Apelarea la un psiholog online este un instrument excelent pentru bunastare si implinire. In vremuri de criza sau pentru a imbunatati viata de zi cu zi, psihologia iti permite sa te intelegi mai bine, sa adopti alte unghiuri de vedere asupra unei situatii si sa dobandesti functii si mecanisme mai constructive. Sesiunile de psihologie virtuale sau digitale au multe avantaje precum flexibilitatea, absenta calatoriilor si economisirea de timp si bani.
Cand ar trebui sa consulti un psiholog?
Provocarile vietii sunt numeroase si motivele intemeiate de a consulta si un terapeut. Pacientii in cauza trec prin doliu, boala, o despartire, dificultati in relatie, esecuri profesionale. Pot fi, de asemenea, rani din copilarie care reapar, traume legate de un accident sau chiar o criza existentiala si pierderea sensului.
Simptomele care reflecta o stare de rau pot lua mai multe forme in functie de individ:
● Dispozitie persistenta
● Pierderea entuziasmului si a energiei
● Durere fizica inexplicabila
● Oboseala neobisnuita
O serie de lucruri mici pot dezvalui un sentiment rau care se instaleaza. Fara a implica neaparat gravitatia, merita sa planifici o sesiune de terapie online pentru a rupe vitezele si a reveni in forma.
Citeste si: De ce sănătatea mintală este mai importantă ca oricând?
Terapia este necesara atunci cand simptomele sunt mai grave, cum ar fi anxietatea zilnica invalidanta, un sentiment de depresie de durata, fobii sau atacuri de panica. Toate aceste manifestari pot fi tratate prin sedinte online de psihologie care ofera posibilitatea de a fi inteles, recunoscut si sustinut pentru a gasi un echilibru bun in viata.
5 motive bune pentru a consulta un psiholog:
● Dezactivarea anxietatii zilnice
Grijile sunt o parte naturala a vietii. Dar atunci cand fricile omniprezente si nefondate ocupa prea mult spatiu in viata de zi cu zi, este timpul sa actionezi. O tendinta de a anticipa in mod sistematic dificultatile sau de a te ingrijora excesiv poate fi cu adevarat daunatoare. Multe abordari terapeutice pot reduce ruminatiile si pot dezvolta mai multa incredere in sine.
● Cand momentele de depresie sunt prea dese
Intre o criza de depresie de moment si o depresie care se instaleaza, este important sa faci distinctia. Simptomele persistente de tristete sau melancolie trebuie luate in serios. Contactarea unui psiholog se poate dovedi a fi foarte constructiva in intelegerea mecanismelor depresiei si a le contracara cat mai repede posibil.
● Depasesti trauma
Un accident, un deces, un atac, o boala, o despartire dificila, sunt multe situatii de trauma. In unele cazuri, durerea sau vindecarea apar spontan in timp. Dar pentru multi oameni, ajutorul profesional este esential.
● Te eliberezi de o dependenta
A scapa de o dependenta nu este un proces simplu. Fie ca este vorba de renuntarea la alcool sau de droguri sau de incheierea unei relatii daunatoare de dependenta, consilierea poate face cu adevarat diferenta.
● Nu-ti mai pierzi viata
Fiecare isi cultiva dorinta de a se realiza, de a-si realiza proiectele, de a da tot ce e mai bun din ei insisi. Atunci cand multe obstacole si frane se afla in mod sistematic intre o persoana si obiectivele sale, poate fi potrivit sa incepi terapia.