De ce sa utilizezi erbicide pentru porumb si floarea soarelui

Primavara, in plina campanie, este foarte important ca agricultor sa-ti stabilesti un program complet si, mai presus de toate, eficient pentru a combate buruienile din toate culturile prasitoare. Iar daca vrei sa te ocupi de porumb si de floarea soarelui este esential sa controlezi in mod integrat buruienile, chiar daca pentru multi romani acest procedeu reprezinta o adevarata enigma. Fie ca esti incepator in domeniu, fie ca nu posezi tehnicile necesare, de erbicide nu scapi si tot va trebui sa le folosesti daca doresti sa ai rezultate bune in ceea ce priveste cantitatea si calitatea recoltei de porumb si de floarea soarelui.

Erbicide preemergente pentru porumb si floarea soarelui

Atat porumbul, cat si floarea soarelui, culturi prasitoare deosebit de importante pentru agricultura romaneasca, sunt foarte sensibile la inburuienare, in special in stadiile timpurii ale vegetatiei.

Studiile arata ca porumbul, inca din momentul in care are abia 3 frunze, moment important deoarece acum are loc programarea genetica in ceea ce priveste productia viitoare, este sensibil la agresiunea buruienilor. Daca tu in acest moment critic nu vei avea grija sa elimini buruienile, porumbul “se va preocupa” doar pentru perpetuarea speciei si va lasa deoparte productia, care va lasa de dorit in toamna, in momentul culesului.

Pentru a evita ca productia de porumb sa scada, dar si cea de floarea soarelui, este de recomandat sa folosesti erbicide preemergente. De ce? Deoarece are avantaje multiple dintre care putem enumera:

– lejeritatea in aplicare;

– control timpuriu asupa buruienilor;

– selectivitate pentru cultura;

– costuri mai mici la fiecare hectar in parte;

– igiena culturala inca din faza cea mai importanta pentru porumb si pentru floarea soarelui.

Erbicide la preturi avantajoase gasesti pe Agro-Mag!

Pentru porumb si floarea soarelui, Agro-Mag iti propune mai multe tipuri de erbicide printre care enumeram cateva dintre cele mai cautate:

1. Gardoprim Plus Gold. Este un erbicid pentru erbicidarea preemergenta, dar si pentru cea postemergenta si este foarte eficient, avand eficacitate de lunga durata. Are un spectru larg de combatere a buruienilor, datorita celor doua componente active pe care le are in compozitie.

2. Dicopur Top. Combate frunza lata din culturile de porumb, insa poate fi intrebuintat si pentru grau.

3. Dicopur D. Este un erbicid sistemic, iar absorbtia se realizeaza prin frunze, in mare parte, si, partial, prin radacini. Cum functioneaza? Inhiba respiratia buruienilor, dezvoltarea celulara si cea a sistemului radicular. Acest erbicid poate persista in sol si pana la 4 saptamani, neexistand restrictii in ceea ce priveste rotatia culturilor.

4. Zeagran. Are stabilitate buna si se intrebuinteaza pentru buruienile care ataca porumbul, cele anuale si multe dintre cele perene. Se foloseste in postemerenta si este bun chiar si pentru culturile de floarea soarelui.

5. Buctril Universal. Se intrebuinteza in postemergenta, este un erbicid de contact si are actiune sistemica. Se foloseste impotriva buruienilor perene, dar si a celor avansate in vegetatie. Patrunde in buruieni rapid, sub 1 ora, deci prezinta risc scazut in a fi spalat in cazul precipitatiilor.

Important este sa utilizezi intotdeauna dozele recomandate de catre producator!

DATE DE CONTACT

Nume: Agro Mag
Cuvinte cheie: erbicide floarea soarelui

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...