Detaliile de care trebuie sa tii cont cand vrei sa achizitionezi o camera de supraveghere!

camera ip wireless dahua

Siguranta personala este foarte importanta, indiferent daca oamenii se afla acasa sau la serviciu. Din fericire, in prezent exista o gama larga de camere de supraveghere hikvision din care consumatorii pot alege, in functie de nevoile personale. Specialistii Skut.RO au realizat o lista cu principalele detalii tehnice care trebuie luate in considerare pentru ca utilizatorii sa faca o investitie de calitate pe termen lung, mai ales daca nu au mai folosit niciodata pana acum sisteme de supraveghere.

Camere de supraveghere de interior sau de exterior?

Pentru inceput, consumatorii trebuie sa decida daca au nevoie de camere de supraveghere de interior ori de exterior. Cele din prima categorie au fost create special pentru a fi montate in caminele personale, in cladirile de birouri sau chiar in marile centre comerciale, avand un design modern, interesant, care se incadreaza perfect in diferite tipuri de medii. Sunt modele gandite sa functioneze in parametri normali doar la temperaturi optime, de interior si pot avea diferite tipuri de arii de acoperire, in functie de model.

Pe de alta parte, camerele de exterior sunt rezistente si in conditii meteo dificile, indiferent daca este vorba despre temperaturi foarte joase, de pana la -20 de grade Celsius ori temperaturi mari. In acelasi timp, modelele care se folosesc in exterior rezista si in timp ce ploua sau ninge.

Acoperire video sau video-audio?

Un alt element foarte important ce trebuie luat in calcul de catre consumatorii care cauta o camera de supraveghere video este daca aceasta are doar capacitatea de a surprinde imagini sau si sunete. Dispozitivele moderne, care au ambele functionalitati incorporate sunt excelente pentru a fi folosite in interior, acolo unde ar putea fi nevoie atat de dovezi video, cat si de dovezi audio.

Usor mai sensibile decat modelele care capteaza doar imagini, cele care capteaza atat video, cat si audio sunt mult mai eficiente si mai interesante.

Particularitati tehnice

Nu in ultimul rand, consumatorii trebuie sa fie foarte atenti si la particularitatile tehnice aferente sistemelor de supraveghere de care sunt interesati. De exemplu, lentilele joaca un rol foarte important in obtinerea unor imagini clare si precise. Rolul acestora este acela de a detecta, dar si de a identifica subiectii. Pe piata exista camere video cu lentile focale, dar si cu lentile varifocale, diferenta dintre acestea constand in faptul ca in cazul primelor tipuri de lentile, campul de vizualizare este imposibil de ajustat, in comparatie cu lentilele varifocale, care sunt performante, dar si mai costisitoare in acelasi timp.

Consumatorii mai trebuie sa acorde o atentie deosebita si senzorilor de baza, intrucat cu ajutorul acestora se poate determina calitatea rezolutiei imaginilor. Mai exact, marimea senzorilor este intotdeauna direct proportional cu nivelul de calitate al imaginilor, dar si cu pretul de achizitie.

Tinand cont de elementele mentionate anterior, persoanele fizice, dar si persoanele juridice pot gasi mult mai usor sistemele de supraveghere cu ajutorul carora sa se simta in siguranta, indiferent unde ar fi. Investitiile trebuie sa fie unele bune, de lunga durata, pentru ca nimeni nu isi doreste sa fie nevoit sa schimbe camerele de supraveghere in mod constant.

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...