului mortuar mult mai rapid.

Despre transportul decedatilor din alta tara si costurile serviciilor de repatriere

Este foarte important ca rudele ramase in tara sa stie ca transportul decedatilor se face in conventie cu legislatia nationala a tarii in care a survenit decesul si in conformitate cu regulile internationale aplicabile, cu masini omologate si obligatoriu intr-un sicriu de zinc.

In ceea ce priveste costurile serviciilor de repatriere a persoanelor decedate, acesta difera in functie de tara in care a survenit decesul si de distanta dintre tara respectiva si localitatea de destinatie din Romania unde urmeaza sa aiba loc inmormantarea, de pretul imbalsamarii, al sicriului de zinc, precum si de taxele care trebuie platite pentru eliberarea documentelor de deces.

Sunt situatii in care demersurile de repatriere necesita mai mult timp, dar si situatii in care repatrierea are loc in mai putin de 10 zile lucratoare. In cazul in care persoana a decedat in timp ce se afla in vacanta, costul repatrierii poate fi inclus in polita de asigurare pentru calatorie.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...