De ce sa inchiriezi o masina fara card de credit?

Buna ziua si bine ati venit pentru a citi acest articol! In prezent 90% din companiile de rent a car inchiriaza masini pe baza unui card de credit. Vom discuta mai departe de ce merita sa cautati firmele de inchirieri auto, ce realizeaza serviciul de rent, fara sa fie necesara utilizarea cardului de credit.

Cardul de credit si legatura cu sistemul de rent a car

Pana la aparitia cardului de credit pe piata de inchirieri auto, inchirierea masinii era destul de simpla. Se contacta telefonic firma de inchirieri auto si se rezerva masina pe o perioada de timp. Cele doua parti conveneau asupra pretului si garantiei auto direct din telefon. In momentul in care masina era ridicata de catre client, acesta lasa agentului de rent suma convenita.
Dupa finalizarea perioadei de inchiriere, clientul returna masina la compania respectiva. Tot in aceeasi zi, daca masina era returnata fara avarii, clientul primea intreaga suma din garantie. Dupa cum se vede, totul era destul de simplu, iar actiunea ambelor parti decurgea destul de usor.

Cum a fost introdus cardul de credit pe piata de rent a car?

Au fost si sunt anumite situatii in care masina este returnata cu o dauna ( in mare parte produsa din vina clientului ). In cateva dintre situatii, se intampla ca paguba produsa sa fie mai mare de garantia lasata.
Spre exemplu: Ai inchiriat un Logan, iar garantia lasata a fost de 400 de euro. La returnarea masinii au fost avarii de peste 1500 de euro. Aceste avarii depasesc destul de vizibil suma garantata. Este destul de clar ca firma care inchiriaza masina va trebui sa isi recupereze paguba produsa. Cardul de credit permitea atat blocarea garantiei, cat si recuperarea pagubei suplimentare produsa de client. Banii se retrageau cu sau fara voia clientului, daca se constata ca acesta a avariat autovehiculul inchiriat.
Deci, dupa cum vedem din exemplul alaturat, cardul de credit a avut un scop bine definit, in momentul in care a fost introdus pe piata de rent a car.

Cate companii de inchieri auto folosesc cardul de credit?

Nu putem da un numar cat mai exact. Dar  din ceea ce stim in momentul de fata, in Londra nu exista nici o firma de rent care sa inchirieze fara acest card. In capitala Romaniei, procentul companiilor care inchiriaza masini pe baza cardului de credit este destul de mare. Se preconizeaza, ca 90% din firmele de rent a car din Bucuresti, accepta doar clientii ce detin un card de credit.

Cum va ajuta clientul, eliminarea cardului de credit?

Din cate am vazut si in exemplul de mai sus, cardul de credit a fost introdus pe piata de rent a car pentru a ajuta firma, nu clientul.
In prezent, nu toate persoanele detin un card de credit. De asemeni, multi din cei care au in posesie un card nu doresc sa divulge datele.
Mai mult de atat, au fost si sunt extrem de multe situatii, unde companiile de inchirieri auto… Au retinut prin cardul de credit, mai mult de cat a trebuit. De unde tragem concluzia ca: Singurele parti care au de profitat de pe urma cardului de credit sunt firmele de inchirieri auto.

De ce poti inchiria masina cu un card de credit si nu cu unul de debit?

Cardul de credit se bazeaza pe expresia de „Sac fara fund”. Cu toate ca ai o anumita limita, poti cheltui pe cat de mult vrei, atata timp cat te incadrezi in limita respectiva.
In ceea ce priveste cardul de debit… Pe acesta poti avea ce suma doresti si nu vei cheltui mai mult decat ai pe el. Daca ai 1000 de Ron, nu vei cheltui mai mult de 1000 de Ron. In cazul nostru, daca vei inchiria o masina, suma preluata de companie nu va fi mai mare decat cea pe care o ai deja pe card.
Si revenind, la exemplul dat de noi mai sus. Este normal ca firma de rent a car sa prefere cardul de credit.

Sfaturi si concluzie finala

Noi ii sfatuim pe toti cei care doresc sa inchirieze o masina sa apeleze la un serviciu de rent a car fara card de credit. Cu toate ca veti avea nevoie de timp sa gasiti o firma de inchirieri auto, care sa nu va ceara cardul de credit,… Va putem spune ca merita timpul asteptat.
Cam atat despre serviciul de rent a car fara card de credit. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final si speram sa fi fost utile informatiile!

DATE DE CONTACT

Nume: Serdin Liviu
Functie: Fondator
Email: rent.4u.ro@gmail.com
Telefon: 0741271233
Website: http://www.rent-4u.ro/
Cuvinte cheie: rent a car fara card de credit, inchirieri masini fara card de credit, inchirieri auto fara card de credit

Alte Articole de 1101 :