De ce să alegi fațetele dentare din ceramică? 

 Iar primul lucru care îți vine în minte sunt fațetele dentare?

Aplicarea fațetelor dentare a început să devină un veritabil trend. Ai tot văzut la televizor vedete tot mai încrezătoare în zâmbetul lor. Sau, poate, ai din ce în ce mai mulți prieteni care îți recomandă o astfel de metodă. 

Totuși, înainte de a te repezi în a lua o decizie, trebuie să te gândești care e cea mai bună alegere pentru tine. 

“Fațetele dentare sunt componente realizate în laboratorul dentar și aplicate pe suprafața dintelui de către medicul stomatolog în vederea îmbunătățirii aspectului dinților. Fațetele dentare nu sunt componente funcționale și, în consecință, nu sunt folosite pentru a îmbunătăți masticația sau pentru a întări un dinte afectat de o carie dentară. Sunt diferite de coroanele dentare, care au menirea de a acoperi în totalitate dintele, în general pentru a-l proteja sau reface. Fațeta dentară acoperă doar față vizibilă a dintelui și are scop estetic. Este important ca pacienții să fie conștienți de aceste diferențieri. Adeseori, ajung la noi în clinică dorind o schimbare, cerând un tratament specific fără a investiga și dacă acel tratament – spectaculos ca rezultat – li se potrivește sau nu, dacă stadiul danturii suportă sau nu. Însă, celor care îndeplinesc cerințele, fațetele dentare le pot da o nouă perspectiva asupra vieții. Cu siguranta vom gasi insa varianta potrivita pentru fiecare pacient in parte”  

– ne povestește Alexandra Mircea, medic stomatolog specialist parodontologie, estetică dentară și restaurativa.

Materialul din care sunt realizate fațetele va influența foarte mult rezistența și durabilitatea lucrării. Astfel, fatetele dentare din ceramica (porțelan) pot fi considerate cele mai potrivite pentru a te bucura de zâmbetul imaculat mulți ani. 

Totuși, avantajele nu se opresc aici:

  • Poți rezolva probleme dentare precum: culoare inestetică, poziție nefirească, fracturi sau fisuri, spațiile mari dintre dinți și multe altele.
  • Gama de culori pe care o prezintă este foarte diversificată. Astfel, fațetele se vor apropia de culoarea naturală a dinților tăi. Nu va fi nimic exagerat, dinții vor avea un aspect plăcut.
  • Acoperă spații mult mai mari, iar materialul rezistent se va colora mult mai greu. Nuanța și uniformitatea vor fi păstrate, iar consecințele viciilor sau micilor plăceri vor întârzia să apară.
  • Nu vei avea parte de complicații, dureri sau alergii. Fațetele din ceramică sunt tolerate de gingie și nu vor reprezenta pericole pentru sănătatea ta.

Prețul unor astfel de fațete este mai ridicat, însă este o investiție pe termen lung. Te vei bucura mulți ani de rezultatul final, însă trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Să acorzi o atenție maximă asupra îngrijrii orale. Este un pas extrem de important pentru durabilitatea fațetelor.
  • Mergi la control de două ori pe an pentru a supraveghea îndeaproape evoluția lucrării și a preveni la timp eventualele probleme.
  • Evită alimentele cu o structură dură (fructe care au coji tari, gheață). Este foarte posibil să îți fisurezi fațetele. Odată sparte, ciobite sau fisurate, va trebui să înlocuiești fațeta.
  • Sunt realizate în laboratorul dentar. Așadar, va trebui să aștepți două ședințe pentru a putea finaliza lucrarea.

Totuși, fațetele dentare din ceramică nu sunt o soluție pentru toată lumea. 

 

De multe ori dintii sunt foarte frumosi, dar din cauza ca nu sunt neaparat perfect aliniati ei nu sunt pusi in valoare. De multe ori, pirtarea unui aparat dentar este solutia perfecta, mult mai putin invaziva

Ati putea pune un link de aparat dentar si in paragraful de mai sus? Multumesc 

Dacă prezinți carii serioase sau câțiva dinți au căzut, implantul dentar este soluția pentru a putea recăpăta zâmbetul sănătos și strălucitor.

Programează-ți o vizită la cabinetul stomatologic și stabilește împreună cu medicul care este cea mai potrivită alternativă pentru tine. 

 

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: clinica stomatologica, cabinet stomatologic

Alte Articole de 1214 :

Ghid complet de cadouri pentru Moș Nicolae

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și sunt atâtea lucruri de făcut. În general, luna decembrie este supranumită „luna cadourilor” și nu este departe de adevăr.