Donald Trump sustine ca SUA a depasit criza coronavirusului

Rata somajului anuntata in SUA pentru luna mai este de 13.3 % . Asta dupa ce pesimistii au prognozat-o la 20%.

Donald Trump a tinut sa declare ca SUA sta destul de bine la capitolul economiei.

   Ce a declarat Donald Trump?

”Această forţă ne-a permis să depăşim această oribilă pandemie, am depăşit-o în mare măsură (…) Am luat toate deciziile care trebuiau”, a susţinut liderul de la Casa Albă, criticat adesea pentru modul în care a gestionat pandemia ce a ucis până în prezent în SUA peste 110.000 de persoane dintre cele peste 1,9 milioane confirmate cu noul coronavirus.” a mai mentionat presedintele SUA.

Trump a mai vorbit si despre protestele violente declansate de moarte lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat sub genunchiul unui politist in timp ce era arestat. ”Am văzut toţi ce s-a întâmplat săptămâna trecută, nu putem lăsa acest lucru să se întâmple”, a declarat conducatorul SUA. Vezi mai multe detalii despre acest subiect si despre ce a insemnat acest deces.

”Justiţie egală în faţa legii trebuie să însemne că fiecare american este tratat în mod egal în fiecare situaţie de aplicare a legii, indiferent de rasă, culoare, gen sau credinţă, ei trebuie să primească un tratament corect din partea instituţiilor de aplicare a legii”, a continuat Trump. ”Sper că George ne priveşte de acolo de sus gândindu-se că ceea ce se întâmplă ţării este grandios. Este o mare zi pentru el, este o mare zi pentru toată lumea. Este o mare, mare zi în ceea ce priveşte egalitatea”, a mai mentionat Donald Trump.

Noul coronavirus continua sa ucida in SUA peste o mie de oameni zilnic. Desi toti acesti oameni mor zilnic rata somajului nu a fost atat de tare afectata pe cat s-au asteptat oamenii statului in SUA.

Alte Articole de 900 :