De ce sunt recomandate saltelele memory?

Nu cu mult timp in urma, spuma cu memorie nici macar nu exista. In prezent, peste 46% din industria saltelelor foloseste acest material uluitor.

Pe fondul imbatranirii populatiei, cresterii numarului cazurilor de tulburari de somn si nevoii tot mai mare de confort, productia de saltele memory a crescut extrem de mult in ultimii ani. In 2004, aceste saltele reprezentau doar 14% din piata saltelelor. Acest numar s-a triplat in ultimul deceniu.

Cu toate acestea, multi oameni inca nu stiu ce sunt, mai exact, saltelele memory. Cam singurul lucru pe care il stiu este ca, daca te asezi sau intinzi pe o astfel de saltea, suprafata saltelei preia forma corpului tau.

​Ce este spuma cu memorie? Din ce este facuta?

Spuma cu memorie este un material confectionat din poliuretan combinat cu unele substante chimice care ii permit sa se contureze dupa forma corpului utilizatorului. Se mai numeste spuma vascoelastica, deoarece combina doua concepte: vascozitate si elasticitate.

Vascozitate – materialul se misca incet atunci cand se aplica presiune. Mierea este un exemplu de ceva care este vascoelastic.

Elasticitate – capacitatea de a se intinde si de a schimba forma, revenind in timp la forma initiala.

Cand combini aceste doua proprietati, obtii ceva care iti contureaza forma corpului si te face sa te simti ca dormi pe un nor pufos. Apoi, cand te ridici si nu mai depui presiune pe saltea, aceasta revine la starea sa initiala.

Spuma vascoelastica a fost initial dezvoltata de oamenii de stiinta de la NASA in anul 1966. Aceasta avea sa fie atunci utilizata in centuri de siguranta si hamuri, oferind mai multa siguranta astronautilor in timpul calatoriilor spatiale. Ideea generala era ca turbulentele resimtite in timpul calatoriei la viteze extrem de mari ar fi putut fi tolerate mai bine daca echipamentul astronautilor ar fi captusit si proiectat in asa fel incat sa absoarba impactul.

Nu a trecut mult pana cand unele industrii au realizat cat de mare este potentialul acestui material. Astfel, spuma vascoelastica a fost inclusa in echipamentele din spitale pentru a oferi mai mult confort pacientilor imobili si a devenit, de asemenea, populara in industria fabricarii de scaune cu rotile. In cele din urma, in anul 1992, o companie din SUA a decis sa introduca spuma vascoelastica in fabricarea saltelelor si pernelor pentru gat, declansand o adevarata revolutie in aceasta industrie.

Saltelele memory sunt, in ziua de azi, cele mai apreciate tipuri de saltele existente pe piata. Si, deloc surprinzator! Sunt ideale pentru persoanele care se confrunta cu dureri cronice de spate, sunt hipoalergenice, ofera un suport optim pentru coloana vertebrala, sunt grozave pentru orice pozitie de somn si au o durata de viata foarte lunga, de pana la 20 de ani.

DATE DE CONTACT

Website: www.saltele-confort.ro

Alte Articole de 1287 :