Dormitorul – cum creezi un spaţiu de odihnă eficient?

shutterstock_766041622

Dormitorul este camera în care petrecem aproape o treime din viaţă şi de aceea este esenţial să fie cât mai odihnitoare şi relaxantă.

Iată câteva idei care te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută, perfectă pentru dormit.

Achiziţionează o saltea de calitate

O saltea bună care să îţi garanteze un somn odihnitor costa puţin mai mult, aşa că fii pregătit să investeşti în confortul necesar în dormitor. Cauta saltele care să îţi susţină greutatea şi poziţia preferată de somn. Saltelele cu duritate medie funcţionează pentru marea majoritate a oamenilor şi s-a dovedit că ameliorează considerabil durerile de spate.

Pentru că o saltea bună poate fi mai şi trebuie să fie bina susţinută, alege din modele de somiere pat de calitate, rezistente şi durabile.

Alege cu atenţie poziţia patului

Patul este obiectul de mobilier cel mai important dintr-un dormitor şi, totodată, piesa centrală. Majoritatea oamenilor aleg să aşeze patul pe latura cea mai lungă a pereteluui, cu toate acestea, în funcţie de dimensiuni şi plasarea ferestrelor şi uşilor, se pot încerca şi alte aranjamente. De exemplu, dacă dormitorul este dreptunghiular, împarte camea în sferturi şi aşează patul într-un sfert, iar în colţul adiacent poziţionează un scaun pentru a echilibra spaţiul.

Foloseşte culori blânde

Într-un dormitor culorile sunt foarte importante pentru a crea o atmosferă plăcută. Culorile reci, precum albastru sau vrede, pot reduce ritmul cardiac, în timp ce roşu sau galbenul strălucitor au efectul opus. Neutrele precum albul, griul sau bejul sunt culori plăcute şi pot completa decorul într-un mod inspirat.

Adu o parte din natură în dormitor

Pentru a beneficia de efectul calmant al unei plimbări prin pădure, adu în dormitor plante şi materiale naturale precum lemnul sau piatră. Studiile au dovedit că plantele de apartament sunt benefice pentru a curăţa aerul, iar aerul curat asigură un somn profund şi odihnitor.

Luminează corect dormitorul

Pentru a avea un somn odihnitor se recomandă să eviţi lumina soarelui şi lumina albastră strălucitoare. Intensitatea luminii şi timpul de expunere la aceasta afectează capacitatea de a adormi. Foloseşte în dormitor perdele opace, draperiile grele şi jaluzelele pentru a filtra lumina zilei şi montează becuri incandescente care nu emit lumină albastră.

Decorat adecvat şi cu atenţie, dormitorul tău poate deveni refugiul ideal pentru relaxare şi odihnă. Ţinând cont de aceşti paşi şi decorându-ţi camera cu piese pe care le agreezi, poţi crea un spaţiu în care organismul se simte pregătit pentru odihnă.

Alte Articole de 1 :

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...