conturi in euro

Despre Kiturile fotovoltaice si consumul lor

Pe piata de specialitate exista kit-uri fotovoltaice care au utilizare off – grid, au puterea instalata de 1.5 kW precum si alimentare monofazata.

Un astfel de pachetul cu kit fotovoltaic include:

– 2 panouri fotovoltaice cu o putere de 2 x 250 W;

– un suport de panouri fotovoltaice care are sase fluturasi de prindere, patru carlige de ancorare si doua sine;

– un inverter solar- Victron;

– un tablou electric intermediar sau o conectare panouri direct la invertor;

– 30 m de cabluri pentru a avea curent continuu dar si curent alternativ;

– Ca si accesorii, 2 baterii de acumulatori solari si accesoriile lor – un monitor de baterii, un regulator de incarcare si doua perechi de conectori.

Panouri solare fotovoltaice

Energia solara dupa cum se stie este gratuita, inepuizabila si regenerabila iar acest lucru poate duce la reducerea facturii de apa calda si a facturii pentru incalzire chiar si cu pana la 600lei/an , aceasta energie nefiind influentata de cresterile preturilor dupa cum se intampla la combustibilii fosili – respectiv gazul metan, petrolul si carbunele.

Panourile fotovoltaice pot sa asigure intreg consumul de energie electrica si poate chiar mai mult, se pot transforma chiar ele in furnizori de energie electrica, energie fara nici un fel de poluare.

Panourile fotovoltaice sunt utilizate ca si surse de energie electrica in locuintele ce sunt destinate unei familii de pana la patru persoane si duc la economii de 3600 kWh/ an in comparatie cu solutia de alimentare in proportie de 100% din reteaua electrica.

Consumul e energie electrica , mediu, pentru o locuinta a unei familii compusa din patru persoane este de aproximativ 300kWh/luna. Un kit -monofazat de panouri fotovoltaice care are 3 kW poate sa asigure fara nici un fel de probleme consumul de energie pe timpul verii, daca tinem cont de perioadele climatice cu soare din Romania.

Spre exemplu, in lunile iulie – august, se produce energie electrica aproximativ 400 kWh/luna iar in lunile martie si septembrie, aceste panouri fotovoltaice pot sa acopere consumul lunar al electricitatii pentru o locuita.

Acum, pretul mediu al energiei electrice in Romania e de 0,67 lei/kWh. Daca tinem cont de acest pret, pentru o locuinta a unei familii care are patru persoane rezulta din calcule, urmatoarele: costul energiei electrice care e consuma este de aproximativ 2412 lei/an daca locuinta este racordata la reteaua furnizorului de pe piata, in schimb, daca se folosesc panourile fotovoltaice, atunci energia electrica utilizata este gratuita, si poate chiar sa aduca un aport de aproximativ 100 kWh in retea, asta inseamnand 67 lei pe care ii primeste proprietarul locuintei ca producator de electricitate.

In astfel de conditii, amortizarea investitiei facute in panouri fotovoltaice, inclusiv in costurile care sunt legate de montajul efectiv al lor se face in aproximativ 11 ani.

Prin energia pe care o produc, panourile fotovoltaice pot duce la evita producerii a aproximativ 1800 kg CO2/an, asta inseamnand ca sunt protejati 18 copaci.

Legislatia in vigoare din Uniunea Europeana legislatia are intre prevederi mentiunea ca pana in 2020 sa se fie reduse emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 20 % si in acelasi tmp, 20 % din energia consumata sa se asigure din surse regenerabile.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Gândirea logică este o abilitate esențială care ajută copiii să rezolve probleme, să analizeze situații și să ia decizii corecte. Aceasta poate fi dezvoltată într-un mod distractiv și eficient prin...
Motocultorul este un echipament esențial pentru fermieri și grădinari, ajutând la pregătirea solului într-un mod eficient și rapid. Pentru a te bucura cât mai mult timp de performanța acestuia, este...
Modul de petrecere a timpului liber a fost o preocupare încă din cele mai străvechi timpuri. De la savurarea unei cărți până la încercarea norocului, omenirea a explorat toate posibilitățile....
Durerea articulară la mâini, picioare, degete sau genunchi este o senzație neplăcută care poate apărea frecvent. În această articolă, vom discuta despre principalele cauze ale durerii articulare, cum să tratăm...
Motocicletele nu sunt doar un mijloc de transport. Ele reprezintă un stil de viață și libertate pentru iubitorii de călătorii de mare viteză. Fiecare motociclist știe că siguranța și confortul...