Drumul pieselor de schimb pana la clientul final

drumul-pieselor-de-schimb-ecomunicate

Piata pieselor de schimb este foarte bine alimentata si bogata. Atat de multe oferte exista pe piata incat de cele mai multe ori un necunoscator nu stie ce piese sa cumpere sau de la cine.

Piata de piese aftermarket s-a dezvoltat atat de mult incat aproape orice piesa poate fi gasita la cel putin 2 sau 3 producatori.

Se intampla insa ca unele piese de schimb sa se gaseasca mai greu sau chiar de loc in magazinele de profil. Unele piese care nu sunt de larg consum, nu sunt aduse sau nu sunt tinute pe stoc in magazine.

Chiar daca aceste piese se gasesc pe site-urile producatorilor, totusi ele nu pot fi achizitionate direct.

Motivul este unul simplu, producatorii nu se complica cu vanzarea la bucata a pieselor de schimb. Ei lucreaza exclusiv cu importatori de piese care cumpara in cantitati foarte mari.

De la importatori, piesele de schimb sunt distribuite la magazinele de profil de unde se pot achizitiona la bucata. Daca insa undeva acest lant se rupe, alimentarea cu piese devine deficitara si piesele se vor putea achizitiona cu o mare intarziere.

O astfel de problema exista in nisa pieselor de schimb de transmisie, piese care nu au un rulaj foarte mare. Cutiile de viteze nu trebuie reparate frecvent de aceea necesitatea acestor piese nu este foarte mare in comparatie cu altele.

Orice mecanic de la service de reparatii cutii de viteze stie ce piese ii trec mai repede, ce tipuri de cutii vin mai des la reparatii. In conformitate cu necesitatile, orice service de reparatii cutii de viteze tine pe stoc piese dar nu poate acoperi chiar toata piata.

Este o investitie prea mare sa aiba toate piesele pentru fiecare tip de cutie, de aceea se rezuma doar la cele care sunt foarte cautate. Restul pieselor care nu sunt pe stoc se aduc de la depozitul distribuitorului de piese.

Sunt unele firme de reparatii cutii de viteze, vezi detalii aici, care au inceput cu un stoc de piese pentru reparatiile facute de ei si au ajuns sa-si dezvolte o sectie de distributie de piese de schimb.

Avantajul lor mare este ca lucrand cu aceste piese de schimb, cunosc calitatea lor si o pot recomanda. Stiu care sunt producatorii de piese de buna calitate si care lasa de dorit.

Avand experienta la partea de service, inainte sa faca stoc mare de piese de schimb de la un producator, acestea sunt incercate in cutiile de viteze reparate la ei, ca sa vada astfel calitatea acestora.

Fiind piesele in garantie, in cazul unor probleme, cutiile revin la service pentru reparatii. Daca problemele se repeta, ceea mai buna solutie este schimbarea furnizorului de piese cu altul care are o calitate mult mai buna.

Alte Articole de 1 :

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...