Dormitorul – cum creezi un spaţiu de odihnă eficient?

shutterstock_766041622

Dormitorul este camera în care petrecem aproape o treime din viaţă şi de aceea este esenţial să fie cât mai odihnitoare şi relaxantă.

Iată câteva idei care te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută, perfectă pentru dormit.

Achiziţionează o saltea de calitate

O saltea bună care să îţi garanteze un somn odihnitor costa puţin mai mult, aşa că fii pregătit să investeşti în confortul necesar în dormitor. Cauta saltele care să îţi susţină greutatea şi poziţia preferată de somn. Saltelele cu duritate medie funcţionează pentru marea majoritate a oamenilor şi s-a dovedit că ameliorează considerabil durerile de spate.

Pentru că o saltea bună poate fi mai şi trebuie să fie bina susţinută, alege din modele de somiere pat de calitate, rezistente şi durabile.

Alege cu atenţie poziţia patului

Patul este obiectul de mobilier cel mai important dintr-un dormitor şi, totodată, piesa centrală. Majoritatea oamenilor aleg să aşeze patul pe latura cea mai lungă a pereteluui, cu toate acestea, în funcţie de dimensiuni şi plasarea ferestrelor şi uşilor, se pot încerca şi alte aranjamente. De exemplu, dacă dormitorul este dreptunghiular, împarte camea în sferturi şi aşează patul într-un sfert, iar în colţul adiacent poziţionează un scaun pentru a echilibra spaţiul.

Foloseşte culori blânde

Într-un dormitor culorile sunt foarte importante pentru a crea o atmosferă plăcută. Culorile reci, precum albastru sau vrede, pot reduce ritmul cardiac, în timp ce roşu sau galbenul strălucitor au efectul opus. Neutrele precum albul, griul sau bejul sunt culori plăcute şi pot completa decorul într-un mod inspirat.

Adu o parte din natură în dormitor

Pentru a beneficia de efectul calmant al unei plimbări prin pădure, adu în dormitor plante şi materiale naturale precum lemnul sau piatră. Studiile au dovedit că plantele de apartament sunt benefice pentru a curăţa aerul, iar aerul curat asigură un somn profund şi odihnitor.

Luminează corect dormitorul

Pentru a avea un somn odihnitor se recomandă să eviţi lumina soarelui şi lumina albastră strălucitoare. Intensitatea luminii şi timpul de expunere la aceasta afectează capacitatea de a adormi. Foloseşte în dormitor perdele opace, draperiile grele şi jaluzelele pentru a filtra lumina zilei şi montează becuri incandescente care nu emit lumină albastră.

Decorat adecvat şi cu atenţie, dormitorul tău poate deveni refugiul ideal pentru relaxare şi odihnă. Ţinând cont de aceşti paşi şi decorându-ţi camera cu piese pe care le agreezi, poţi crea un spaţiu în care organismul se simte pregătit pentru odihnă.

Alte Articole de 1 :

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...

telefoane cu memorie mare

Top 4 modele de telefoane cu memorie mare

Tinand cont de numarul mare de situatii in care este necesar sa fie salvate informatii in telefon, trebuie sa fie imortalizate anumite evenimente in format video sau in format foto...