Diferentele dintre hotel si hostel

hotel vs hostel

Cu toate ca diferentele dintre un hotel si un hostel sunt evidente, exista multi oameni care nu cunosc aceste diferente si fac rezervari la hosteluri, avand astfel o surpriza la locatie.

Un hostel poate arata ca un hotel pe dinafara insa camere sunt pregatite sa gazduiasca mai multi clienti, care nu se cunosc intre ei.

Desi acest tip de cazare, ii poate speria pe unii, este bine de stiut ca se practica peste tot in Europa si in lume. Hostelurile sunt preferate de catre tinerii care cauta un loc de cazare ieftin si nu au o problema cu faptul ca vor imparti camera, probabil cu alti tineri ca si ei, insa neavand o garantie in acest sens.

Un hostel poate avea camere de 4,6,8, sau mai multe persoane, cumva asemenea unei cabane de munte. Acestea sunt dotate de cele mai multe ori, cu paturi suprapuse, pentru a profita la maxim de spatiul oferit de camere.

De mentionat ca in cazul cabanelor de munte, rareori exista cabane dotate cu camere de doua persoane, ca la un hotel.

Un hotel asigura un grad de intimitate ridicat dar la un pret considerabil mai mare. Totusi, fiecare din aceste tipuri de unitati de cazare, sunt destinate unei anumite tipologii de clienti, astfel ca tot ce ramane de facut este sa va informati si sa decideti ce anume ste pentru voi.

Daca pretul pentru un pat la un hostel este cuprins intre 10 si 20 de euro, in mai toate capitalele europene, o camera dubla la hoteluri costa intre 30 si 100 de lei.

Este evident ca pretul unei camere de hotel este influentat de mai multe aspecte printre care:

– Clasificarea. Numarul de stele este factorul care influenteaza cel mai mult pretul unei camere. Cu cat un hotel are mai multe stele, cu atat preturile camerelor sunt mai mari. Daca acest lucru este evident, nu multi cunosc ce anume ofera un hotel de 4 stele, in comparatie cu un hotel de doua stele in Bucuresti. Este vorba despre lucruri aparent marunte insa care faciliteaza sederea clientilor oferindu-le cat mai multe accesorii utile, precum papuci de casa, halat de baie, set de baie complet, uscator de par, telefon, mini bar si altele

– Pozitionarea. Intotdeauna pozitionarea centrala a unui hotel, va face ca pretul pentru camera sa fie mai mare cu 10%-20% fata de o camera la un hotel departe de centru.

Alte Articole de 1 :

Rochie de mireasa Amelie rochii simple mireasa cununia civila reducere ieftine 2

Rochia de mireasa potrivita

Alegerea rochiei de mireasa este acel moment pe care fiecare domnisoara l-a visat si la care s-a gandit cel putin o data in viata. Rochia de mireasaeste acea rochie speciala...

actiuni la banci

Care banci din Romania ofera actiuni?

Una dintre cele mai sigure investitii in actiuni este cea in banci. Domeniul bancar este considerat a fi unul dintre domeniile destul de previzibile. In general, cei care au rabdare...

saci vid parfumati

Ce tipuri de saci vidat parfumati exista

Sacii de depozitare in vid sunt o modalitate simpla de a economisi spatiu atunci cand depozitati sau impachetati lucruri. Ei sunt utili in special pentru stocarea articolelor moi si voluminoase....